175/80 kg lány vagyok 18 éves. Minden nap sportolok 45 percet (futás, HIIT) ezelőtt nem sportoltam. 1300 kalóriát viszek be. Reggeli zabkása, gyümölcs, ebéd sovány hús vagy főzelék, kis köret ilyesmi, vacsora tojás, hal vagy szendvics. Nasinak 1 sor csoki, néha fehérjeturmix, pufirizs. Mindent számolok és ez az életmód már 1 hónapja tart. Semmit nem változott a testsúlyom, talán egy picit a derekam csökkent. Mit csinálok rosszul, mit javasoltok hogy meginduljon lefele a súlyom?
türelem. én január 1-óta 3 kilót fogytam, az ugye 5 hét. de én már diétáztam korábban is sokszor és így tudom azt, hogy ilyenkor ki kell tartani. a mérleget max heti 1x használd, inkább a tükör a mérvadó meg a ruhák. az intenzív sporttól izmosodhattál is, az izom pedig nehezebb mint a zsír, ezért nem mutat a mérleg csökkenést.
a kajálást én inkább úgy csinálom, hogy egy magasabb kalóriáról kezdem és hetente csökkentem. ha egyből csak kevés van, a szervezet ragaszkodni fog a zsírhoz, nehezebben adja.
kitartás.
2021. febr. 7. 15:10
2/18 anonim válasza:
Ha tényleg csak 1300 kalóriát eszel minden egyes nap, akkor biztosan fogysz, legfeljebb a mérleg még nem mutatja. Azért ellenőrizd, hogy az az 1300 tényleg 1300-e! A főzeléket például hogyan tudod kiszámítani? Te készíted? Leméred az összes hozzávalót, és utána grammra pontosan azt is, amit megeszel?
2021. febr. 7. 15:11
3/18 anonim válasza:
3 eset lehetséges:
- kamuzol
- elromlott a mérleg
- űrlény vagy
Számomra ez teljesen hihetetlen, bocs. Ilyen nincs.
2021. febr. 7. 15:15
4/18 anonim válasza:
Én is voltam így, de megoldottam. Konkrétan kib@sztam a mérleget, és mindezekfelett átkoztam azt, aki feltalálta!
2021. febr. 7. 15:18
5/18 A kérdező kommentje:
Komolyan segítséget szeretnék, mert igenis van ilyen. Már arra gondoltam van valami betegségem, de cukorbeteg és pajzsmirigyproblémám biztos nincs. Magamnak készítek mindent és mindent mérek, helyes a számítás. Mérlegben elemet cseréltem, de nem az volt a gond. Nem értem én se. 1 hónap azért 1 hónap.
2021. febr. 7. 15:35
6/18 anonim válasza:
Engedd el... Rendelj egy sonkás-gombás 32 est, azt ennyi. Minek kínlódsz, értelme semmi. Nem is értem meg az ilyeneket konkrétan, de mindegy, ha nekik ez jó... 😆
2021. febr. 7. 15:37
7/18 anonim válasza:
Ez úgy szar ahogy van. Tul sok a kardio. Rengeteg izmot fogsz veszíteni. Meg ne kalóriát számolj, hanem makrókat.
2021. febr. 7. 16:04
8/18 anonim válasza:
Én amúgy a stagnálás hátterében arra gondolok, hogy mivel túl kevés tápanyagot viszel be, túl sok kardiot csinálsz zéró súlyzós edzéssel, így izmot veszítesz, viszont mivel éhezteted a szervezeted, az amit csak tud, raktároz. Zsírban.
2021. febr. 7. 16:16
9/18 anonim válasza:
Nekem kicsit gyanús a dolog. Ennyi energia bevitel és edzés mellett kéne fogynod.
Írtad, hogy nincs baj a pajzsmirigyeddel. Sajnos sok orvos az elavult határértéket nézi, hogy a TSH-d 4 alatt legyen. De a legegészségesebb az 1 és 2 közötti. Nekem pl ez okozott gondot a fogyásnál. Illetve t3 és t4 vizsgálat, autoimmun faktorokkal együtt. Ezek vizsgálata megvolt? Nekem pl ez megoldotta a nehézkes fogyásomat (gyógyszer mellett természetesen).
De ezer más is okozhatja, PCOS, inzulinrezisztencia. Ha ez az állapotod nem átmeneti (pár hét) akkor lehet érdemes nőgyógyászhoz és endokrinológushoz menni.
2021. febr. 7. 16:18
10/18 A kérdező kommentje:
Kevesebbet kéne futnom és plusz súlyzós edzést csinálni? Makrókat is szoktam nézni, de nem tudok annyira szigorú keretet kialakítani, viszont nem rossz az összetétel az említett ételeket eszem mindig. 30% fehérje, 28% zsír, 42% szénhidrát körüli átlagom van. A mozgást csökkentsem és várjak 1-2 hetet? A kalória emelés segíthet?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!