Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudom, hogy sok ilyen kérdés...

Tudom, hogy sok ilyen kérdés van és át is lapozgattam őket, de mindenki egyedi. Tanács kellene, hogy hogy tudnék lefogyni. (?)

Figyelt kérdés

Olyan 178cm mellé vagyok kb. 85kg.

Tudom, hogy ez elég sok, de nem olyan nagyon vészes. Le szeretném adni, mert mostanában elég rossz a közérzetem és abban reménykedek, hogy a fogyás segítene valamennyit. Na meg az önbizalmamon is dobna remélhetőleg és, hát, arra is ráfér.

Azt tudom, hogy a kalóriákon alapszik a dolog. Az a gond, hogy sokszor nem tudom betartani, nem magamra főzök, 16 éves vagyok. Változó, hogy mennyit eszek, de olyan 1500 és 3000 között. Mikor mennyi sikerül. Persze azért a 3000 nem gyakori. :D Ha saccolnom kéne, hogy mennyi az átlag, akkor olyan 2000-2100at mondanék. Próbálkozom lennebb vinni, de akkor általában nem tudok koncentrálni és az suli mellett nem épp előnyös. Azt tudom, hogy nem árt a nagyobb mennyiségű fehérje. Ezt se nagyon tudom tartani a fennt említett indok miatt, de olyan 40-120 között szokott lenni, olyan 55 az átlag. Nincs rajtam sok izom, gondoltam, hogy elmennék futni, amíg le nem fogyok, de nincs sok időm, de hátha majd nyáron, utánna meg, majd, ha lefogyok, akkor onnan kezdeném az izmosodást.

Esetleg valami tanácsok? Ez így mennyire működőképes? Ha mondjuk vissza tudom szorítani a kalóriabevitelt 1900-ra, akkor azzal képes lehetek lefogyni?

2021. márc. 12. 22:09
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Általában miket szoktál enni egy nap? Sportolsz valamit? Ha igen mit és mennyit?
2021. márc. 12. 22:14
 2/10 A kérdező kommentje:

Általában reggelit kihagyom. Ebédre vagy valamiféle levest (zöldségleves, húsleves, bableves stb.) és mellé még egy fogást (valami köret és mellé általában hús), vagy valami fast foodot (pizza, hot dog stb.). Tudom, hogy az utóbbi nem jó, ezt is el szeretném hagyni. Vacsorára elég változó, mikor mit. Nap közben szoktam néha csokoládét (erről is próbálok leszokni), joghurtot, tejet, gyümölcsöt, hasonlókat.

Sajnos nem sportolok. Régebben jártam, de abba hagytam, igazából nem is tudom, hogy miért. Újrakezdeni nem tudnám, már nem tudnám megcsinálni azt, amit akkor megtudtam. Ezért gondoltam a futást, majd később a saját testsúlyos edzést, amíg el nem érek egy olyan szintet, hogy menjen valamilyen sport, vagy, ha megszeretem, akkor csak simán az edzést hagyni sportnak.

A legnagyobb probléma, hogy valami apróság miatt mindig elvesztem a motivációm. Például, ha nem tudom tartani egy nap a kalóriakeretet, akkor az már gyakran elveszi a kedvem, vagy, ha nem látok fejlődést.

2021. márc. 12. 22:23
 3/10 anonim ***** válasza:
62%

Akár hiszed akár nem hasonló cipőben járok.

A legfontosabb hogy el legyél foglalva valamivel, hogy csak akkor egyél ha éhes vagy. Ez az egy dolog segít. Nekem a kirándulás (buszozás) segít így eltelíteni az időt, nincs ott kaja picit gondolkodom hogy mit csinálok jól és rosszul, így tudok fejlődni is.

Másképp pedig ugyanannyit fogsz enni mert nincs az az önuralom ami kibírja egész napi otthon lètnèl, hogy ne egyen sokat.

2021. márc. 12. 22:36
 4/10 anonim ***** válasza:
76%

Ha 2000 kalóriával súlyt tartasz, akkor esélyes, hogy 1900-zal fogsz, bár elég lassan. Jó lenne, ha valami mozgást be tudnál iktatni, szinte mindegy mit, csak csináld. Izmosodni valamennyire tudsz fogyás mellett is, és kell is, hogy szép alakod legyen lefogyva. Erre a saját testsúlyos edzések bőven jók kezdőként.

Fehérjének az 55 kicsit kevés, az lehetne több. Ha dekoncentrált vagy kevés kalóriával, az lehet azért is, mert nem minőségi kaját eszel. Hagyd el a gyorskaját, nasikat, egyél helyette több gyümölcsöt, husik mellé zöldköretet (is). És igyál sok vizet.

