Kb. másfél hónapja váltottam életmódot, de igazából azt se tudtam hány kilóról indultam, és hogy most mennyi vagyok. Annyit tudok, hogy olyan 100-105 kiló körül lehetek a régebbi mérések alapján. Igazából változást nem látok magamon még, csak ha a másfélhónapja és a most készült képemet egymás mellé rakom, akkor az arcomon már látszik. Szerintetek érdemes lenne vennem egy mérleget? Motiváció szempontból van értelme?
Szerintem érdemes venned egy mérleget, hogy jobban lásd a változást és nagyon tud motiválni is. De amúgy nélküle is folytasd az életmódváltást, hiszen nem a kg-ok a fontosak, hanem az egészséges élet :)
2021. márc. 1. 20:53
2/11 anonim válasza:
Méreg nélkül van csak igazán értelme. Méreggel nagy kevés ideig fog tartani az új élet (mód)
2021. márc. 1. 20:57
3/11 anonim válasza:
Szerintem érdemes mérleget venni. Nagyon nagy örömöt tud okozni, mikor rá állsz a mérlegre, és pár kilóval kevesebb vagy, mint voltál. Na, meg persze csalódást is tud okozni, mikor bármit teszel, nem megy lejjebb a szám. Viszont meg kell próbálni a pozitív dolgokra koncentrálni. :) Persze nem csak a mérleg számít, de nagyon sok motivációt tud adni, ha tudod, hogy már ennyi meg annyi kilót letudtál adni, motivációt ad arra, hogy folytasd tovább.
2021. márc. 1. 22:48
4/11 anonim válasza:
#3-as vagyok. De persze mérleg nélkül is van értelme az életmódváltásnak, csak szerintem a mérleg nagyon sok motivációt tud adni.
2021. márc. 1. 22:49
5/11 anonim válasza:
Mérleg nélkül is van értelme persze. Én ritkán állok mérlegre, de így tudom ellenőrízni, hogy a diétám megfelelő. Emellett rendszeresen csinálok képeket a testemről, ha motiváció hiány van ellégé megdobja ha látom mennyit változtam.
2021. márc. 1. 22:55
6/11 anonim válasza:
Az emberek minden nap látnak, amikor kimész az utcára, mázsázó viszont többnyire nincs náluk. Érted mire akarok célozni?
2021. márc. 1. 22:59
7/11 anonim válasza:
Mindenképp megéri folytatni. DE, mindenképp megéri hogy vegyél egy mérleget is minél hamarabb. Bőven elég havonta, vagy mondjuk 3 havonta ráállni. Mert attól függetlenül, hogy van , nem kell ráfüggeni, de jó érzés egyre kisebb számokat látni.
Én extrém sokat fogytam már, és még van leadni valóm, de amikor a három számjegy már csak kettő lett, bevallom elsírtam magam a boldogságtól. És akkor is, amikor az életveszélyes, a közepes, majd az enyhe elhízásból végül már " csak" túlsúlyos lettem. Rengeteg munka van benne amit jó érzés számokban is érzékelni.
2021. márc. 1. 23:12
8/11 anonim válasza:
Kezdetben kevésbé látszik a változás, ilyenkor a mérleg jobban mutatja - ez motiválóbb lehet.
Később, amikor már látványosabb a változás a tükör jobban megmutatja.
De mérleg nélkül sincs semmi baj. Csinálj hetente alsóneműben (vagy anélkül) képet magadról ugyanott, ugyanabban a pózban. És minden hónap elején nézd végig a teljes sorozatot. Ez is nagyon jó technika a változás figyelésére.
2021. márc. 2. 08:16
9/11 anonim válasza:
Én meg elkezdtem hogy nem is nézem a súlyom max havonta.
Múltkor is azért adtam fel mert több mint 1 hónapig nem ment lejjebb a kg pedig keveset ettem és mozogtam is. Most ezt akarom elkerülni
2021. márc. 2. 10:02
10/11 anonim válasza:
Szerintem érdemesebb egy komplex mérleget keresni, pl edzőteremben, orvosi rendelőben, ami nem csak súlyt, de testzsírt és szívritmust is néz.
Az otthoni mérlegek pontatlanabbak, és a napi ingadozás pl ciklus, víz és kajasúly, kakálás miatt is bezavar az önképedbe.
Tök felesleges napi 3szor nézni a súlyt otthon, pláne úgy, hogy nincs kontextusban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!