Lehet úgy fogyni, hogyha nem akarok lemondani a hagyományos főtt ételekről?
Ha megpróbálok úgy diétázni hogy mindent megváltoztatok, a nap összes étkezését, annak eddig mindig kudarc volt a vége. Annyira kívánok egy idő után pl egy gulyáslevest, egy vadast, egy borsófőzeléket fasírttal, hogy pár hét szenvedés után napokig zabálok belőlük, és vissza is jönnek a nehezen leadott kilók. Nem bírom ezt, hogyha a napi főtt ètel mindig csak az unalmas hús/hal+ zöldségköret+ rizs/quinoa/bulgur/édesburgonya.
Leírom egy napomat hogy miket eszem jelenleg:
Reggelire 2 szelet pur pur kenyér (a toast fajtából ami ugyanakkora minden szelet) Hozzá valami fehérjedús feltét, annyi amennyi “ráfér normálisan”, sonka, házi körözött, cottage cheese, tojás valamilyen formában, tonhalkrém, néha csak avokádó össze nyomva fűszerekkel. Ehhez nyers zöldség, pl egy kápia paprika, vagy negyed kígyó uborka.
Ebéd: Eddig próbáltam dietasan enni, de ahogy írtam szeretnék vissza váltani a hiányzó főtt ételekre, csak korlátozottabb mennyiségben. Ebéd után szoktam enni egy adag gyümölcsöt, pl egy alma egy körte, egy adag eper. Itt az adagot amúgy úgy határozom meg, hogy ha kell felszeletelem, és ami belefér a kis munkahelyi műanyag dobozomba.
Uzsonna: Rászoktam a Lidl-ben kapható high protein termékekre, túrókrém, túrórudi, joghurt
Vacsora: Valamilyen hús vagy hal, nyersen 150 g, hozzá 200 g zöldség, általában fagyasztott keverékből.
Az adataim: 33 éves nő, 163 cm, 105 kg jelenleg, tele hormonális de kezelt betegségekkel, ami észrevehetően lassítja a fogyás sebességét a régi énemhez képest. Mozgás semmi nincs az életemben csak a munkahelyen, könnyű fizikai munkát végzek. Annyira lelassítaná az ebéd változtatása a fogyást hogy nem is érdemes vele próbálkozni? Mert január eleje óta csak 3 kilotol sikerült megszabadulni ezzel az étrenddel, de igaz voltak ezek a nagy bezabálások a kívánt főtt ételekből, szóval nem is tartottam be a keretet. Esetleg ha beiktatnék valamilyen mozgást mondjuk heti 3-szor?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Természetesen lehet, söt akkor van a legnagyobb esélyed tartós fogyásra, ha nem diétázol, hanem olyan ételeket eszel, amiket szeretsz, és ami ízlik. A csirkemell-rizs kombináció átverés, ha még kibírja is valaki 1-2 hónapig, amíg eléri az általa tervezett súlyt, utána visszahízik, mert visszaáll a régi étkezési szokásokra.
Ezért sokkal okosabb olyan módon étkezni, amit életed végéig tartani tudsz, megfelelö kontroll mellett.
Erre való a kalóriaszámolás, a szükséges kalóriamennyiség az, ami mellett fogyni tudsz. Ha beleférsz a kalóriakeretedbe, és emellett nem vagy éhes, akkor kb jó az összetétel is.
A te módszerednél - ami a dobozba fér - az a buktató, hogy vannak igen kalóriadús ételek, amikkel nagyon el lehet tévedni. Ha ilyet eszel ebédre (mert semmi sem tilos), akkor a nap többi részében kell olyasmiket választani, amikben meg kevesebb a kalória, de laktat.
Javaslom valamilyen kalóriaszámolós oldal használatát )pl. kaloriabazis.hu)
akkor szemmel tudod tartani a bevitelt és a felhasználást.
SZóval ne kínozd magad, fogyni lehet úgy is, hogy továbbra is élvezed az étkezéseket, egyszerüen a (kalória)mennyiségekre kell figyelni.
Én így fogytam majdnem 20 kg-ot, miközben tényleg mindent ettem, csülökpörköltet, tortát, csokit is, csak nem minden nap mindent és nem minden nap ezeket, illetve ezekböl kevesebbet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Én simán főzök gulyáslevest, csak nem teszek hozzá zsiradékot. Szárazon lepirítom a húst, utána megsózom, levet ereszt, rá a hagyma, paprika, fedő alatt párolom, mikor kb puha, felöntöm vízzel, bele a zöldségek. Sok zöldség. Krumpliból kevesebb: annyi, hogy egy adagba kb 50 gramm jusson. Tésztát nem teszek bele. Ez a teljesen egészséges, diétás étel lesz, egy NAGY tányér lesz kb 300 kalória. Utána még egy almát vagy narancsot szoktam enni.
Tegnap vadast csináltam pont, hátszínből (zsírmentes), az 1 kiló húshoz tettem 150 gr 12%- os tejfölt (kis pohár), sok zöldség megint csak (a mártásba), ebből 5 adag lett. Fele-fele arányban karfiolból és sima krumpliból csináltam hozzá pürét (vaj nélkül, saját levével törve össze).
Fasírtot air fryerben sütöm, és heti 2-3 alkalommal biztos eszem főzeléket, mert laktató, kalóriaszegény kaja.
Simán meg tudod csinálni a hagyományos kajákat kis gondolkodással, ötletelésse, a nagyon kalóriadús, zsíros összetevők elhagyásával/helyettesítésével.
50 kilót fogytam, és 5 éve tartom ezt a súlyt, nyilván úgy, hogy nem salátát eszem natúr csirkével folyamatosan (bár amúgy nagyon szeretem, szóval azt IS eszem, napi 1 saláta biztos van, de eszem hagyományos kajákat is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!