Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mivel helyettesíthető a fehér...

Mivel helyettesíthető a fehér liszt?

Figyelt kérdés

Szeretnék mozogni és odafigyelten étkezni.

Elsősorban a cukrot és a fehér lisztet szeretném kiiktatni.

Nem tudom hogyan kezdjem mert mostanában fájnak a lábaim.. A sarkam jobban mondva.. 10kg-t szeretnék leadni, tanácsok?

2020. júl. 8. 12:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%

Én sosem igazan értettem ezt a fehér liszt elhagyást. Míg nem váltottam életmódot, azelőtt sem tömtem magam fehér liszttel, egy kiló liszt hónapokig elég volt.

De hogy valami hasznosat is írjak: étele válogatja. Süteményekben zabpehellyel, zabpehelyliszttel, kókuszliszttel stb, rengeteg jó recept van a neten. Főzelékekben úgy, hogy saját magával rántod be a főzeléket, pl.lencse. Van, amelyikbe eleve nem kell liszt hogy jó állagú legyen, pl.sárgaborsó. Rántott zöldségeket liszt helyett apró szemű zabpehelybe lehet forgatni. Most hirtelen ezek jutnak eszembe.

2020. júl. 8. 13:02
 2/13 anonim ***** válasza:

Péksüteményekben a teljes kiőrlésú, rozsos, tönköly. (Egyébként kalóriában kb. azonos, tehát a mértéket is vissza kell venni). Tésztában szintén, esetleg durum. Nem ördögtől való a fehér liszt.

Ami fontos, hogy egyél minél több zöldséget a hagyományos köteteid mellett/helyett. 10kg nem sok, valószínűleg nem alapjaiban rossz az étkezésed, lehet, hogy az adagok csökkentése is elég.

2020. júl. 8. 13:07
 3/13 alletta ***** válasza:
rizslisztet, kukoricalisztet, rozslisztet vagy zabpehelylisztet használok.
2020. júl. 8. 13:08
 4/13 anonim ***** válasza:

Semmiképp se olyan étrendet alakíts ki, ami a kizárásról szól. Hiába helyettesíted másfajta liszttel, attól nem lesz kevesebb kalória.

Arra kell figyelni, hogy ne állandóan kenyérféléke, péksütiket, tésztákat egyél.

Egy normális, változatos étrendbe simán belefér a fehérkenyér. Persze lehet bármilyen más is, amit szeretsz. De ha pl. hétvégén szeretnél egy normális sütit sütni, akkor lehet fehér liszttel és nem kell fűrészporízű lisztekkel csinálni a hagyományos sütiket.

2020. júl. 8. 13:17
 5/13 anonim ***** válasza:

Egyetértve az előttem szólókkal, én sem gondolom, hogy valaminek az elhagyása majd csodát tesz.

Lehet mindent enni - de MÉRTÉKKEL.

Ez a titka a fogyásnak.

Ha a fehérkenyeret szereted, nyugodtan eheted - de mondjuk ne 4-5 teljes karéjt, libazsírral... :-)

2020. júl. 8. 13:30
 6/13 anonim ***** válasza:

Semmivel.

Egyszerűen ne egyél, amiben van.

2020. júl. 8. 13:34
 7/13 anonim ***** válasza:
43%
Egyél barna kenyeret, abban több a hasznos tápérték mint a fehérben, és jobban eltelít. A fehérkenyért csak megeszed hogy ne legyen üres a gyomrod, de kis idő múlva megint éhes leszel, mert szinte üres kalória az egész.
2020. júl. 8. 15:20
 8/13 anonim ***** válasza:

Butaság! Nincs olyan, hogy üres kalória.

A korpában milyen plusz anyag van (a lehetséges fuzárium-toxinon kívül),ami nem üres kalória?

2020. júl. 8. 15:28
 9/13 anonim ***** válasza:
De van olyan. Nem azt írtam, hogy 0 van benne, hanem hogy hiába van magas kalóriaértéke, nem fogsz jóllakni vele hosszú távon
2020. júl. 8. 15:53
 10/13 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat, akkor magyaran jobban odafigyeljek. :)

Az a baj mire hazaerek legkesobb negyed 6 es mire megfozok stb eszek, de nem tudok korábban enni :( nem akarok a varosban etkezni hogy mire hazaerek, ezt nem tudom megoldani :(

2020. júl. 8. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!