Valahol hallottam hogy a reggeli zabkása+ fehérje por az diétás.Igaz ez?
Illetve ha igaz,akkor milyen fehérje port ajánlanàtok?
A segítséget előre is köszönöm!
Beépíthető a diétába, de az amit te csinálsz otthon magadnak és nem az amit előre ízesítve veszel a boltban. Almával-fahéjjal egyéb gyümölcsökkel szoktam csinálni, ha elég édes a gyümölcs akkor nem édesítem semmivel, ha csak natúr akkor egy kis juharsziruppal (oké-oké az nem feltétlen diétás de nem is kell belőle 5 kanállal, nem szeretem édesítővel a pötyitől az eritriten át a steviáig mindnek rossz íze van számomra, úgyhogy ennyit megengedek)
Egyébként ez valami újféle jelenség de sósan is lehet enni, úgyis nagyon finom. Vízzel puhítva nem tejjel, só, bele hagyma, csiliszósz, rá tükörtojás és isteni bármily bizarrul is hangzik csak mert a köztudatban édesen terjedt el.
Mit jelent az, hogy diétás?
Ha mellette sok sz-rt eszik az ember és kalóriupluszban van, akkor nem az.
Ha kalóriadeficitben van és a nap többi étkezésére odafigyel, és a zabkása nincs tele rejtett kalóriával, cukorral, szirupokkal, akkor diétás.
A megfelelő arányokkal ideális reggeli lehet egy fehérje poros zabkása fogyni vágyóknak. Azonban míg régen mindenki a zabon pörgött, manapság inkább a tojásos reggelit preferálják, ami inkább zsír és fehérje dúsabb, a reggeli inzulinválasz miatt.
Amikor félkész kortizol hormon termelődik, ami felébreszt téged egyszerűen fogalmazva. Ennek hatására "cukrot", vagyis szénhidrátot küld a vérbe a tested glikogén raktáraiból hogy felébredj, plusz legyen energiát elkezdeni a napot. Mivel a vér cukorszint emelkedésére autómatikusan van egy inzulinválasz, inzulintermelés, ezért, aki érzékenyebb a vércukorszint ingadozásra, na nekik inkább érdemes kevésbé szénhidrátszegény reggelivel indítaniuk. Az emberek 80% szinte ilyen.
Szóval esetleg kísérletezz, próbáld ki hogy neked a zab, vagy egy tojásrántottás reggeli laktat jobban, válik be jobban.
Mind a kettő természetesen jó alternatíva, tapasztald ki:)
Ez az utolsó egy nagyon klassz válasz volt. Én is inkább a "sósabb",proteindúsabb zabkásák, reggelik hìve vagyok, mert ennek van értelme, és ìgy tudjuk kihúzni a következő étkezésig.
Egyszerűen nem értem, hogy pl. az a sok fitness-influenszer, fogyókúrás-account hogy tudja tolni mindenhova, hogy ő ilyen agave szirupos, 6 féle trópusi gyümölccsel, szőlővel megrakott, csokis zabkását eszik. És ezzek a 0 protein, full-cukor keverékkel fogy/izomot épìt.
Ez ellent mondd a biológia törvényszerűségnek! A probléma itt nem a zabbal van, mivel ez alapvetően egy lassú felszìvódású CH, nem dobja meg durván a vércukrot, és alapvetően gluténmentes is, ha esetleg valaki ebbe akarna belekötni.
Hanem sokkal inkább azzal, hogy mivel tálalják, eszik egyes emberek.
Én pl. Teljes, nagy szemű zabot használok, mivel ennek alacsonyabb a GI-je, mint a tört -hamarabb kész zabnak, és vìzzel főzöm ki. Aztán tojást adok hozzá, és néha főtt bab vagy cukkini-kockák is kerülnek bele. A fűszerekkel is lehet kreatìvkodni, ha ez valakinek túl plain lenne.
A köztudatban annyira beleégett a zabkása, mint diétás reggeli, hogy ha reggeli, akkor más eszébe se jut az embereknek.. Pedig egyet értve az előttem szólóval az insta influencerek gyümölcsökkel, mogyoróvajjal, meg kocka csokikkal megszórt kásájának köze sincs az eredeti zabkásához. A tojás és a protein por jó alternatíva, hiszen így lesz fehérje tartalma a reggelinknek.
Viszont még annyi féle egészséges és diétás reggeli létezik.
A tojást én is mindenképp ajánlom, fogyasztása reggel a legkiválóbb:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!