10 kg kb mennyi idő alatt tudnék lefogyni?
Ha minden nap kardiózom mondjuk 25- 30 percet.
És egészségesebben táplálkozom pl. nem eszek édességet ilyeneket
Nos lehet le leszek pontozva, de nem bánom. Én nagyon pozitív szemlélettel heti fél kilót számolok magamnak, úgy, hogy lecsökkentettem a kalóriámat (ülő életmód mellett)1400-1500-ra, és 30-40 percet aerobicozom naponta. Meg majd ha jó idő lesz nyilván biciklizek is, és én 20 kilót akarok leadni, egy jó év alatt. Szerintem ha csak a csokiról és édességről mondasz le nem segít.. bennem pl nemrég tudatosult, hogy egy tábla csokit egy óra aerobic dolgoz le. Na most 10 kiló az csokiban mérve nagyon sok.. de ha csak 20 tábla csokit akarsz ledolgozni már 20 óra intenzív mozgás.
Nekem eddig működik, mert 3 kilótól szabadultam meg. Szimplán nézem a kalóriabevitelt, tudom hogy nagyjából a légzéssel stb mennyit éget a szervezetem egy nap, arra még egy jó fél óra mozgás, és akkor egy bizonyos deficit szépen lassan leviszi. Egy ilyen deficitet kellene neked is "beállítani" szerintem.
De az egyes is arra akart neked rávilágotani, hogy ez bizony hosszú folyamat. Sőt! Ha pl tegyük fel fél év (szerintem nem reális ennyi idő annyira) alatt lefogynál 10 kilót, utána nekiállnál és folytatnád ahol abbahagytad, akkor 3 hónap múlva megint érzékeled, hogy visszahízol. Nehéz dolog ez, tényleg csak az elhatározás és a gyökeres változtatás segít.
Én most leadtam pár hónap alatt kb 10 kilót.
A fő elem az volt, amit te is írtál, a legalább félóra kardio, ez nagyon jó ötlet. Én futok 2-3 naponta.
Étkezés: a hozzáadott cukrot már régebben teljesen kizártam az életemből, kenyeret nem eszem, a krumplit, rizst is kiiktattam, köretnek leginkább saláta (nyers jégsaláta nagyon olcsó a boltban, plusz mehet rá natúr joghurt szintén nagyon olcsón, meg az Aldiból egy kis öntet), főételnek pedig leginkább KFC csirke.
Inni csak olyan üdítőt fogyasztok, ami cukormentes - ezek szerencsére olcsón kaphatóak. A kávét mesterséges édesítővel fogyasztom.
Naponta lenyomok egy fekvőtámaszokból, kétféle hasizomból meg ilyesmiből álló rövid edzést. Így gyakorlatilag mindenféle erőfeszítés, önmegtartóztatás, önsanyargatás nélkül lement a 10 kiló.
Mondjuk a futás az nekem nem könnyen jött össze, hogy bírjam a félórát, a kulcs az volt, hogy lassan futok (állítólag akkor ég leginkább a zsír), alaposan, 10 percig bemelegítek előtte, meg nem árt beruházni egy jó futócipőbe, ami kiválóan csillapítja és rugószerűen visszaadja a lépéssokkot.
Mivel heti kb 0,5-1 kgt egészséges ledobni, így minimum 10 hét, de mivel fogyni nem egyszerű, főleg nem a végső kilókat (attól függ mennyi feleslegből érted, ha 20-30kg feleslegből 10kgt akkor az gyorsabban lemegy mint 10 kgból 10kg), ezért valszeg lasabban fog menni.
Ne kardiózz, ha csak nem izomból akarsz fogyni. Aerobozz inkább. Zsírégető pulzustartományban legyél, ne kardióban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!