Pár hónapja született meg a gyermekem és persze felsőtesten maradt felesleg. Leginkább has és deréktájékon de azért integetőhájam is maradt/lett. Kb 60-62 kilóval kezdtem a terhességet és most vagyok 62-63. Most már 30 év felett vagyok, de 3-4 éve még 55 kg alatt voltam és mellé 160 centi vagyok. Szóval egy hónapja elkezdtem diétázni (már nem szopizik a babám). Teljesen elhagytam a kenyeret, krumplit, tésztát szinte nem is eszek már, cukros dolgokat,chipset, csokit sem. Egy napom van a héten amikor 1-2 kocka csokit engedek magamnak. Januárban le is ment 2-3 kg de most így februárban nem mozdul a mérleg. Reggelire általában felvágottat eszek, zöldséggel, sajttal vagy tojással. Ha ebédre valamilyen húst sütök, akkor az mellé párolt zöldséget csinálok magamnak vagy ha nem tudok variálni akkor kis adagot eszek...pl csak pörkölt köret nélkül. Vacsorára (6 óra előtt) salit szoktam csinálni magamnak friss zöldségekből, mozzarellából, esetleg valamilyen másfajta sajtot rakok bele és bele szelek 2-3 szelet csirke vagy pulykamell sonkát. Néha megeszek egy natúr joghurtot, almát, ritkán banánt. Az avokádót is nagyon szeretem. Ez mellé próbálok meginni legalább 2 liter vizet. Cukros üdítőt nem iszok csak heti 1-2 alkalommal 1 pohár 100% narancslevet..sajnos az a végzetem. Napi 2-3 cukrozatlan tejeskávét iszok. Ha az idő engedi 1.5-2 órát sétálok a gyerekemmel és youtube-os Hit edzést is csinálok heti 3-4 alkalommal. Írom egy kalóriaszámláló appba, hogy mit eszek, mit iszok és aszerint minden nap benne vagyok a limitbe de mégsem megy lefele a súlyomból. Mit csinálok rosszul?? 😞😞 A célom az 53 kg lenne májusra. Esetleg valami jó tanács, hogy mit csináljak másképp?
2. Ha pontos eredményt akarsz, pontosan kell számolni minden kalóriát.
3. Nem írod, mennyi a kereted, könnyen lehet, hogy túl sok.
2021. febr. 22. 17:11
2/13 A kérdező kommentje:
Próbálom pontosan vezetni, lemérni az alapanyagokat és az adagokat. Ha valamit nem mérek le vagy nem tudom, hogy mennyi kalóriát tartalmazhat (pl a tányér pörkölt) akkor a lehetőségek közül amiket az app felkínál mindig a legmagasabbat választom. 1350 kalória a keretem az app szerint. A séta és a torna mellett persze megcsinálok minden házimunkát itthon és a 6 kilós gyereket is hurcolom kézben. Nem csak kanapén fekvésből áll a napom ☺️ Egyébként kiegyensúlyozott vagyok és tudok is rendesen pihenni éjszaka.
2021. febr. 22. 17:28
3/13 anonim válasza:
Szia!fehérje turmixot én beiktatnék az értendbe mert nemcsak segíti az izomépítést hanem az étvágyat is csökkenti és jól lehet vele lakni csekély kalória tartalma ellenére is.Pl vacsora helyett egy jó alternatíva és még finom is és éhes se maradsz
2021. febr. 22. 17:44
4/13 anonim válasza:
Szerintem folytasd így tovább, én nem látok benne hibát. Lehet, hogy csak simán stagnálsz, és nemsokára újra beindul a fogyás. Ha mégsem, nézesd meg a pajzsmirigyhormonjaidat.
2021. febr. 22. 17:50
5/13 anonim válasza:
Szerintem fogyjál le 30 kilóra..! Agyamra mennek ezek az 50-60 kilós fogyókúrás kérdések. Nem diétáznod kéne, hanem mozogni!!
2021. febr. 22. 19:49
6/13 A kérdező kommentje:
Kösz 5ös 🙂...ha elolvastad volna amit írtam ott leírtam, hogy mit "mozgok". Bocs, hogy császármetszés után egy 4 hónapos gyerek és a házimunka mellett nem jut időm konditeremben izzadni vagy maratonokat futni...de te okos vagy és megmondtad a frankót. Veregesd meg a vállad és hívd meg magad egy sörre. 🍻
2021. febr. 22. 20:57
7/13 anonim válasza:
Feltételezem olajban sütsz. Azt is beleszámoltad a kalóriákba? Esetleg azt érdemes elhagyni.
2021. febr. 23. 00:07
8/13 anonim válasza:
Ugye nem azért nem szoptatod a 4 hónapos babát, hogy te kedvedre diétázhass?
2021. febr. 25. 06:47
9/13 A kérdező kommentje:
#7 igen beleszámolom
#8 nem...nem azért. A születése óta tápszeres...de ne haragudj meg, egyébként lenne/van közöd hozzá, hogy mit eszik a gyerekem? A kérdéshez tartozik a kommented?
2021. febr. 25. 07:09
10/13 anonim válasza:
Szerintem teljesen rendben van, amit csinálsz. Esetleg tarthatsz egy szénhidrát feltöltő napot. Ez nem azt jelenti, hogy töménytelenül csokit, meg cukrot eszel, hanem egészséges módon (zab, gyümölcsök, tk pékáruk). A szénhidrát hintáztatás működő dolog, havonta 1 ilyen nap kifejezetten sokat tud segíteni a fogyókúrában. Ha ez se segít, akkor türelem. Idővel tudsz majd futni járni, az rengeteget segít, illetve erősíteni is lehet majd külső konditermekben.
A másik, ami eszembe jutott, hogy mennyit sportoltál korábban? Ha nem sokat, akkor az izmosodás is benne van a pakliban. Kezdők szerencséje, úgymond. Egy alapvetően nem izmos, sportos ember deficitben is képes izmosodni, miközben zsírt veszít. A centizés ezesetben sokat segíthet a mérleg helyett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!