Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Először fogyni érdemes és...

Először fogyni érdemes és utána formásodni vagy inkább a kettőt egyszerre?

Figyelt kérdés

Kalóriaszámolással és biciklizéssel sikerült leadnom már 6kg-ot. Még legalább 6-8kg-ot szeretnék leadni. Érdemes már most elkezdnei valami formásító edzést is beiktatni a biciklizés mellé vagy amikor leadtam a maradék felesleget? Nem szeretnék löttyedt lenni és a lógó bőrt is szeretném elkerülni.

Illetve a leginkább a hasammal van problémám, mivel a súlyfelesleg legnagyobb része a hasamon található. Mivel tudom, hogy nincs helyi zsírégetés ezért az is érdekelne, hogy feszesítéssel és izmosodással jobb lenne a hasi helyzetem?

Értelmes válaszokat szívesen felpontozom. Köszönöm 23/L

2021. jún. 25. 12:33
 1/7 anonim ***** válasza:
57%
Igen mindenképpen érdemes lenne formásítani, figyelj a fehérje bevitelre hogy megmaradjanak az izmaid, ha számolod a makrókat akkor a fehérje legyen legalább 1,6-2g/testsúlykilógramm
2021. jún. 25. 12:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen számolom a makrókat is a kcal mellett, egészen nagy sikerrel. De akkor megpróbálok kicsit több fehérjét bevinni. Esetleg valami edzés ötlet ami jó formásításhoz?
2021. jún. 25. 13:12
 3/7 Andizsuzsi ***** válasza:
38%
A hasi helyzeten nem fog javítani, mivel az izom a zsír alá fog épülni. Ettől függetlenül nyilván jó, ha edzel, de nem könnyű fogyni és izmot építeni is egyszerre főleg ha nem eszel elég fehérjét. A lógó bőr nagyrészt genetika, megfelelő mennyiségű kollagénnel lehet megelőzni/csökkenteni.
2021. jún. 25. 14:30
 4/7 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell 1,6-2g fehérje, nemhogy több, nem testépítőnek készülsz, hanem gondolom napi fél óra otthoni tornára. Törekedj arra, hogy lassan fogyj, ezzel megelőzheted, hogy lógjon a bőr, keress YT videókat, rengeteg van.
2021. jún. 25. 14:46
 5/7 A kérdező kommentje:

Akkor az egy jó megoldás lehet, ha továbbra is biciklizek heti 3-4 alkalommal és mellé beépítek mondjuk heti 1-2 formásító gyakorlatsort?

Ment mindenkinek a zöld :)

2021. jún. 25. 14:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Vitatkoznék a 3-sal, ha a kérdezö fogy, akkor hasról is, és a helyzet javulni fog, mert ugyan az izmok a zsírréteg alatt lesznek, csak éppen a zsír lesz vékonyabb!
2021. jún. 25. 15:13
 7/7 anonim ***** válasza:
59%
én sok évnyi túlsúly elleni küzdelem után úgy fogytam le szép lassan, hogy gyakorlatilag teljesen a súlyos edzésekre mentem rá, és arra koncentráltam, hogy izmosodjak és emeljem a terhelést. akkor volt heti 1-2 futás, végül amikor már láthatóan alakultam, akkor kezdtem minden edzés után 20-30 perc aerob mozgást is csinálni. átlag heti 5-6x, mert jól esett. emellett a a trash foodon kívül rendesen ettem, napi 1500-1600 kcal körül, a CH-t 100-110g fölé nem nagyon engedtem, a fehérje olyan 2.5g/kg volt. Maga a zsírvesztés lassabb folyamat volt, viszont látványosan és gyorsan formásodtam, a bőröm is szebb lett, a brutál narancsbőr is eltűnt szép lassan. Szerint jobb így fogyni, mint magára a fogyásra fókuszálva, sok cardival meg alacsony kalóriabevitellel.
2021. jún. 25. 15:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!