Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nagyon sok (126,4 kg-ból)...

Nagyon sok (126,4 kg-ból) hogy lehet lefogyni?

Figyelt kérdés
Mielőtt bárki is elítélne miatta, betegség is húzódik a háttérbe, amitől nehéz a fogyás,és ezzel nem akarok kifogásokat gyártani, de nem tudom mit csináljak.

2021. ápr. 25. 20:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Diéta,edzés
2021. jún. 28. 18:58
 12/26 A kérdező kommentje:
Hát, most vagyok 118.5 - nél, nagyon lassan haladok.
2021. nov. 13. 12:16
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj az!!Nagyon ugyes vagy igy tovabb<3
2021. nov. 13. 21:47
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Duciforradalmat tudom ajánlani, sok sorstárs van, a vezetője Dia 100 kilót fogyott, fizetős mentorprogram is van, de gyakorlatilag a legfontosabb infok ingyenesen is hozzáférhetőek az anyagai között. Facebookon megtalálod.
2021. nov. 14. 18:38
 15/26 A kérdező kommentje:
Most 116.4 - jajj, de jó lenne gyorsabban
2021. dec. 12. 12:19
 16/26 anonim ***** válasza:
28%

Ugyanúgy mint másnak.

A fogyás elsősorban étkezés. Kalóriadeficitben kell lenni, anélkül nem megy. Ez biológia.

Számold ki a kalóriaszükségleted (bmr vagy alap alapanyagcsere), és vonj ki belőle kb 200at. Ez az alap. Ez az, amennyit mindig minden nap meg kell enni. Nőknek 30 év alatt ez pl 476 + 13.4xsúly (fejből írva, azért nézz utána). Rá lehet keresni neten a ránk vonatkozó képletre.

Ez a bmr vagy alap alapanyagcsere, ha ennél kevesebbet eszik az ember, akkor a test szép lassan összeomlik. Ájulás, hormonális zavar stb. Ezt meg kell szorozni 1.2-vel. Ez az az energia, amin súlyt tartasz tehát nem hízol nem fogysz. Ha ennél kevesebbet eszel akkor a menjyiségtől függő ütemben fogyni fogsz. Ez a biológia része. A fogyást hosszú távon ez a szám és a bmr közötti kalóriaszükségleten éred el. Érdemes az intervallum közép-alját megcélozni. Nekem pl a bmr 1293 kcal, a súlytartásom sport nélkül 1550 körül van, sporttal kicsit több. Én napi 1350et eszem. Amikor az elején közel száz kilóról indultam, kb minden 5 kiló leadásánal újraszámoltam mert kisebb testnek kevesebb energia is kell.

Ha megvan a megfelelő kalóriamennyiség, mivel betegséged van, a következő a szénhidrát. Érdemes a napi szénhidrátból többet ebédre, kicsit kevesebbet reggelire és vacsira és meg kevesebbet uszira és tízóraira enni.

Ezen kívül általános egészséges életmód

- napi min 2.5 liter folyadék

- minden étkezéshez egy marok zöldség

- cukor jjelentős csökkentése

- fehér tészta és pékáru helyett durum és teljes kiőrlésű (ezek biztosítják a rostbevitelt)

- 3 óránként étkezés

- minden étkezésben legyen komplex szénhidrátforrás (pl köles, rizs), sovány fehérje és kis mennyiségű jó zsírok

- ha magadra főzöl, rengeteg olajat tudsz megspórolni, ami ah egyik legnagyobb kaloriabomba. Maga az hogy kiolajozza az ember a serpenyőt. Pl én hagymát 1-2 gramm olajra teszek, és amikor pirul, pici vízzel öntöm fel. Étkezdékben egyegy étel 900 kcal körül van tehát ezért is érdemes csak otthon enni

Ennyi kell az egészséges fogyáshoz. No meg az elhatárkzás, de az nagyon. Én azt bánom hogy 6 évet vártam az életmódváltással.

Ha belefér az idődbe, mozogj, ekkora súllyal séta, bicikli, úszás vmajd később ezt lehet bővíteni

Elhatározás és elszántság nélkül nem fkg menni. Saját javaslat

Csinálj magadról fehérneműben elöl, hátul, oldalt képeket és mérd le a súlyod és a körméreteidet pár helyen (utobbi 2t reggel, wc után és evésivás előtt).

Nagy súlyból az első egy hónapban óriásj a változás és így lesz mivel összehasonlítani. Az pedig hogy haladsz, óriás erőt fog adni hkgy ne add fel. Nekem legalábbis óriás motiváció.

És a legeleslegeslegdontisabb hogy ne holnap kezdd, hanem amint elolvastad ezt a kommentet .

2021. dec. 12. 15:10
 17/26 anonim ***** válasza:
29%
Ha közel 8 hónap alatt fogytál 10 kilót, akkor valamit biztos rosszul csinálsz.
2021. dec. 13. 12:18
 18/26 A kérdező kommentje:
De miért kell ezzel csesztetni?
2021. dec. 13. 12:34
 19/26 anonim ***** válasza:
61%
Mert tényleg nem jól csinálsz valamit. Így 5 év múlva is dagi leszel. Én 1 hónap alatt fogytam 10-et és 110-ből, nem 126-ból. Menj szakemberhez, kérj segítséget.
2021. dec. 13. 12:43
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szuper hogy odafigyelsz magadra, teszel az egészségedért a lehetòségeiden belül és egészséges ütemben egyenletesen fogysz. Így tovább. Minden ember más, mindenkinek más válik be, és nincs két egyforma hormonháztartás sem. Neked lassabb, másnak gyorsabh, de a lényeg a siker és hogy ne hagyd abba
2021. dec. 13. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!