Mit eszel kenyér, tészta és krumpli helyett?
En nem fogyokurazok, szalkasitok, de eszek minden ugyanugy, csak kevesebbet, es masfele felosztasban (pl regen nagyon szerettem a sima sajtos tesztat, de ma mar nem is birom megenni, mert nincs hozza zoldseg alapvetoen es nem birja a gyomrom)
De pl sokszor cserelem a tesztat cukkinire, igaz nem a teszta helyettesitojekent, de pl en a bolognait 3/4 cukkini es 1/4 rendes tesztabol szeretem. Vagy ott van a Tescoban kaphato konjak lisztes zero kalorias teszta, persze taperteke sincs, de ha arra jo hogy ugy erezd hogy tesztat eszel. Ha ragadzkodsz a “hamisitvanyokhoz”
Köszi a hozzászólásokat!
Megjegyzem, hogy egy szóval sem írtam, hogy fogyókúrázom! Tisztában vagyok azzal, hogy csak az fenntartható, amit később is be tudok tartani. Eddig is mértékkel ettem - szó sincs éhezésről vagy a fentiek teljes elhagyásáról, csak alternatívákat keresek.
Írtatok néhányan hasznos tippeket is, mint pl. durumtészta, bulgur, cukkini a tészta közé - ilyesmire gondoltam, nektek köszönöm! Hasonló tippeket továbbra is szívesen fogadok!
A krumpliról:
Hatásotokra utánaolvastam, és tényleg nem akkora mumus, mint gondoltam. Persze vannak elkészítési módjai, amik kerülendőbbek (pl. olajban sütés), de nem szükséges "helyettesíteni".
Ugyanakkor:
"Ha optimális szinten szeretnéd tartani a vércukorszintedet, érdemes a 40 vagy annál kisebb GI-jű élelmiszereket választani, mivel ezek kisebb kilengést okoznak a vércukorszintben.
Főtt burgonya 58
Sült burgonya 85"
Forrás:
Összegezve a legjobb tippek, amikhez hasonlókat várok:
durumtészta
teljes kiőrlésű dolgok
bulgur
hajdina
kuszkusz
savanyúság
párolt zöldség, sült zöldség
cukkini a tészta közé
♥
Kenyeret szoktam enni, de csak reggelire, én sütöm, tk rozskenyeret, vagy tk búzakenyeret (azt nem szeretem annyira), vagy keverem zabliszttel. Ha vacsorára is valami szendvicsszerűséget ennék, akkor vagy Wasa, vagy Finn Crisp, szerintem nagyon finom mindkettő, a Finn Crisp kimondottan kedvencem mártogatósokhoz, krémekhez, bár nem mindenki szereti az ilyen savanykás, rozsos dolgokat, nekem viszont pont ezért ízlik.
Igazi, rendes főtt tésztát ritkán eszem, ha igen, akkor durum tésztát, mondjuk havi egyszer. Itt nem tudom betartani, hogy csak keveset, mert az alig lenne valami, úgyhogy nekem egy hónapban egyszer belefér, hogy megegyek egy jó nagy tányér spagettit, de ennél többször nem eszem rendes tésztát. Az olyan ételeket, amikhez kellene tészta, Zero Kalória tésztával vagy Slim Pasta-val készítem, ezek ördögnyelv-lisztből készülnek, gyakorlatilag csak rost az egész, eltelít, de alig van benne kalória, szénhidrát meg semmi. Íze magában nincs, de amilyen szószt ráteszel, annak átveszi az ízét. Az állaga kicsit gumiszerű, ezt meg kell szokni, de amúgy nekem tökéletes, pedig voltak kétségeim, mert sajnos nagyon szeretem az ilyen ételeket, és féltem, hogy nem adja azt az "élményt". De azért nagyjából igen.
Krumplit nem nagyon szoktam enni, néha néha teszek a tepsis húshoz a zöldségek mellé pár szem krumplit is, abból szoktam enni egy kicsit, de nekem nem hiányzik. Valahogy sose tudtam a krumplira köretként gondolni, nekem nincs olyan étel, amihez azt mondanám, hogy hú, ehhez sült krumpli kellene, mert mással nem jó. Nekem a sült krumpli az kb nasi kategória :D De nasinak meg ki tudok találni ennél jobbat is, szóval nem csábít a krumplievés, ha meg mégis azt "kell" ennem, simán kibírom, hogy keveset egyek belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!