Miért nem fogyok?
Röviden:
A kettlebell (illetve a mögötte álló mozgás rendszer)az egyik legjobb eszköz amit választhatsz a céljaidhoz.
1. azt nem írtad hogy van e bármilyen előtanulmányod kettlebell terén. De alapvető dolog lenne (persze covid közbeszól) az alapok elsajátítása (ezt minden hasonló topicban mondom) ami minimum 3 hónap csoportos/instructor melletti edzést jelent. Sajnos kettlebell gyakorlatok (főleg a ballisztikus gyakorlatok)sajnos nem sajátíthatóak el egyedül, még ha nagyon jó a mozgáskoordinációs képességed is akkor se tudod észrevenni magadon a hibákat ami később megbosszulja magát.
Ha nincsenek meg az alapok én azt mondom rakd félre a kettlebellt vagy legalább specifikus gyakorlatokat (snatch/swing stb) ne végezz vele.
2. a 10 kg meg kb pont a kulcstartó kategória, 16 kg az ajánlott kezdősúly férfiaknál (de ha nincs előképzettség akkor persze ne is vegyél). 10 kg ez olyan kis ellenállást biztosít hogy nem is tudsz ráérezni az adott gyakorlatra.
3. mint előttem írták: nézz utána HIIT nek és pl egy sima 4 ütemű fekvőtámasz plankolás variációkkal is jó kezdésnek. vedd úgy hogy most otthon felkészül az igazi megmérettetésre az edzőteremben. Fal előtt gyakorold a guggolást, állj a faltól kb 10-15 cm re és végez el egy szabályos guggolást anélkül hogy a falnak vagy hátra dőlnél.
4. valaki írta a felülést, felejtsd el ilyen gyakorlat "nincs is" a felülés tulajdonképpen egy elcseszett hasprés, ami csak szétcseszi a derekad és, de a hasprés is inkább csak versenyre készülő testépítőknek ad segítséget, sokkal fontosabb a hasfal/törzsizmok eredeti funkciójának megerősítése hogy stabil alapot adjon a későbbi edzéshez. Ezért írtam a plankolás variációkat, nagyon fontos kezdőkenk. Majd ha már nagy súlyokkal dolgozol megérted miről is beszéltem.
Egy dupla 24kg kettlebelles gyakorlatnál (bármit végzel) guggolás vagy katonai nyomás az egész tested dolgozik ha has végig feszített állapotban kell hogy legye a gerinc/törzs stabilitásának érdekében és a felső tested is azon dolgozik (kar/váll/hátizmok) hogy a súlyokat a helyükön tartsák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!