Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Evéskényszer leküzdésére...

Evéskényszer leküzdésére vannak tippek?

Figyelt kérdés

Sajnos 20 kg-t híztam az elmúlt 2 évben, most 78 kg vagyok és 163 cm. Azt figyeltem meg magamon, hogy ha unatkozok, eszek, ha ideges vagyok, eszek, egyzerűen muszáj rágcsálnom valamit. De nem éhségből teszem és ez nem jó.

Kitaláltam, hogy rágózni fogok, ha rámjön a rághatnék, és ez eddig be is vált. Van valami egyéb tippetek, amivel esetleg ezt a rágáskényszert csökkenteni tudom?

Azt is észrevettem, hogy nem konkrét ételeket kívánok meg, hanem rágni szeretnék. Valaki küzd ezzel?

2020. dec. 14. 23:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
71%

Amúgy mások vagyunk, valakinek heti fél kg is nehezen megy le, van akinek meg simán lemegy több is. Ùgyhogy csak azért mert egyes embereknek elképzelhetetlen ennyit leadni TARTOSAN, attól még lehetséges. A megfelelö testmozgás. A megfelelö táplálkozás. Szakember segítsége az elejétöl kezdve. Ja, és elhatározás, motiváció, akaraterö.

Lehet lepontozni.

Amúgy, hogy ne csak offoljak meg kötekedjek az ötössel, hanem valami hasznosat is írjak a kérdésre: én sokat rágóztam, hogy leküzdjem a rágáskényszert. Àllítólag attól nö a nyáltermelödés és megéhezik az ember, én ezt nem vettem észre. A rágózáson kívül nagyon sokat ittam. Ha éhesnek éreztem magam, de nem volt ott a kajaidö, akkor ittam 2 dl vizet. Nem hajtottam fel, de ott volt elöttem pl tanulás közben, és megiszogattam. Ha utána se múlt el, fogat mostam.

Remélem sikerülni fog leküzdened, határozd el agyban, hogy az állkapcsod nem szivathat meg ilyenekkel, hogy rágáskényszer :D Légy erösebb!

2020. dec. 15. 20:45
 12/14 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszi neked is a választ, a vizes dolgot is ki fogom próbálni, úgyis mindig emléleztetnem kell magamat, hogy igyak. Én sem vettem észre magamon, hogy éhesebb lennék a rágózástól amúgy.
2020. dec. 15. 22:19
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szívesen. Sok szerencsét!
2020. dec. 15. 22:28
 14/14 anonim ***** válasza:
Pszichológus bevonását ajánlom
2020. dec. 26. 04:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!