Hogy lehet így lefogyni,ha vacsorára nem ettem tele magam,csak nagyon "normálisan" aztán arra kelek fel 23:00 óra -körül,hogy üres a hasam es ennem kell?
Ennyiböl nem lehet semmit megmondani, ha arra felébredsz, hogy éhes vagy, akkor vagy az étrended nem jó, vagy túl alacsony a kalóriakereted vagy a ch-mennyiség.
Ha csak a mennyiséget csökkented, föleg, ha drasztikusan, akkor érthetö, hogy nem fogyasz, hanem folyamatosan éhes leszel. A fogyáshoz általában az összetételt is kell változtatni, alacsonyabb kalóriájú, de laktatóbb ételeket enni.
Jól gondolod, több fehérje, rost, vitamindús ételek segíthetnek. Este pl. ehetnél túrót zöldségekkel.
Ha túl korán, vagy túl keveset vacsorázol, az is lehet probléma. Próbáld ki, hogy úgy osztod el a kalóriákat az étkezések között, hogy estére több maradjon a keretből. De az is lehet, hogy összességében több kalóriát kellene enned.
Alacsony kalória tartalmú, laktató ételek, amik nekem beváltak:
-sült csirkehús megkenve darabonként 3gramm olajjal, sóval és borssal megszórva, sütőben sütve 200gramm savanyúsággal (én 100gramm ecetes ubival, és 100gramm céklával szoktam enni)
-zabkása: 20gramm zabpehely, 10gramm búzakorpa, 10gramm chiamag, 80gramm gyümölcs, 80gramm joghurt (esetleg még 50gramm túró)
-Én sokszor szoktam készíteni paradicsomos káposztát, egy adag körülbelül 100-120kcal-ra jön ki, ha teszek bele virslit akkor 1 adag max 250kcal, engem sokáig eltelít, és nagyon finom, ehetsz mellé kenyeret is, bár én nem szoktam.
-Főtt csirkehús főtt brokkolival és főtt répával
A zabkását ízesítheted fehérjeporral is, azzal még laktatóbb lesz: én azt így szoktam csinálni:
20gramm zabpehely
10gramm búzakorpa
10gramm chiamag
Ezekbe annyi víz amennyi ellepi, másfél percre be a mikróba, picit várok míg kihűl, közben 15gramm fehérjeport összerázok 125ml vízzel, és belekeverem a zabkásába
Engem a zabkásák legalább 3-4 órára el szoktak telíteni
Chia pudingot szoktam még, de nem tudom hogy szereted e a chia magot, ha szereted vagy szeretnéd kipróbálni, szívesen írok recepteket arra is!
Remélem tudtam segíteni!
Nekem az vált be, hogy több fehérjét, több zsírt és kevesebb szénhidrátot eszem, mint előtte. Így 4-5 órát vagy ha úgy alakul, többet is kibírok, míg régebben kb. 2-3 óránként ennem kellett, hogy ne legyek rosszul. Az ebédem és a vacsorám elég sok zöldséget tartalmaz (leves, párolt, sült vagy nyers zöldség, néha főzelék formájában), hozzá valamilyen húst, halat vagy tojást eszem, néha egy kis adag rizst is. A reggelim tojás, vagy sajt és sonka paprikával, uborkával, de olyan is van, hogy gyümölcs vagy turmix (kókusztejjel, mert a tejet nem bírom) és 1-2 marék olajos mag. Így fogytam le, most súlyt tartok.
A paradicsomos káposztát én is nagyon szeretem, liszt és cukor nélkül szoktam készíteni. Sok rost, kevés kalória, elég laktató is, ahogy sok más zöldséges étel.
Mikor eszel "vacsorát"? Mert ha a hat után már nem bromságot csinálod, akkor ne csodálkozz, hogy
- nem fogysz
- 11-kor már éhen döglesz
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!