Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan egyek, ha az iskola...

Hogyan egyek, ha az iskola miatt nem tudok?

Figyelt kérdés

Most, hogy majd lassan vissza kell mennem az iskolába, nem fogom tudni kivitelezni a karantén alatt megszokott étrendemet. Eddig napi ötszöri étkezést tartottam, és kb meg volt szabva, hogy mikor mit eszem, de erre nem nagyon lesz lehetőség, tekintve, hogy a suli nekem 8-tól 15-16-ig tart. A szüneteim tíz percesek, amikbe még úgy talán bele tudnám zsúfolni a reggelit, tízórait és az uzsonnát, de az ebédet sehogyan sem. (Illetve ha nem rendesen rágnám meg, hanem csak befalnám, akkor nyilván menne, csak az meg nem telít el)

Bontsam két részre az ebédem?

Vagy hozzam előre az uzsonnát, és utána ebédeljek?

2021. jan. 5. 22:34
 1/7 anonim ***** válasza:
69%

Nem koteketni akarok de nalunk anno az ebed idő 25 perc volt. Ha 20 perc is szerintem siman belefer.

Levest is eszel vagy csak masodikat viszel? Vagy szendvics feleseget?

Egyebkent ha nem sikerul belezsufolni szerintem szedd kette.

2021. jan. 5. 23:31
 2/7 anonim válasza:
90%
Manapság a legtöbb iskolában nincs ebéd idő csak a 10/15 perces szünetek.
2021. jan. 5. 23:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Az ,,ebédidő" nálunk a kilencedik óra ami 3-kor kezdődik, de mivel szokott lenni különórám, ezért még olyanra is van példa, hogy 4-ig nincsen 10 percnél hosszabb szünetem.
2021. jan. 6. 00:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem hagyd el a tízórait vagy az uzsonnát, és bontsd ketté az ebédet amit a tízorain/uzsonnán eszel meg.

Tehát így értem:

Ha eddig pl így ettél:

Reggeli 7:00 - zabkása

Tízórai 10:00 - müzliszelet

Ebéd 13:00 - hús krumplival

Uzsonna 16:00 - alma

Vacsora 19:00 - tojás

Akkor mostantól egyél így:

Reggeli 7:00 - zabkása

Tízórai 10:00 - fél adag hús krumplival

Ebéd 13:00 - fél adag hús krumplival

Uzsonna 16:00 - alma

Vacsora 19:00 - tojás

Vagy meghagyod tízóraira is a külön kaját, de ebédre csak fél adagot eszel, és mondjuk vacsorára eszel többet.

2021. jan. 6. 00:55
 5/7 A kérdező kommentje:

Kedves négyes!

Sajnos elhagyni dolgokat nem nagyon tudok, mert elég minimális a kalóriadeficitem, amiben próbálok odafigyelni főleg a rostokra, amiket nagyrészt gyümölcsökkel szoktam bevinni az uzsonnában és a tízóraiban. Tehát ha elhagynám, akkor egyrészt 300-400 kalóriával kevesebbet ennék, másrészt kb 10-12g rostot vonnék meg magamtól. Persze, ezt a 400 kalóriát be tudnám vinni húsokból meg zöldségekből, viszont mivel finomított cukrot nem eszem, ezért fontos a napi gyümölcs is.

Viszont válaszodat nagyon köszönöm!

2021. jan. 6. 01:12
 6/7 anonim ***** válasza:

En másfél eve ballagtam.. Nekunk 25 perces ebedido volt a 4-5. Ora között delben.

Ha nincs lehetoseged mas akkor szedd szet

2021. jan. 6. 09:38
 7/7 anonim válasza:
100%
Nálunk hetedik óra után nemhogy 10-15, hanem 5 perces szünetek vannak. Okj-n meg sokat vagyunk délután, ezért már a tanárok elnézik ha a kajálás belelóg az órába, mert hát most na, 5 perc alatt max. eljutok egyik teremből a másikba.
2021. jan. 6. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!