Szerintetek melyik a hatékonyabb fogyás ha eszek és futok, vagy nem eszek csak zöldséget, gyümölcsöt, meg húst és nem futok?
Figyelt kérdés
Én 13 éves vagyok 69 kg és 165 cm de az orvos szerint 25 kg súly felesleg van rajtam!ELŐRE IS KÖSZ A VÁLASZOKAT!!2010. aug. 22. 10:53
11/12 anonim válasza:
Futnod nem kell, de valamilyen sportot el kell kezdened. Valamennyit anélkül is lehet fogyni, de az egészségedhez hosszú távon szükséges a mozgás. Ember, 13 éves vagy!! A mozgás kellene legyen a lételemed! Ennyi idősen én röpplabdáztam, középiskolás koromban hetente 5-ször 2 órát teniszeztem (és nem versenyzésből, hanem hobbiból!), mellette kizabáltam a hűtőt és 50 kiló voltam.
Ne is álmodj arról, hogy mozgás nélkül tudsz élni.
Hiába fogysz le, ha leülsz a tv elé, visszahízod, ezért meg fölösleges gyötörni magad.
Normális táplálkozás ÉS sport. Nem vagy-vagy.
Arról nem beszélve, hogy ennyi idősen egy koplalás végleges meddőséget okozhat (nem lehet majd gyereked), mert fejlődésben van a méhed.
12/12 anonim válasza:
EGYIK variáció SEM jó! Miért kell a 2 közül választani??Normálisan kell enni, nem kakaós csigákat és társait + mellette mozogni! Olyan nehéz mindkettő? 13 évesen nem a szgép, TV előtt kéne ülnöd, hanem mozogni ezerrel. Az étkezésre pedig oda kell figyelned, mert ha ennyi idősen túlsúly van rajtad és nem változtatsz, nagy valószínűséggel idősebb korodban is súlyproblémáid lesznek. És nem csak zöldséget, gyümölcsöt és húst kell enni, hanem szénhidrátot is, ezalatt zabpelyhet, natúr, cukormentes müzlit, teljes kiőrlésű kenyeret értek. 13 évesen még gyerek vagy, ne akarj már kalóriákat számolgatni meg mániákus fogyókúrázó lenni. Az ilyen felnőttek sem normálisak, nemhogy gyerekek. Még fejlődésben van a szervezeted. Néha 1-1 szelet sütemény is belefér. És amúgy nem muszáj futni, nem csak ez az egy mozgásforma létezik. Az is jó, ha elmész tempósabb sétákra, biciklizni, fitness terembe stb. Amihez kedved van, mert az ilyen kényszer dolgokat nem lehet tartani hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!