Azokhoz intézném kérdésemet, akik rendszeresen edzenek/sportolnak! Edzés előtt és után mit a legjobb enni? Ti mit esztek ilyenkor?
elotte: csirkemell rizzsel
utana: feherjeturmix gyorsan felszivido szenhidrattal
előtte: egy kevés lassan felszívódó széndhidrátot
utánna: fehérjét és gyorsan felszívódó szénhidrátot: pl. cottage cheese, banán, tojásrántotta
Köszi, ment a zöld pacsi mindenkinek. Igen, még Humor Heroldnak is, nehogy megsértődjön. :D
Jöhetnek még válaszok. :)
Én hagyományosan igyekszem zöldségeket enni, és zsírt, húst. Nálam bejátszik némi rizs, hol több hol kevesebb (ami képes rontani az edzésemen, teljesítményemen a vércukorhinta közben) de ha edzés előtt úgy 2 órával eszem, és edzésen már nem érzem hogy tele van a gyomrom akkor kb. rendben van.
Ha csak zöldségeket ennék és mértékkel húst, kalória nagyobb részét zsírral oldanám meg, nem lenne túlzottan tele a gyomrom akkor hoznám a legjobb formát edzésen. Stabil vércukorszinttel. Ha ketogéneznék, még jobb teljesítményt várnék, de annyira nem érdekel jelenleg. De hasznos az izmokat zsírégetésre ráállítani, komolyabb energiaforrás mint a glükóz.
Jó a rizs a tápanyagok miatt, hiába nagy a GI-je, hússal, zöldségekkel együtt lassabb lesz a felszívódása. Cukor nyilván nem szabad súlyzós edzés előtt, mert csak kóválygás lesz belőle ahogy megrángatja a vércukor szintet :)
Súlyzós edzés után én is kis cukrot eszek fehérje turmixszal.
Kardiónál elvileg jobban használod az izmokat, de nem annyira mint súlyzós edzésnél, ergo nem tudom az után mit kellene fogyasztani, fehérjéből nem lehet gond.
Viszont én diétán vagyok, aerob edzés után semmiképp nem eszek cukrot, hiszen nem használtam az izmokat, nem ürítettem a glikogén raktárakat, tehát nem jó a cukor. Azzal pont tönkrevágnám az aerob edzés által elért zsírégetést. Utána olyat eszek amit egyébként is ennék napközben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!