Hallottam egy nagyon nagy százalékban beváló diétamódszerről, szeretném megosztani veletek. (? )
Ez már nekem is bevált, leadtam 3 kilót, az eredmény már kezd is látszani... Bár az álomsúlytól még messze vagyok. :) A módszer lényege:
- Csak akkor egyél, ha éhes vagy
- Ha tele vagy, hagyd abba (és nem pukkadásig tele, csak kellemesen tele)
- Tudatosan egyél, élvezz minden falatot
- Azt egyél, amit szeretnél, nem azt, amit kellene
Illetve igyál sokat, mert sokszor a szomjúságot érezzük csak, noha éhségnek hisszük. Vizet érdemes sokat inni, mert nagymértékben méregteleníti a szervezetet.
Azért is jó ez a módszer, mert nincs előírt étrend, úgyhogy nem kell aggódnod, ha valamit nem eszel/ehetsz meg... Valamint nem is olyan nehéz diéta. :) Nekem bevált, meg szinte minden olyan embernek, aki rendesen csinálta. (Paul McKenna rendszeréről volt szó egyébként)
Remélem, segítettem néhány kilókkal harcoló személynek. További szép estét! :)
Az elsőnél megbukik. Aki megszokta, hogy sokat és gyakran eszik, ráadásul kalóriadús ételeket, az a normál mennyiséget fogyasztva folyamatosan éhes lesz.
Azt, hogy mennyi az elég, akkor tanulja meg az ember, amikor számolja a kalóriákat.
Személyfüggő, kinél használhat, kinél nem.
"Csak akkor egyél, ha éhes vagy"
Stimmelhet, unalomevőknél, stresszevőknél, hangulatevőknél, "társasági evőknél" pl. hatásos.
"Ha tele vagy, hagyd abba"
Stimm, de csak azoknál válhat be, akik jó nagy adagokat mernek, és az egész tányér tartalmát kiürítik, függetlenül attól, fér-e még beléjük. A többi ember rendszerint nem eszi rogyásig magát, max ha nagyon ki van éhezve.
"Tudatosan egyél, élvezz minden falatot"
Teljesen oké.
"Azt egyél, amit szeretnél, nem azt, amit kellene"
Na ez necc. Attól függ, miket szeretsz. Ha eleve az egészségesebb, nem túl hízlaló kaják híve vagy, oké. De ha notórius cukrosbigyó vagy szemétkaja rajongó vagy, akkor nem éppen. Ha egész nap aranygaluskát, tejszínhabos nutellás palacsintát, tiramisut és marcipánrudat szeretnék enni, akkor hiába élvezem apránként a falatokat, hiába nem eszem belülük posszanásig magam, és hiába eszem őket csak akkor, amikor éhes vagyok - hízni fogok.
Az agyunk jelez ugyan, ha valami tápanyag hiányzik, de nagyon nem egyértelmű jelzéseket küld, a kialakult ízlésvilág, a vizuális és szagingerek és az evési szokások nagyon sokat számítanak. Ráadásul nagyon éhesen pl. ösztönösen a magas kalóriatartalmú dolgokat kívánja a nagytöbbség.
"igyál sokat, mert sokszor a szomjúságot érezzük csak, noha éhségnek hisszük."
Teljesen oké.
milyen diétában van megszabva, hogy este mit lehet enni? ez mekkora hülyeség, ilyet Norbi meg egyéb nevű emberek találnak ki, hogy legyen mivel lehúzni az embereket..
kicsit OFF volt, mindegy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!