Miért van az, hogy aki fogyni akar, az fogyni nem tud, aki meg hízni akar, az meg hízni nem tud?
A fogyás- hízás bonyolult folyamat, nagyon sok minden befolyásolja. Genetika, egyéni anyagcsere, aktivitás, az étrend minősége, mennyisége, vagy akár a tápanyagok aránya is, a hormonális állapot, háttérbetegségek, minőségi alvás hiányában termelődő hormon (ghrelin), stresszhormon (kortizol), jollakottság érzetéért felelős hormon ( leptin), inzulin, pajzsmirigyhormonok stb stb. Ezek mind nagyon sokat számítanak.
Igen, sok olyan ember van aki bármit, bármennyit eszik, nem hízik, még akkor sem ha nem sportol, más meg nagyon könnyen hízik, és szigorú tudatos diéta nélkül, gyakori edzések, odafigyelés nélkül nagyon könnyen, gyorsan gyarapodik a súlya.
Igen, nagyon nagy szívás, de aki változtatni akar az meg tudja tenni. Addig kell menni amíg sikerrel nem jár, amíg talál magának egy olyan életmódot, ami az igényeinek, céljainak megfelel, hatékony és hosszútávon tartható is. :)
Én azért szívesen cserélnék azzal akinek az a problémája, hogy nem tud hízni. Minden bántás nélkül, tényleg irigylem őket, mivel én extra hízékony vagyok sajnos és egy hatalmas küzdelem az életem, aminek soha nem lesz vége, csak ha meghalok...
A vékony embereket a társadalom sem közösíti úgy ki, mint a túlsúlyos, vagy elhízott embereket. Így azért könnyebb az élet.
6.
15+ év sikertelen próbálkozás után , mikor még az orvosi ajánlás sem működőképes, az ember olyannyira össze tud törni lelkileg, hogy feladja, és még mélyebbre süllyed.
Aztán idővel mégis megtalàltam a saját utamat, szépen fogyok is, komoly feleslegtől szabadultam meg, nincs már sok hátra. De hogy hogy jutottam ide az már egy másik történet. Olyantól kaptam élvezhető, hosszútávon tartható és hatékony útmutatást, akitől erre egyáltalán nem számítottam. Vannak akik bírálják, kritizálják is, nekem mégis ez az egyetlen esélyem egy jobb életre.
Nem olyan egyszerű mint ahogy sokan gondolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!