Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehetséges NORMÁL súlyból...

Lehetséges NORMÁL súlyból koplalás nélkül tartósan fogyni?

Figyelt kérdés
176 cm vagyok, és 60-62 kg között ingázom,(17/L). 54-55 kilóra szeretnék véglegesen lemenni, ami tulajdonképpen a normál testtömegindex legalsó határa..Próbáltam már normálisan diétázni/napi 1200-1600 kalória, fehérje, zöldségek, gyümölcsök, néha teljes kiörlésű kenyér/, később –a hónapokig tartó eredménytelenség miatt-ezt lecsökkentettem 800-1000 kalóriára..aztán próbálkoztam léböjtökkel, koplalással, tehát jóformán mindennel, de sehogy sem sikerült tartósan leadni ezt a 4-5 kilót..Hozzátenném, h mindezek mellett rendszeresen sportolok, heti 4x 1 órát futok(+ napi 5 perc leg magic, 50 guggolás, de ez már részletkérdés). KÉrlek ne mondjátok, h az esetleges izmosodás miatt nem mutat kevesebbet a mérleg, mert..sajnos centiben is ugyanannyi vagyok, a futás sem segített ledolgozni a kritikus pontjaimról(comb, fenék). Tudom, hogy ideális a súlyom, ennek ellenére mindenképp szeretnék megszabadulni ettől a néhány kilótól, és szeretném tudni, hogy egyáltalán ez lehetséges-e, egészséges keretek között? Mert eddig sehogy sem sikerült, és igen, tisztában vagyok vele, hogy nem szabad koplalni, de kétségbeesésében az ember meggondolatlanná válhat..És ha nincs más megoldás, akkor marad ez..nem bírom így elviselni magamat:S Komolyan úgy érzem, h rajtam semmi sem segít…reménykedtem benne, ha a sport majd vékonyít a lábaimon, de semmi..valamivel tónusosabb, de egy cm-vel sem vékonyabb, pedig fél éve jelen van az életemben a futás, és előtte is –kisebb kihagyásokkal de-rendszeresen mozogtam.
2010. aug. 21. 10:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

ha továbbfogysz, el fog tűnni a melled. lehet, hogy azért akarsz fogyni, mert zavar a csípőd, de az se hájas, hanem a csont szélesebb. ha továbbfogysz, a lábad, a derekad sokkal vékonyabb lesz, a melled aszottabb, így optikailag a csípőd sokkal szélesebbnek fog tűnni, mint most...

szerintem most is inkább tűnsz gebének, én a helyedben nemhogy nem fogynék, hanem kicsit nőiesebb, gömbölyűbb akarnék lenni.

hidd el, nem állna jól, ha soványabb lennél.

2010. aug. 21. 11:59
 12/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megpróbálok a 11:21 válaszoló leírása alapján kialakítani magamnak egy étrendet, csak hogy vmihez tartsam magam..És próbálom elsősorban a sportra helyezni a hangsúlyt.Viszont a napi szinten 1 óra sport nem biztos hogy menni fog, legfeljebb 2 részre elosztva..A futással kb 2 hete jutottam el az 1 órás szintre, előtte csak 30-40 percekre voltam képes, viszont azt kényelmesen teljesítettem. Sztem 1-2 pihenőnapra minimum szükség van..vagy ez tévhit?

Sajnos az a tény, hogy a ’fejemmel van a baj’..Évek óta a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítok a fogyás témájának. Mintha még nem jutott volna el az agyamig, hogy már lefogytam, nem vagyok duci..Egyébként az aránytalanságom zavar a legjobban. A felsőtestem sovány, a csípőm viszont széles, és a comb, fenék terület nagyon makacsa, sehogy sem akar formálódni..Van egy olyan érzésem, hogy ez akkor sem változik, ha tovább fogyok..de tényleg megpróbálok magamnak vmi egészséges, picit csökkentett kcal-os étrendet összeállítani, és a sport mennyiségét növelni..aztán előbb-utóbb remélhetőleg eredményre vezetnek a törekvéseim.

2010. aug. 21. 12:05
 13/23 anonim ***** válasza:
Édes istenem, hová a francba akarsz fogyni????? már így is gebe vagy ....
2010. aug. 21. 12:06
 14/23 anonim válasza:

11:40-es vagyok.

Pihenésre valóban szügséged van! amugyis azt szokták mondani, és tapasztaltam is, hogy edzés után több vagy mert az izmok használva vannak, és 2 nap szünet után kevesebbet mutat a mérleg. Végülis olyan mintha beleütnéd valamibe a lábad és feldagad, és két nap múlva már lejjebb megy a púp.

2010. aug. 21. 12:19
 15/23 anonim ***** válasza:

Csinos vagy, nőies, van csípőd, feneked, combod, cicid, nem vastag a karod sem..

táplálkozz egészségesen, sportolj,

DE AZ ISTEN SZERELMÉRE CSAJOK, EZT A FOGYÁSI BAROMSÁGOT EGYSZER S MINDENKORRA FELEJTSÉTEK MÁR EL VÉGRE!!!!

a franc sem kívánja meg azt a sok csontkollekciót..

28F

2010. aug. 21. 12:21
 16/23 anonim ***** válasza:
páromnak megmutattam a képeid (24 F ) ...azt mondta gebe vagy és hízzál
2010. aug. 21. 12:27
 17/23 anonim ***** válasza:
Sovány vagy, inkább sportolj és izmosodjál.
2010. aug. 21. 17:58
 18/23 anonim ***** válasza:

Szia! Éppen ma nézegettem elég sok ilyen dolgot. Én 178 cm vagyok, és elméletileg 55kg-mal lenne 0% a testzsírom. Akkor mit akarsz? És hogy még elmondjam, neked most van az egészséges súly alsó határán a tested. Azért nem fogysz, mert nincs miből. (A nagyon szerint már ezt sem lehet tartósna fenntartani). A BMI nem látja a csontjaid, az izmaid, amik simán nehezebbek, mint a zsír. Szerintem elég vékony vagy. Megnyugtatásodra még elmondom, hogy 176 cmhez nem a 90-60-90 tartozik, hanem a 90(100)-70-100. Vagy ilyen gebe, beesett szemű, csak csont modell akarsz lenni?

[link]

Fogadok, hogy a karcsú tartományba esel:) Átérzem a helyzeted, mert én 31%-os zsírból csinálok már egy ideje kevesebbet, most 24, és pontosan ugyanolyan kövérnek érzem magam, mint régen. Pedig a rég kinőtt nadrágjaim lazán jók már.

2010. aug. 21. 21:15
 19/23 anonim ***** válasza:
21:15 izé...0% testzsírral halott lennél, sőt 5 %-kal is ;) testzsírra szükség van és egy egészséges nőé 20-25 % ;)
2010. aug. 21. 21:20
 20/23 anonim ***** válasza:

Előző.0%-os testzsírja senkinek nincs.A 4-5%-os is csak pár napig tartható,kb 2 napig.

Kérdező,szerintem mehetnél konditerembe,főleg vállra és hátra edzeni,hogy szinkronban legyen az alsó-felsőtest,fogynod meg nem kell szerintem.

2010. aug. 21. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!