Aki az ideális súlya alá tudott fogyni: a szervezet ellenáll és érezhetően sokkal nehezebb lesz a fogyás?
Figyelt kérdés
A (papíron) ideális súlyom alá szeretnék fogyni egy kicsivel. Arra vagyok kíváncsi, hogy érezhetően ellenáll-e a test és nagyon meg kell-e e végén szorítani a nadrágszíjat. (Sajnos nekem már az ideális súly felett egy 5kg-al is voltak elakadásaim, nagyon sokáig stagnáltam).2021. ápr. 29. 06:36
1/6 anonim válasza:
Szia
Szerintem nem kell nagyon megszorítanod a diétát csak kevesebb kalóriát kell fogyasztanod mint amennyit a szervezeted felhasznál.
2/6 palfydanka válasza:
Én 10 kg fogyás után stagnáltam nagyon sokáig, a menstruációm folyamatosan vagy elmaradt/vagy addig késett ameddig nem ettem normálisan /mármint úgy, hogy mindent, nem csak pl. teljeskiőrlésű. Anyukám már eléggé megijedt, így azt mondta, mostmár hagyjam, az iskolaorvos is szólt hogy ez így nem jó, és hirtelen volt gyors fogyás, és vissza kellett volna menjek /de ugye nincs suli/
3/6 anonim válasza:
Igen. Ellenáll a szervezet. Állítólag van a testnek egy úgynevezett set point weight-je. Az a súly, amin jól érzi magát, ideálisan működik. Ha ez alá mész, akkor elkezd rendellenesen működni a tested: kimarad a menstruáció, állandóan fázol, nem tudsz aludni stb. Nem érdemes játszani vele. Viszont ezt a bizonyos jóléti súlyt nem tudod kiszámolni kalkulátorokkal, csak megfigyelni tudod magadon.
4/6 palfydanka válasza:
2-es vagyok: az utolsó válaszról jut eszembe, azóta folyamatosan fázok, a kezem és a lábam 0-24 jéghideg konkrétan, itthon mindig pléd van rajtam, még amikor mászkálok akkor is magam köré tekerem, mert folyton fázok
5/6 anonim válasza:
Ha a set súly tartomány alá akarsz menni, készülj fel rá, hogy baromi nehezen tudod majd megtartani. Szenvedni fogsz. Olyankor a tested sem fog egészségesen működni. Nem éri meg az egészségedet kockáztatni. A női szervezet igényel bizonyos mennyiségű testszírt a normál működéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!