Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez így jó lehet a maradék...

Ez így jó lehet a maradék felesleg leadására? Mit javasoltok? Kicsit el vagyok keseredve.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

26 éves nő vagyok, 178 cm és 87 kg. Tavaly január óta diétázom, eddig 33 kg-ot adtam le. Sajnos most már eléggé belassult a fogyás, mi lehet az oka?

1700-1800 kcal-t eszem egy nap, valahogy így néz ki egy napom:

Reggeli: zabkása 50 gramm zabpehelyből, egy marék fagyasztott gyümölccsel (áfonya / málna / szamóca / egres), vízzel főzve, édesítővel, fahéjjal

Tízórai: egy alma vagy narancs, de nem mindig kívánom, így ez van, hogy kimarad

Ebéd: mindent magamnak főzök, általában (nyersen mérve) 20 dkg csirkecomb / mell / sertéskaraj / tarja, köretként 40 gramm basmati rizs / quinoa / kuszkusz, hozzá valamilyen savanyúság

Uzsonna: 1 csomag light mozzarella sóval, bazsalikommal, vagy ha van itthon, akkor zöldségleves.

vacsora: 3 tojás (1 tk. zsiradékon sütve: tükörtojás / rántotta formájában, mellé sok-sok zöldség).

Kávét iszom napi kétszer, édesítővel és 1,5 dl növényi tejjel, aminek decijében 14 kcal van.

Itthon edzek nagy súlyokkal, HIIT edzéssel kiegészítve, heti háromszor. Ezek hossza bemelegítéssel és nyújtással együtt 75 perc. Fitness órám szerint 500 kcal körül van egy edzés. Általában reggel, éhgyomorra mozgok, utána iszom 30 gramm fehérjét, elmegyek melóba és ott a reggelivel folytatom a napot.

Az utóbbi 3 hónapban alig ment le rólam valami, bár mások szerint látványos az alakulásom ez alatt a pár hónap alatt is, de én sajnos elég lassúnak érzem a folyamatot. Még 10-15 kg-ot szeretnék fogyni, szerintetek mi lehet a gond, hogy belassult a folyamat?

Minden választ előre is köszönök.

#fogyás #felesleg #belassult fogyás
2021. febr. 22. 11:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

En L-es tojasokat szoktam venni (kb. a legolcsobbat, ebedre szoktam enni kizarolva fozve), azok is 60+grammosak, nincs rairva a pontos kaloriatartalmuk, igazabol napkozben annyira nem szamit az a plusz 50-100kcal mert lemozogja az ember

Igy hogy irtad hogy mennyit szamolsz estere feherjenek akkor lehet jobb ha 150g turoval kiserletezel feherje por nelkul vagy meg lehet probalni egy adag feherje turmixot

Caseint szoktak meg estere ajanlani, ez egy lassu felszivodasu tomenyebb feherje, ha belefer a budzsebe akkor talan az a legjobb

2021. febr. 22. 14:05
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

1. Te beteg vagy

Egy 178 centis nő NEM vegetálhat 1200 kalórián mert ez nagyon durva koplalás lenne neki. Ne írj hülyeségeket!

Kérdező: próbálj több zöldségköretet, kevesebb gabonafélét fogyasztani. Egyébként a belassulás, stagnálás természetes dolog! A szervezeted pihen. Csak ne add fel.

2021. márc. 16. 12:24
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Hová akarsz már fogyni???

Most olyan 55 körül vagy a majd'180 cm-s magasságodhoz, ami KEVÉS! Hízzál inkább, te nagyon okos.

Menzesz van még?

2021. márc. 16. 18:05
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Most 87kg,nem annyiból fogyott🤣🤣🤣🤣
2021. márc. 16. 20:39
 15/17 A kérdező kommentje:
Igen, most vagyok 87 :D
2021. márc. 16. 21:14
 16/17 anonim ***** válasza:

Az 1200 kalória egy aktív kétéves gyerek szükséglete. Felnőtt embereknek ez kevés lesz, pláne ha aktív vagy.

Szerintem az történt, hogy elkezdtél izmosodni, és mivel az izom nehezebb mint a háj, a mérleg többet mutat.

Sok fehérje, mozgás, megesik ez.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Mi a helyzet a nem mérleghez kötött dolgokkal? Hányas ruhaméret vagy? lemérted a derekad, a combod, a karod körméretét? Ezek alakulnak?

Régi gyűrűk könnyebben jönnek fel?

Ha javult az állóképességed, emelhetsz az edzésen is. Pl keress intenzívebb programot, új gyakorlatokat, tegyél fel egy lábsúlyt az edzés mellé, állítsd feljebb a biciklit, vegyél egy nagyobb súlyzó tárcsát...

A többi háj is le fog jönni, de az új izmokat elsorvasztani szerintem tök felesleges.

2021. márc. 17. 09:27
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, ne hallgass az 1esre, ahogy írta "általában vége 1200 kalóriát mondanak fogyáshoz nőknek" csakhogy ez a nagy átlag, nem húzhatjuk rá mindenkire. Elég sokat mozogsz, így én nem a kalóriát vinném lejjebb, ugyanis hosszú távon előfordulhat hogy vagy szenvedés lesz tartani a kaját, vagy nem lesz erőd ennyit mozogni.

Én azt ajánlom:

segíts rá egy kicsit a fogyás újbóli beindítására és

-iktass be egy két plusz edzést. Az éhgyomros kardio nagyszerű. Nem is kell HIIT edzésnek lennie, próbáld ki a monotonabb kardio mozgásokat (kocogás például 60pig)

- nagyon dícséretes hogy súlyzózol! Tessék folytatni!

- az étrendedben én nem látok problémát, itt is kicsit az arányokkal lehet játszani: próbáld ki hogy egy ideig a chs étkezéseidet az edzéseid köré időzíted (edzés után talán a legalkalmasabb a Ch fogyasztás visszatöltésnek)

- kipróbálhatod az L-carnitinet az aerob edzéseid előtt. Fogyaszt Glutamint és bcaat.

- ha semmi se segít próbáld ingáztatni a Cht. Például két napra leviszed alacsonyabbra, majd utánna egy napra kicsit megemeled. Lehet csak ennyi hiányzik a fogyás megindításához. Bár ahogy látom nem eszel sok szénhidrátosat, ennél lejjebb nem vinném, max időszakosan hintáztatva!

Tarts ki, és ne kezdj el koplalni!

Nagyon szép utat jártál be eddig, légy büszke az eredményedre, nem szabad elkeseresni!

Próbálj meg türelemmel lenni és nem rohamtempóba fogyni a stagnálás csak időleges, ha mindent lelkiismeretesen csinálsz tovább az eredménynek előbb utóbb jönnie kell!

Sok sikert!

2021. márc. 17. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!