Hogy lehetne mozgássérültként hogy feszes legyen a fenekem?
Nem szoktam túl sokat enni, ha kell akkor eszek, nem tudom naponta hány kalóriát veszek fel. Naponta alig mozgok is, de tudom hogy kell, elkezdek majd tekerni, de nem tudom mennyi idő múlva lenne még az eredmény.
Mit tudnék még tekerés mellett csinálni amivel elérném hogy feszesebb legyen a fenekem (nem tudok sok mindent megcsinálni, mint írtam mozgássérült vagyok)?
Kérdező, minden válaszoló segítene-e te nem vagy partner.
Ne ijedj meg !
Először csináld súly nélkül. Ha ez már könnyű, akkor lehet fél lábadat felemelve stb. Ha már ez is túl könnyű, ráérsz akkor súlyt beszerezni, de kezdetnek elég lehet, ha az öledbe veszel egy karton tejet (vagy egy 6-os ásványvizet, 10-es lisztet vagy ami van nektek otthon).
Nem baj ha nem tudsz minden gyakorlatot megcsinálni, az a lényeg, hogy keress párat amit tudsz és azokat tényleg csináld is. A kitartás a legnehezebb rész.
Mondjuk hogy javulhat-e az egyensúlya a kérdezőnek, az attól függ, hogy mi okozza a problémát. Mert ha mondjuk nem fejlődött ki nála a fülben az egyensúlyhoz szükséges szerv (a félkörös ívjáratok), akkor nem világos, hogy hogyan lenne esélye az egyensúlyát fejleszteni. De nem írta le, hogy mi a baj, meg amúgy is szerintem csak az orvosa tudná megmondani, hogy mennyi esélye van fejlődni ebben.
Viszont amelyik izmát tudja mozgatni, azt erősíteni is tudja, ha működik az egyensúlyérzéke, ha nem. Legfeljebb több munka lesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!