Edzek de nem fogyok! Sőt, hízok! Mi a baj?
Már kb. 1 hónapja Rubint Réka-féle alakreformokat csinálok és a combomjaim egyre csak vaskosabbak. A 102 cm-es átmérőjű csípőmnek köszönhetően sosem voltak vékonyak, ezért volt a fő célom a vékonyítás, de nem jött össze...
Pedig figyelek az étrendemre is. Kb 1200/1300kcal viszek be egy nap (de lehet néha ennék is kevesebbet) és csak minőségi ételeket.
Egyébként 173cm/63kg/"lány" vagyok.
Mi lehet a baj? Milyen edzésformával tudnék faragni a combjaimból?
U.i.: azzal nincsen bajom, ha izmos a lábam, de az már eléggé zavaró, hogy izmos + még hájas is. Az összkép meg méginkább zavaró, mert így csak hájasnak néz ki.
Le tudnád írni egy napi étrended? (például a mait)
A combod pedig, ahogy te is írtad, az edzés miatt vastagszik.
#1:
Január elején 65 kg voltam, szóval úgy gondolom, 2 kg felesleg szépen lement. Nem volt teljesen zökkenőmentes, mert 1x megindult, aztán megállt. Gondolom csak vizet vesztettem az elején. Január vége óta vagyok annyi, amennyi most.
#2:
Reggelire vitalis zabkását szoktam enni egy fél marék mogyoróval. Tízórait mostanában nem szoktam fogyasztani, még az új év kezdetekor ettem 1 fél almát, mert reggelire kevés volt a zabkása. Ebédre azt eszem, amit éppen főz az anyukám. Most a szüleim is figyelnek az étrendükre és ezmiatt anyukám is úgy próbál főzni, hogy az az előnyünkre váljon. Pl. ha a második valami hús, akkor nem krumplit eszünk hozzá, hanem karfiolt. Ma főzeléket ettünk, de ez mindig változik. Ebédnél azt csináltam eddig, hogy mindig csak a felét ettem meg annak, amennyit szerettem volna. Étkezés előtt és után pedig mindig iszok egy fél pohár vizet. Uzsonnára egy almát szoktam enni (ritkán mézzel és fahéjjal). Vacsorára hideget eszek: 2 db ripszropsz vajjal megkenve, valami szalámival és vagy uborkát vagy paradicsomot eszek hozzá.
A napi 3l minimum folyadékot is megiszom! :)
#3:
Kb 1 hete vettem észre a változást.
2es vagyok
Ez a mennyiség borzasztó kevés, főleg, hogy valószínűleg még fejlődő szervezet vagy. Ráadásul még ezt a kevés kalóriát sem a legjobb forrásokból viszed be. Ha szükséged van segítségre, írj rám nyugodtan privátban.
Oo, azt hittem ez a megfelelő mennyiség:o
Egyébként igen, még fejlődő szervezet vagyok.
1200 kalória mellett nem épül izom. 2400-3000 kalória kéne neked ahhoz, hogy izomtömeget szedj fel.
Türelem és kitartás majd meghozza az eredményt.
Szia! Edzéstől egyértelmű hogy izmosabb leszel. Ha nem akarsz izmosodni, egyél keveset aztán legyél skinnyfat...nem szép hidd el.
Ajánlom hogy ne a kg-at nézd elsősorban, hanem a cm-ket. Mert lehet hogy súlyban ugyanannyi maradsz, vagy esetleg még többet is mutat a sok edzés miatt (mert ugye izmot szedsz fel, és az izomnsk nagyobb a súlya mint a zsírnak) ,de attól még látszólag vékonyabb leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!