Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik a "legjobb" fehérje?

Melyik a "legjobb" fehérje?

Figyelt kérdés
Sportolok, diétázok már egy ideje, ami látszik is. Viszont már azon a szinten vagyok hogy nem tudom elfogyasztani a napi fehérjeadagomat, vagy csak nagyon nehezen. Ár érték arányban melyik a legjobb?

2020. nov. 13. 12:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Én Biotech-es tejsavófehérje proteint iszom minden edzés után.
2020. nov. 13. 12:34
 2/11 Krómgyűrű válasza:
68%
Csirkemell és hal.
2020. nov. 13. 13:39
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
A húsokon túl én még letolok egy Scitec WPP-t edzés után.
2020. nov. 13. 13:57
 4/11 anonim ***** válasza:
42%

Hús, tojàs, tejtermékek.

Nem muszáj mindent mesterséges szarokkal pótolni

2020. nov. 13. 14:16
 5/11 A kérdező kommentje:
Szerencsés vagyok, mert egyébként is szeretem ezeket, csak már unom minden nap ugyanazokat enni. :( Edzések után gondoltam csak, hogy egy adagot megiszok. Heti 5x edzettem másfél órát, most ahogy nincsen annyi edzés a vírus miatt, heti 3x fogok másfelet. Sportoló vagyok, versenyszintem kezdtem el csinálni, de nem bírok már ennyit enni. Fél év alatt hoztam meg ezt a döntést, tehát nem hamarkodtam el egyáltalán.
2020. nov. 13. 14:24
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

"Mesterséges" protein...

Ide vezet a természettudományos tárgyak lebutítása. Főleg a kémia látszik nagyon.

2020. nov. 13. 14:55
 7/11 anonim ***** válasza:
92%

Nyugodtan igyál meg egy fehérjeturmixot, semmi bajod nem lesz tőle. Ha nem tudod fedezni máshogy a fehérjebeviteled, vagy csak éppen unod, vagy nincs kedved megenni, teljesen jó a fehérjeturmix. Én diétázom, azért is iszom néha, hogy ne egyek mindenféle hülyeséget össze, mert pl. nagyon megkívántam az édességet...

Azért bírom, hogy sokan, akik a fehérjeporra kígyót-békát kiabálnak, hogy "mesterséges szar", tök nyugiban tömik befele a csokit, kekszet, nápolyit, kakaós csigát, krémsajtot, parizert, májkrémet stb. Mintha azok olyan természetesek lennének...

2020. nov. 13. 16:38
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a myproteines tejsavó lett a kedvemcem, szerintem 4- 5000 forintért jó egy kiló, mert szoktak lenni akár 40- 50% leárazások is az oldalon. En is így kezdtem el inni, hogy nagyon sokat edzettem és aztán annyira megszerettem hogy még most is fogyasztok alkalmanként shaket (mondjuk csak tejjel szeretem), pedig be tudnam vinni rendes kajából is a szükséges mennyiséget :D
2020. nov. 13. 19:17
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan a tejsavó IZOLÁTUM az egyik (talán a) legjobb, persze árban is meglátszik a különbség közte és pl. koncentrátum között.

De nem véletlenül kiegészítő a neve, valóban a valódi étellel bevitt fehérje a legjobb, sok van a lencsében, quinoában, szinte minden állati húsban, sajtokban, stb. Először ezekből próbáld, aztán ha határeset, akkor iszol egy kis port.

2020. nov. 13. 20:22
 10/11 anonim ***** válasza:
31%
le lehet pontozni, de a növényi fehérje 100x egészségesebb az állatinál és még olcsóbb is. brokkoli, spenót, zöldborsó, csicseriborsó (ebből van kenyérre kenhető (hummusz)), szója (tofu), meg ugye a gombákban is van. de ha gyúrni akarsz, akkor nem kell az a hú de sok fehérje bevitel amit állítanak. A szervezetnek megvan mennyi fehérje kell, a többit nem fogja muszájból felhasználni, hanem a széklettel távozik. ebben is jobb a növényi, mert az a rostokkal (amit nem tudunk megemészteni) távozik, míg az állati tovább bentmarad és ez nem tesz jót a belekben lévő baktériumoknak. változatosságot kértél, én ezt ajánlom.
2020. nov. 14. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!