Amióta diétázom nem bírja a gyomrom a hagyományos ételeket?
Régen nagyon rosszul kajáltam. Gyorskaja, pizza, kifli zsemlével , chips csokival, stb.
Ezzel két hónapja teljesen felhagytam. Száműztem kb minden általam károsnak gondolt ételt, fehér lisztet, cukrot, feldolgozott élelmiszereket , zsíros ételeket , olajban sült dolgokat , stb.
Nem is igazán esik nehezemre egyébként , viszont ha hébe hóba ( kb kéthetente) eszem valamit amit régen nagyon szerettem , szabályosan rosszul leszek. Múltkor ettem egy jó nagy adag töltött dagadót és két napig fetrengtem úgy fájt a hasam . Nagyon zsírosnak éreztem. Ugyanez volt két szelet pizzától és ma egy cuccosabb babfőzeléktől. ( nem volt romlott egyik kaja se)
Ez normális ? Mi lehet az oka? Más is így van ezzel?
Én is észrevettem ezt magamon..
Leginkább a cukros dolgoktól fáj a hasam, de volt már, hogy nyaralás alatt a szállodai koszttól jártam wcre.
Nem tudom, mi lehet az oka.
Ez szerintem kb. olyasmi, mint mikor valaki lerakja a cigit, de 1 hónap múlva mégis rágyújt és majdnem kiköpi a tüdejét tőle, pedig addig egy dobozzal is elszívott egy nap.
Szóval hozzászokik az ember a rosszhoz (mondjuk mértékkel kb. semmi nem rossz, tehát inkább a mértéktelenséghez), de egész gyorsan vissza tud rázódni egy nyugisabb ütemre, csak aztán jobban megüti, ha ez visszatér, még ha kis időre is.
Jó de akkor ez se teljesen jó nem? Azért szeretnék még elmenni életem során enni egy pizzát, hambit , gyrost vagy étterembe, esetleg nyaralni ….
Ott rontottam el vajon hogy hirtelen váltottam a full szar kajáról a majdnem tökéletesre ?
Én is hirtelen váltottam.
Amit észrevettem, hogy pl pizza után kellemetlenul érzem magam. Puffadás, rossz közérzet. Azita rajottwm hogy igazabol regen ez volt a normalis es azt hittwm hogy minden ember igy erez. Aztan egeszseges kajatol minden ilyesmi megszunt. Es a gyorskajatol bizony visszajon ez a kis kellemetlenseg.
De nem annyira rossz nekem mint ahkgy te irod le
"Azért szeretnék még elmenni életem során enni egy pizzát, hambit , gyrost vagy étterembe, esetleg nyaralni …."
Keress úgymond egészségesebb elkészítésű változatot, ami kevésbé zsíros, ne kérj szószt stb. Csak ez utánajárást igényel, mert nem a minőségi helyek a legismertebbek, közkedveltebbek.
Igen persze igazad van, csak azt se akarom, hogy az egész családnak az én diétámhoz kelljen igazodnia . Ha a gyerekek sajburgert akarnak a mekiben , akkor hadd ne kelljen ott ülnöm a sarokban egy teával érted. Nem azt mondom hogy szemét kaján akarok élni megint , de az se normális , hogy két napig vagyok szarul tőle. (Jó a meki az pont rossz példa volt, mert attól mindig is rosszul voltam, de értitek mit akarok mondani)
Remelem idővel normalizálódik a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!