A francia lányok tényleg okosabban táplálkoznak, vagy egyszerűen csak soványak akarnak maradni, bármi is az ára?
7.-es úr.
Szintén én vagyok a 6-oska.
Javaslom átt tekinteni az alábbi könyveket : India varázslatos ízei
Mira Manek
Budha Tálak
Janis-Szabó Virág
Nő vagyok, de mindegy. Az indiaiak biztosan nem esznek kevesebb ch-t, mint másutt. Ha meg vegetáriánus indiairól van szó, pláne nem.
11.
Helló! Feltűnt, hogy nem az indiaiakról kérdezek, hanem a franciákról?
A mediterrán népek nem azért soványabbak, mert kevesebb szénhidrátot esznek. A szénhidrát nem hízlal. A kalória többlet hízlal. Azért soványabbak, mert kevesebb feldolgozott ételt, de több zöldséget, gyümölcsöt, tk gabonát esznek. Csekkold le a számokat itt:
Ugyan nem a legaktuálísabb, látható, hogy a franciák, spanyolok, olaszok, görögök közel azonos szénhidrátot esznek, mint a "mindenkitudjahogyalegkövérebbamerikaiak". A görögök még többet is. Illetve az USA-nál érdekes megfigyelni való, hogy a ch bevitelük csökkenő tendenciát mutat, mégis egyre kövérebbek.
"Sok sajt, halak, bor, gyümölcsök,..."
Ilyet az ír, aki még csak fényképen látta Franciaországot. Ezek tényleg a nemzeti gasztronómi alapjai, de az nem azt jelenti, hogy az átlag polgár rendszeresen ezt eszi. Nálunk is van lángos, gulyás, pacalpörkölt, kocsonya, házipálinka, de az átlag városi polgár csak ritkán fogyasztja ezeket.
Tapasztalat: nem esznek rengeteg tésztát. Ami az asztalra kerül, az csak egy kis tálkányi tészta. Nem akkora, amiket Magyarországon az átlag bekebelez egy tányér bolognai vagy milánói címszó alatt.
2-es vagyok. Szerintem nem a minőségi alapanyagokon vagy a szénhidráton van a lényeg, hanem a mennyiségen. Sok zöldséget esznek és kevés kenyeret/sütit stb.
Amúgy Pamela Druckerman könyvei is érdekesek, csekkold le őket a molyon:
Dehogy esznek okosabban. Reggelire elrágják a cigit meg a kávét, esznek egy croissant, este meg borral mossák le a sült krumplit.
Így nem nehéz soványnak lenni :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!