Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 10 kg kb mennyi idő alatt...

10 kg kb mennyi idő alatt tudnék lefogyni?

Figyelt kérdés

Ha minden nap kardiózom mondjuk 25- 30 percet.

És egészségesebben táplálkozom pl. nem eszek édességet ilyeneket

2021. márc. 22. 23:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
68%
Mennyi idő alatt jött fel?
2021. márc. 23. 00:03
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Nos lehet le leszek pontozva, de nem bánom. Én nagyon pozitív szemlélettel heti fél kilót számolok magamnak, úgy, hogy lecsökkentettem a kalóriámat (ülő életmód mellett)1400-1500-ra, és 30-40 percet aerobicozom naponta. Meg majd ha jó idő lesz nyilván biciklizek is, és én 20 kilót akarok leadni, egy jó év alatt. Szerintem ha csak a csokiról és édességről mondasz le nem segít.. bennem pl nemrég tudatosult, hogy egy tábla csokit egy óra aerobic dolgoz le. Na most 10 kiló az csokiban mérve nagyon sok.. de ha csak 20 tábla csokit akarsz ledolgozni már 20 óra intenzív mozgás.

Nekem eddig működik, mert 3 kilótól szabadultam meg. Szimplán nézem a kalóriabevitelt, tudom hogy nagyjából a légzéssel stb mennyit éget a szervezetem egy nap, arra még egy jó fél óra mozgás, és akkor egy bizonyos deficit szépen lassan leviszi. Egy ilyen deficitet kellene neked is "beállítani" szerintem.

De az egyes is arra akart neked rávilágotani, hogy ez bizony hosszú folyamat. Sőt! Ha pl tegyük fel fél év (szerintem nem reális ennyi idő annyira) alatt lefogynál 10 kilót, utána nekiállnál és folytatnád ahol abbahagytad, akkor 3 hónap múlva megint érzékeled, hogy visszahízol. Nehéz dolog ez, tényleg csak az elhatározás és a gyökeres változtatás segít.

2021. márc. 23. 00:38
 3/16 anonim válasza:
59%
Időt sajnos nem tudok mondani, csak annyit, hogy ne egyél kenyeret, és ha éhes vagy igyál vizet. Persze kell mást is enni, de ezzel a módszerrel sokat lehet fogyni rövid idő alatt.
2021. márc. 23. 01:01
 4/16 anonim ***** válasza:
84%

Én most leadtam pár hónap alatt kb 10 kilót.

A fő elem az volt, amit te is írtál, a legalább félóra kardio, ez nagyon jó ötlet. Én futok 2-3 naponta.

Étkezés: a hozzáadott cukrot már régebben teljesen kizártam az életemből, kenyeret nem eszem, a krumplit, rizst is kiiktattam, köretnek leginkább saláta (nyers jégsaláta nagyon olcsó a boltban, plusz mehet rá natúr joghurt szintén nagyon olcsón, meg az Aldiból egy kis öntet), főételnek pedig leginkább KFC csirke.

Inni csak olyan üdítőt fogyasztok, ami cukormentes - ezek szerencsére olcsón kaphatóak. A kávét mesterséges édesítővel fogyasztom.

Naponta lenyomok egy fekvőtámaszokból, kétféle hasizomból meg ilyesmiből álló rövid edzést. Így gyakorlatilag mindenféle erőfeszítés, önmegtartóztatás, önsanyargatás nélkül lement a 10 kiló.

Mondjuk a futás az nekem nem könnyen jött össze, hogy bírjam a félórát, a kulcs az volt, hogy lassan futok (állítólag akkor ég leginkább a zsír), alaposan, 10 percig bemelegítek előtte, meg nem árt beruházni egy jó futócipőbe, ami kiválóan csillapítja és rugószerűen visszaadja a lépéssokkot.

2021. márc. 23. 03:50
 5/16 anonim ***** válasza:
94%
Fél év
2021. márc. 23. 06:48
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne kardiózz minden nap, max heti 2-3x, csinálj aerob edzést. Ha (szinte!) folyamatosan tartod a kalória deficitet, akkor kb 4-5 hónap.
2021. márc. 23. 07:34
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól van belőve a bevitt kalóriamennyiség, akkor heti 1 kg fogyással lehet számolni. (Feljebb nem érdemes menni, nagy lesz az esély az izmokból való fogyásra.) Tehát úgy 2,5-3 hónap.
2021. márc. 23. 07:43
 8/16 anonim ***** válasza:
76%
#6: Mi a baj a mindennapos kardióval?
2021. márc. 23. 08:03
 9/16 QvanyadatMDRTR ***** válasza:
100%

Mivel heti kb 0,5-1 kgt egészséges ledobni, így minimum 10 hét, de mivel fogyni nem egyszerű, főleg nem a végső kilókat (attól függ mennyi feleslegből érted, ha 20-30kg feleslegből 10kgt akkor az gyorsabban lemegy mint 10 kgból 10kg), ezért valszeg lasabban fog menni.

Ne kardiózz, ha csak nem izomból akarsz fogyni. Aerobozz inkább. Zsírégető pulzustartományban legyél, ne kardióban.

2021. márc. 23. 08:58
 10/16 QvanyadatMDRTR ***** válasza:
100%
Egyúttal válazs a 8as kérdésére: Kardio jobban megterheli és igénybeveszi a testet és az energiát, amit a testünk nem zsír/szénhidrát felhasználással fog pótolni, hanem izom bontással, mert azt sokkal egyszerűbb visszabontani, mint a már meglévő raktárakat felszabadítani és lebontani. Ezért nem érdemes kardiózni. Aerobozni viszont egész célszerű, csak nem mindegy hogyan és mikor. Mivel ugye az emberi testben a zsírégetés 40-45p mozgás után indul be, ezért nem elég (kardiózni sem) 20-30-40 percet aerobozni/mozogni, mert addigra fog csak beindulni. Viszont ha egy 1-2 órás edzés után (saját testsúlyos vagy súlyzós, vagy lehet az mondjuk bármilyen mozgás is kb) aerobozol, akkor már nem kell elérni azt a 40-45 percet, mert addigra már azon a zsinten lesz a tested (feltéve ha elegendő intenzitással végezted az edzést) és akkor elég 20-30 percet aerobozni edzés végén (jómagam 20at szoktam, elég is, eredményes is, mert az edzés után pont olyan állapotban van a test, hogy ezzel is annyit izzadok mint 10 ló. Persze az izzadság nagyrészt víz és sók, de értjük, hogy hogyan kapcsolódik a zsírégetéshez, és hogy hatásos amit írok).
2021. márc. 23. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!