Napi 1400 kalória nem kevés?
163 cm vagyok 68 kg.
Yazio szerint ennyit kell ennem. Tudom ha sportolok lehet többet, de én nem tudok túl sokat, még kezdő vagyok, kb elliptikus trénert szobabiciklit tudok használni esetleg futópadon sétálni, de ezek alig égetnek valamit.
Hogy ne éhezzek ennyi kalórián?
29/N
Én is 163cm vagyok, 72kg (épp fogyok, de csak lassan, nem akarom elsietni) és 22/N
Nekem 1500kcal-t számolt ki.
Mindenkinek más a szervezete, más az igénye, de nekem pl az időszakos böjt segített. Felkelés után amúgy sem kívánom a reggelit úgyhogy a 16/8-as böjt nekem kényelmes. Így, viszonylag kevés idő telik el a 3 étkezés között, nem kívánom úgy a nasit sem, a 16 óra böjtöt meg már megszoktam.
Egyébként igyekszem minden étkezésnél enni valamit ami tartalmaz fehérjét, ha keveset is.
Nyilván karácsonykor lesz egy kis kihágás a család miatt de aztán visszaállok rá.
De. Én voltam 1500 kalórián. Orvos erőltette, és elhordott minden szarnak de számomra akkor is élhetetlen volt.
Végül Tudatosabban összerakott étrenddel 2200 kcal körüli mennyiséggel is lefogytam, és legalább nem éreztem állandóan éhesnek, fáradtnak magam és a hajam sem hullott csomószám, mint 1500on.
Nekem nem volt kevés az 1200 sem, mert sosem voltam nagyevő, viszont nasikból sok kalória összejött. Volt hogy az 1200 is úgy kellett vadásznom normális kajákból, hogy meglegyen és nem voltam éhes.
Nekem ez a tapasztalatom, de nyilván mindenki más, ki kell próbálni, hol van a határ.
Ahogy mások is írták, ez egyéni.
Soknak semmiképpen nem
sok, de ennyi, vagy kicsivel több kalóriából azért össze lehet rakni egy viszonylag élhető étrendet.
Ha kizárod a folyekony kalóriákat, a hagyományos édességeket, a panirozott és bő olajban sült ételeket, és egy sok nyers (esetleg párolt) zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonákat, sovány húsokat és tejtermékeket tartalmazó étrendet állítasz össze, akkor működhet. Mindenképp mozogj minél többet ( nemcsak edzésre gondolok, hanem lift helyett lépcsőzz, autó helyett sétálj, meg amúgy is iktass be sétát, ha tudsz).
Ez a bmr-od. A minimum amit egy nap meg kell enned. Ha nem mozogsz akkot kb 1650 kcalon tartasz sulyt. Ha fogyni akarsz, annal kevesebbet kelll
Tápláló étleekkel kell jóllakni. Minden étkszéshez 15 deka zöldség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!