2021. márc. 12. 22:39
 5/10 anonim ***** válasza:
74%
Tudtad h az oldal teli van ingyenes táplálkozási tanácsadóval?
2021. márc. 12. 22:40
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
Nem lapoztad eléggé.. kalóriadeficit pont..
2021. márc. 12. 22:55
 7/10 anonim ***** válasza:
34%

Pont az lenne jó, ha sokszor ennél pici adagokat, hogy pörögjön az anyagcseréd, és hogy ne éhezz és zabálj be.

Napi 5 étkezés, tartalmas, fehérjedús reggeli, pl ránotta, joghurt, vagy zabkása. Uzsonnára gyümölcs, ebédre valami leves és saláta mozzarellával vagy csirkével.

Vacsorára szintén sok zöldséget, halat, csirkét, sovány túrót, joghurtot, pici kenyeret.

Csokit ehetsz, pl én a reggeli csokis zabkásámra teszek egy-egy kocka 90%os lindt csokit, friss banánt, kókuszreszeléket. Reggel a futás után tök jó bevinni egy kis energiát, így aktívan indul a napod.

A változás lassú lesz, de ne add fel.

2021. márc. 13. 02:00
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha csoki a motivációd, itt van pár recept

[link]

[link]

[link]

[link]

2021. márc. 13. 02:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Teljesen érthető a problémád, én is a hasonló szituációban fogytam.

Ugye A legideálisabb az lenne, ha minden egyes megevett falat kalóriatartalmát letudnánk írni, de a világon az ideális csak papíron létezik... A valóságban mindenhol vannak hibák és akadályok. A te esetedben azzal kell főzni ami van.

Ugye a kalóriaszámolás nem játszik, viszont a kalóriatudatosság az segíthet. Az már egy nagyon jó dolog, hogy tudod, hogy a kalória számít és nem kilóra méred azt, hogy mennyit eszel.

A megoldás az, hogy amennyire tudod követed a kalóriáidat. Ha elkezded megismerni a különféle ételeknek, összetevőknek a kalóriatartalmát egy idő után valamennyire rátud állni az agyad. Ha eléd raknak valami amiben pl főtt krumpli van, akkor tudod, hogy az valószínűleg alacsonyabb kalóriás étel. De ha látod, hogy picit zsírosabb akkor kevesebbet eszel belőle.

Illetve amit én még alkalmaztam, hogy elfogadtam azt, hogy napi 1-2 étkezésnél csak megbecsülöm a kalóriákat. Viszont a vacsorámat magamnak készítem el és ott lemértem mindent. Ott tudtam, hogy mennyi kalóriát viszek be, illetve ezáltal megtudtam figyelni, hogy bizonyos ételekből bizonyos kalóriamennyiség mennyire laktat el.

Szóval kalóriatudatosság, amit tudsz azt számolj, amit nem becsüld meg. Majd az eredményeket figyelembe véve lehet finomhangolni. A szervezet szerencsére nem resetelődik 24 óránként. Nem feltétlen a napi, Inkább több napi átlag kalóriabevitele számít.

Illetve szerintem jobb kevesebbszer enni egy nap. 3x vagy akár 2x is elég. Az éhség nem úgy működik, hogy az idő függvényében nő nő nő és elviselhetetlenné válik. Hanem hullámzik. Sokan mondják, hogy ha éhes vagy az nem jó. Hát pedig a fogyással ez jár. Nyilván nem kell folyamatosan egész nap éhezni, de ha valaki tartósan kalóriadeficitben van, az bizony éhes lesz. De ha az ember jól csinálja egyáltalán nem vészes.

És itt jön képbe, hogy egyél ritkábban de nagyobbat. Ha csak csipeget valaki akkor mindig eszik de sosem lakik jól. Míg ha ritkán eszünk lehet van pár óra amikor picit éhesek vagyunk, de utána jól megtudjuk tölteni a hasunkat és pár órára azt is el lehet felejteni, hogy bármiféle diétát csinálunk.

De ezzel a hosszabbra sikerült kommentel is csak a felszínt kapargatom, ez sokkal de sokkal összetettebb téma, de mégsem írhatok ide 10 oldalt :)

2021. márc. 13. 12:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Na, én ezért nem számolom a kalóriát. Túl van bonyolitva.

Csak szénhidrátot számolok. Azaz szénhidrát diétát csinálok. Azért vagytok éhesek mert kell egy minimum szénhidrából amit meg kell enni ellenkező esetben jön a szédelgés és a falásrohamok.

Legalább 160 gramm szénhidrát kell a szervezetnek, még kalóriaszámlálós diétánál is.

2021. márc. 13. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!