Lehetséges NORMÁL súlyból koplalás nélkül tartósan fogyni?
Nem fogom végigolvasni a kérdésed, mert már sok ilyen van.
A válasz: abszolút lehetséges.
De ahhoz tisztában kell lenned a tested működésével. Tudnod kell, hogy mennyi a napi kalóriaszükségleted, amivel a közérzeted és az erőd megfelelő, viszont nem hízol. Ezt kiszámítani weboldalakon tudod, és 2-3 hét mérés szükséges ahhoz hogy pontosan betudd lőni a dolgot.
Ha ez megvan, utána az étrendedet úgy kell megtervezned, hogy heti 0,5 kg fogyást kalkulálj. Ezt kiszámítani úgy tudod, hogy 1 kg zsír elégetéséhez nagyjából 9000 kalóriás deficitre van szükség. Magyarul hetente 4500 kalóriás deficitet kell kialakítanod.
Ergo: a kalóriaszükségletednél KICSIT kevesebbet kell enned, olyan 300-320 kalóriával. Illetve sportolni napi 1 órát közepes intenzitással, ami szintén körülbelül 300 kalóriát éget el.
Így megkapod eredménynek, hogy heti 0,5 kg-t fogsz fogyni.
Ez a mérés tökéletesen működik, nálam és az ismerőseimnél 90%-os pontossággal.
Emellett arra figyelj még, hogy a szénhidrátbevitel testsúlykilogrammonként maximum 2g legyen.
A kaja minősége is fontos, tésztát, kenyeret, cukros üdítőket, cukros ételeket, cukros gyümölcsöket (szőlő például), édességeket, lisztes dolgokat EL KELL hagyni teljesen, vagyis minimális beleférhet, de tényleg csak minimális.
Amikre alapuljon az étrended: rizs, zabpehely, csirkemell, pulykamell, halak, tojásfehérje, brokkoli, zöldbab, egyéb zöldségek (kivéve sárgarépa és cukorborsó, ezeknek magas a cukortartalma, de díszítésnek mehet, csak ne kilószámra), lenolaj, olívaolaj.
Nekem sok időbe telt kitapasztalni a dolgokat, de most ha formába kell hoznom magam, 5-7 napos távolságon belül meg tudom határozni hogy mennyi zsírt mikorra tudok elégetni.
Sok sikert!
Koplalni ne koplalj mert azzal többet ártasz mint használsz.Inkább sportolj fuss biciklizz mindegy csak mozogj ha minden áron fogyni akarsz.Amúgy szerintem nincs szükséged fogyni.Én 15 éves vagyok 65kg és 171cm..
A magasságod miatt nem nagyon látszik semmi.Szerintem ne fogy.Mert 55kg már elég vékony lenne neked.
Szerintem tökéletes vagy. ÉS EZT HIDD EL! Tudod mennyit segít ha pozitívan gondolsz magadra??
Én 10 centivel vagyok alacsonyabb, és ugyanennyi kiló, és én is 17.
Februárban kezdtem a tornázást
Edzéstervem: heti 2x tornázok youtube-ba beírod hogy "van öt perced?" és kiad 3 vidit. Ezeket csinálom. Meg május óta hastáncolok (leszedtem egy dvd-t ami nagyon jó, jól megmozgatja minden porcikámat) Meg néha szoba biciklizek fél órát ha tv-t nézek.
Nem eszek másképp csak tudatosan h mi a jó mi a nem.. eszek ugyan úgy édességet, csak a mennyiségre kell odafigyelni mert képes vagyok felzabálni mindent ha unatkozok. És nem is igazán törődök az alakommal. Igaziból azért vágtam bele mert egészségesen akarok élni, és boldogsággal tölt el a gondolat h "megcsináltam" és tök jól alszok utána :))
Amúgy kiló különbség nincs sok.. 2 kilóval lettem kevesebb, de egybe formásabb is. És így jól érzem magam.
Szntem gondolj bele hogy mennyit elértél és csak a sikerre gondolj. Ha azt mondod magadnak hogy ugy se fog sikerülni akkor ténlyeg nem fog.
Amugy jó a változatosság, próbálj ki más edzést is.
És ne feledd h az egészség a legfontosabb!
Én mindig arra gondolok hogy szerencsés vagyok, mert vannak ennél rosszabb dolgok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!