Miért nem jön meg ?
Attól függ hány éves vagy. Ha fiatal, akkor kell idő mire beáll normálisan. Esetleg felírnak fogamzás gátlót, ami elvileg beállítja a menstruációt.
21/F
Én még azt próbálnám meg hogy 1400- 500 kcal, több zsírral és chval, mert ezekre szükség van a hormonok termelődéséhez (főleg a zsírra- testzsírra és táplálékkal bevittre is és 40 g elég kevés).
Pl 140-160 g ch, 70-80 g fehérje, 60-70 g zsír
Ha mindig a kisebb súllyal függ össze a késés/ elmaradás, akkor van esély arra, hogy a szervezeted így működik egészségesen, azzal a + pár kilóval amit te le akarsz adni. A nőknek kell bizonyos testzsír% az egészséges működéshez. Persze ez egyénfüggő dolog.
A női ciklust súlyvesztéskor nálad a hipotalamusz kikapcsolhatja , mert az agyad azt érzékelheti, hogy a testednek nincs szüksége a női nemi ciklusra mert valami gond van.
De a ciklus pl akár tartós stressz hatására is megszűnhet. Nekem pl volt egy munkahelyem ahol a főnök ritka szemét volt, mindig mindenkivel csak kötözködött, sokat idegeskedtem, gyomorgörccsel jártam dolgozni. Fél évig nem jött meg és nem voltam terhes. Munkahelyet váltottam ami sokkal nyugisabb hely, és a következő hónaptól megjött.
A másik lehetőség persze lehet adott így is, hogy van valami eü problémád. Keress fel egy nőgyógyászt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!