Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem mozdul a merleg, fog ez...

Nem mozdul a merleg, fog ez egyaltalan valtozni?

Figyelt kérdés

El vagyok keseredve.

Kb 3-4 hete megallapitottak, hogy diabéteszes vagyok, de hatareset a dolog. Tehat dietaval, fogyokuraval tudok valtoztatni. Az osszes megtakaritott penzem egy jobb minosegu futogepre koltottem Vannak 1,2,3 kg-os sulyzoim,pilates labdam. A lenyeg, hogy a dietat korabban elkezdtem, a futogep csak 5 napja ert ide. Azota napi 30-40 percet gyaloglok eroltetett tempoba.

Kb 1 honapja feladtam az edesseget, a szensavas italokat, a ragcsakat. Pici adag barna tesztat, barna rizst eszek rengeteg zoldseggel. Krumpli helyett edes krumplit hasznalok. Kenyer helyett teljes kiorlesu tortillat eszek, de nem minden nap. Amibol csak lehet, lightosat veszek. (Sajt, yoghurt). Ezek ellenere a merleg pont annyit mutat mint regen. Reggel kb 1 kgval konnyebb vagyok mint este. Jobban, konnyebbnek erzem magam, de most vmit vagy rosszul csinalok vagy en egyaltalan nem tudok fogyni. Most 102 kg vagyok. Tobbszor probalkoztam eletem soran a fogyassal, de mindig feladtam. De most, hogy mar az egeszsegem is kockan forog, szeretnek kitartani.

El vagyok keseredve, mert tenyleg nehez volt nekem letenni pl az uditot meg a nasit. De azon gondolkodok, ha ugyse fogyok, akkor minek csinalom. Szerintetek fog ez valtozni? Mit kene tegyek, hogy beinduljon vegre a fogyas?

Van ismerosom aki csak a nasit letette es fogyott 1 honap alatt 5kg-t.

Nem dohanyzok, nem iszok alkoholt. 35/l

2020. aug. 3. 02:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Fog változni, de 2-3 hét még nem sok idő. Valószínűleg inzulinrezisztenciád is van, érdemes volna számolni, hogy mit eszel, és a szénhidrátot minél alacsonyabban tartani. Minimum 160g alatt.
2020. aug. 3. 03:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne add fel, tényleg nagyon nehéz megvonni ezeket a kajákat, de motiváljon az egészséged, cukorbetegkent neked különösen fontos, hogy odafigyelj. Lehet, hogy lassabban indul be, de ha deficitben vagy, el fogsz kezdeni fogyni.
2020. aug. 3. 07:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg rossz összetételű az étrend. Közepes mértékű szénhidrátbevitel (160 és társai) vannak akiknek még mindig sok, akkor is, ha nem rossz minőségből származik.

A 2- es típusú cukorbetegség életmód következménye, és lehetséges visszafordítani. Erre és inzulinrezisztencia kezelésére alkalmas lehet az úgynevezett LCHF étrend, mikor a szénhidrátot 100g alá viszed, ezért a fő tápanyag amit beviszel és ennél több lesz,az a zsír lesz. Rizst hanyagold, teljes kiőrlésű tésztát, kenyeret helyettesítheted szénhidrátcsökkentett változattal. Amúgy zöldségekre, húsokra sajtfélékre, tojásra, olajos magvakra kéne alapozni az étrended, és ilyenkor lehetsz bátrabb a zsírbevitellel.

Egyáltalán nem szükséges 160g cht bevinni, sose fogsz meggyógyulni, ahogy ilyen sablon ajánlással az inzulinrezisztensek többsége sem tud lefogyni sajnos. Te a határon vagy. Gondold meg.

Van ismerősöm aki 2. Típusú cukorbeteg, évekig inzulint kapott, 160 cht tartott mellé ahogy ajánlották. Egy grammot se fogyott 130 kilóból. Valójában a diétához kell igazítani a gyógyszert ha adnak, és nem fordítva. Azóta hogy váltott, -40 körül jár. Már Kevesebbet kell szúrnia naponta. Idővel pedig el is fogja tudni hagyni.

Legyél türelmes. A hízás sem 1 hónap alatt történt.

2020. aug. 3. 11:31
 4/12 anonim ***** válasza:

Hajrá, csak így tovább, türelemmel. Diabétesszel vagy alakulóval különösen.

A mérleg pedig csalóka lehet. 1 kg izom kisebb helyen elfér, mint egy kiló zsír. Az is lehet, hogy formásodtál, átalakul a tested, de a tömeged marad.

