Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kenyérféléket lehet helyettesí...

Kenyérféléket lehet helyettesíteni tortilla lappal?

Figyelt kérdés
2020. júl. 28. 06:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Persze, amennyiben beleszámolod a ch/kalóriakeretedbe. Nem feltétlenül jársz vele jobban, de ez már más kérdés.
2020. júl. 28. 08:29
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj a kenyérrel, ha belefér a kalóriába. A tortilla lap kalóriája is kb annyi. Viszont az baromira finom néhány étellel.
2020. júl. 28. 09:01
 3/11 A kérdező kommentje:
De ha pl. tortilla alapú pizzát eszek, azzal már egy csomó kalóriát megspórolok. Bár nem tudom, a pizzatészta mennyire számít kenyérfélének, de így összességében az ilyen tésztás dolgokra gondolok.
2020. júl. 28. 09:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, de azzal nem a kenyeret hanem a pizza tésztát helyettesíted.

Nem tudom, nekem a kettő két külön étel.

2020. júl. 28. 09:10
 5/11 A kérdező kommentje:
Jó, nyilván, de értitek :D
2020. júl. 28. 09:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A kenyeret is lehet helyettesíteni. A salátákat is sokkal jobban el lehet rajta rendezni, mint egy szelet kenyéren. Van egy kellemes édeskés íze is, és tényleg mehet bele minden, maradék pörkölttől kezdve a lecsóig minden. Na jó, natúr grillezett csirke is, csak hogy a csirke-rizs fétisiszták megnyugodjanak! :)

Ja és számold a kalóriákat, meg a CH-t, meg a makrók legyenek rendbe! (Nem tudom, ez utóbbi mit jelent, de akik ezt odaírják, mindig magas százalékot kapnak... szóval a makrókra figyelj, az fontos!)

2020. júl. 28. 09:14
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Makrók: fehérje, szénhidrát, zsír. Az arányukra kell figyelni. A fehérje mindenképpen fontos. A ch/zsír aránya meg diétánként eltérhet, én kevés ch-t és több zsírt eszek, másnak meg a zsírszegény diéta válik be több ch-val.

2020. júl. 28. 09:29
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

Jó, ez a makrós dolog szándékos baxogatás részemről... okleveles agrámérnökként csak takarmányozást egy évig tanultam, ebben nincs benne az ezt alapozó élettan, meg az élettant alapozó biokémia, és persze nincs benne maga az állattenyésztés sem... csak nettó takarmányozás.

A dietetikusok a két kezüket összetennék, ha az emberi táplálkozásról annyi adatuk lenne, mint ami a haszonállatok igényeiről, meg az etetett takarmányok beltartalmáról rendelkezére áll.

Ahhoz képest majdhogynem ködszurkálás, amit csinálnak. És hol van egy dietetikustól egy gyakorikérdéses "figyelj a makrókra" tanácsadó?

2020. júl. 28. 10:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk én ezt a fehérje mizériát nem értem. A kalóriabázis szerint azt minden nap túllépem, széndhidrából és/vagy zsírból még marad is. Fun fact: alig eszem húst.
2020. júl. 28. 10:15
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

A semminél sokszor egy odabökött "figyelj a makrókra" is jobb. A kérdező talán utánanéz, és tudni fogja, hogy legalább mennyi fehérjét egyen, kiválasztja, hogy zsír- vagy szénhidrátszegény diétát szeretne követni, közben meglát egy másik hozzászólást, amiben említik a lassú/gyors felszívódású, egyszerű/összetett szénhidrátokat, esetleg a telített/telítetlen/transzzsírokat. Ezeknek is utána néz, és máris van egy alap tudása. Egy átlagos embernek nem kell mindent tudnia ezekről a dolgokról, alapnak meg ez is megfelel. Nem mindenkinek van ideje/energiája/türelme részletesen leírni a dolgokat, de egy-egy kulcsszó is sokat segíthet a kérdezőnek, ha egyáltalán nem jártas a témában.

2020. júl. 28. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!