A másik, hogy hetente mérd magae, reggel, evéd-ivás előtt és wc után. Ezeket az értékeket tudod összehasonlítani. Vagy ha minden nap szeretnéd, ugyanúgy reggel, de számítsd bele hogy van egy természetes ingadozás (ahogy napközben is). Kitartás

2020. aug. 4. 00:01
 5/12 anonim ***** válasza:
Főleg, ha az egészséged miat csibálod, az már óriás eredmény, hogy jobbanérzed magad. Ezért is érdemes kitartani. A tested egyre egészségesebb és végülis ez a cél. Lehet, hogy kilókban nwm fogod rögtön látni, de a szervezeted meghálálja, hogy ennyire figyelsz mindenrw
2020. aug. 4. 00:03
 6/12 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat es az osztonzo szavakat!Annyira jo lenne ha ez alkalommal nem adnam fel!!!

Elegge össze vok zavarodva, mert mindenhol mast olvasok, mindenki mast mond.

Pl a legegyszerubb dolgok. Vaj vagy margarin? Tejbol melyik valtozat? Edesitoszer vagy inkabb cukor? Ha edesitoszer, melyik a jo? Hasznaljak keto termekeket?Vagy almaecet eleg? Egyek tobbszor keveset vagy napi ketszer eleg?

Az is elszomorit amit itt irt vki, hogy aki cukros, nem nagyon tud lefogyni Talan nalam is ez a helyzet?

2020. aug. 4. 01:46
 7/12 anonim ***** válasza:
63%

-Vaj és margarin. Mindkettőből mértékkel, de egyformán, változatosan. Egyébként meg előnyösebb a kifejezetten sütéshez javaslott oljvaolaj és a kókuszolaj valamint állatin zsírok ha hőkezeled. És egyéb olajak, ha nyersen eszed (pl salátára). Ilyenek a kendermagolaj, lenmagolaj stb. Mindet mértékkel és mérd ki pontosan, a kalóriatartalmat megdobják.

-Tejből mehet az 1,5 százalékos tehéntej. A növényi tejekben kevesebb a kalória, de a legtöbb 99 százalékban szénhidrát, míg a tehéntejben van egy kis fehérje és zsír is.

-Hozzáadott cukorból napi max 10 gramm ajánlott, de alakuló diabétesszel ez inkább nulla. Gyümölcsökbő is inkább alma és bogyósok mint pl banán avgy mangó

-Édesítőszer lehet, mértékkel. A három természetes (tehát ajánlott) édesítőszer a stevia, az eritritol és a nyírfacukor (=xilit). EZek közül a xilitnek van kalóriatartalma de annak a legkevesebb a mellékíze. Viszont alakuló diabétesszel inkább kerülendő, a kalóriatartalom és a nagyobb glikémiás index miatt. A stevia és az eritritol ajánlott, mértékkel (nagy mennyiségben hashajtó hatású, de fokozatosan hozzá lehet szoktatni a szervezetet). Ezek nullkalóriásak (van bennük kalória, de nem szívódik fel a testbe, ezért nullkalóriásak, tehát ha eszel, nem kell a napi kalóriádhoz számolni)

-Ketot felejtsd el, még teljesen egészséges embereknek sem ajánlott. Ráadásul a zsíokban van a legtöbb kalória, márpedig a diétánál, ami kalóriacsökkentéssel jár, ez nem túl előnyös. A szénhidrtára meg szüksége van a szervezetnek. Ha túleszed akár a zsírokat, akár a fehérjéket, lényegében olyan mintha szénhidrtáot ennél

-Az eceteket sajnos nem ismerek

-Alakuló diabétesszel jobb lenne többször keveset, általában 3 óránkénti étkezés javasolt. Mindez azért, mert az étkezés felviszi a cukrot és ha jól van összeállítva az étkezés (vannak benne jó zsírok, fehérjék és rost, tk szénhidrtáok) akkor fokozatosan, lassan kb annyi idő alatt esik vissza. És ez különösen fontos neked

Aki cukros, az is le tud fogyni, kitartással. Csak sokkal lassabban és nagyon figyelve az étkezésre. Nekik sem lehetetlen, de mivel neked még alakulóban van, most kéne megragadni az alkalmat, hogy egészésgesebb legyél, talán visszafordítható és akkor kevesebb szigorítással is fogyhatsz majd

2020. aug. 7. 20:28
 8/12 A kérdező kommentje:

Utolso:

🙏 Nagyon szepen koszonom. Nagyon hasznosnak talaltam a hozzaszolasod.

Probalok mindent betartani.

Es probalom nem feladni. Mert most mar nem csak az a cel, hogy en is csini ruhakba jarhassak, hanem az egeszsegem forog kockan.

2020. aug. 7. 21:22
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy segíhettem :) Ritkán jövök fel az oldalra de ha pár kérdésed marad, szívesen segíek amiben tudok pm-ben is
2020. aug. 7. 21:29
 10/12 anonim ***** válasza:
73%
Illetve mikor sportolsz (akár a gyaloglással a kardió, akár erősítés), akkor próbáld meg úgy időzíteni, hogy előtte 1,5-2 órával elgyen az utolsó étkezésed és utána kb fél-1 órával egyél. Ezt nem tudom megindokolni, hogy miért, de tőlem az edzőm mindig ezt kéri.
2020. aug. 7. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!