Evéskényszer leküzdésére vannak tippek?
Sajnos 20 kg-t híztam az elmúlt 2 évben, most 78 kg vagyok és 163 cm. Azt figyeltem meg magamon, hogy ha unatkozok, eszek, ha ideges vagyok, eszek, egyzerűen muszáj rágcsálnom valamit. De nem éhségből teszem és ez nem jó.
Kitaláltam, hogy rágózni fogok, ha rámjön a rághatnék, és ez eddig be is vált. Van valami egyéb tippetek, amivel esetleg ezt a rágáskényszert csökkenteni tudom?
Azt is észrevettem, hogy nem konkrét ételeket kívánok meg, hanem rágni szeretnék. Valaki küzd ezzel?
Alacsony kalóriatartalmú ételeket is rágcsálhatsz. Uborka, répa. De probáld csökkenteni a mennyiséget, míg el nem hagyod.
Én a mandarinnal vagyok úgy, hogy veszek több kilót és egy nap bezabálom :DD aztán rohangálok wcre :D mondjuk aznap nem is eszek mást. Szóval ha kevesebb kalóriát viszel be a főétkezéseknél akkor a rágcsa sem lehet akadály, persze ha nem nagy a cukor/szénhidráttartalna.
Nem szedsz valami gyógyszert aminek olyen mellékhatása van, hogy "hízás"? Az én allergiagyógyszerem rámhozza a zabálhatnékot, pl.
Èn is nagy súlyfelesleget dobtam le (25kg), egészséges idö alatt (4 hónap) és tartósan. A tippjeim:
-este 5 után semmi kaja, gyümölcs se, csak tiszta vizet ittam
-most ezért le fognak pontozni de nem érdekel, nekem az vált be, hogy minden nap mértem magam reggel.
-gyümölcs csak délelött, semmiképp pl föétkezés után.
-ettem szénhidrátot is, kenyeret is, de csak teljes kiörlésüt, és csakis reggel.
-tejszínes dolgok sajtok sztornó, föleg csirkemell sovány marhahús sovány hal, saláták, mindenböl az alacsony zsirtartalmú, édesítetlen adalékanyagmentes dolgot vettem. A teljes kiörlésü és társai nem tartalmaznak kevesebb kcalt, csak egészségesebb és jobban feldolgozhatóbb a test számára mint a fehér társai. Semmi cukor vagy édesítö.
-Csináltam néha "tisztitókúrát" is, utifümaghéjas vizet ittam (googlizd ki ha érdekel)
-Minden nap legalább 3 liter víz
-rágóztam, ha rámtört az ehetnék
-SEMMI üdöitöital mint pl cukrozott 100% nak kikiáltott bullshit gyümölcslevek vagy 0% cola, haha. CSAK tiszta viz esetleg citromos gyömbéres viz, gyümölcstea vagy zöld tea.
-nem volt otthon semmi egészségtelen kaja a hütöben, éléskamrában
-kiraktam magamról egy nagy képet a hütöre, mindig láttam, mikor kinyitottam a hütöajtót
-és a legfontosabb, az EDZÈS. Mindig is edzettem hébe hóba, de akkor elkezdtem rendszeresen edzeni, heti 4-5ször. Ha megteheted, mert nincs gyereked, brutális 20/24 munkád, akkor mindenképp ez a legfontosabb. Mióta leadtam a súlyfelesleget, nem jött vissza semmi, mert továbbra is rendszeresen edzek, pedig azóta már abszolút nem tartom azt a diétat, mint a súlycsökkentö fázisban. Most már eszek mindent, pl tésztát is heti 2 szer legalább, néha eszek sütit, fagyit pl nyáron. Elöször aerob jellegú edzés, aztán mindenképp a súlyokkal való edzést javaslom. Ha nincs kapcsolatod ezzel és szeretnéd az idöd valóban effektíven eltölteni a konditeremben, és megteheted, akkor egy személyi edzö szolgáltatásait is vedd igénybe. Nem olcsó mulatság, de szerintem megéri. Ezzel nem azt mondom, hogy minden edzésedet felügyelje végig, én pl havi egyszer találkozom az edzömmel, megnézi hogy fejlödtem, ad újabb edzéstervet.
Òdákat tudnék zengeni a fogyásomról, annyira büszke voltam magamra. Meg arra, hogy nem jött vissza seemmi, mert nem sajnálok napi 1 orát heti 3-5ször eltölteni a teremben.
25 kg-ot nem lehet ledobni 4 hónap alatt...nem kell hülyíteni az erre vágyókat..heti 50 deka fogyás is kihívás, az is egy év, de a szervezet ezt már nehezen viseli.
A kérdezőnek: az evolúció jól rakott össze...őseink több százezer év alatt rengeteget éheztek, aztán ha volt mit enni, akkor zabáltak kipukkadásig..
Mi ezt örököltük(én is)
Én május végén kezdtem el a fogyókúrát 117 kilóval, most 74 vagyok. Azért nem lehetetlen az a 4hó/25 kiló. Ráadásul semmit nem edzek, mivel a hét 5 napján fizikai munkát végzek 12 órában, szóval nem csak ülök egész nap, akkor nekem sem menne.
31/F
Tedd fel magadnak a kérdést, mi az ami hiányzik az életedből, amit rágással próbálsz helyettesíteni! Ha stresszes vagy, próbálj ki vmilyen meditációs, relaxációs technikákat!
Írj össze egy listát olyan hobbi tevékenységekből, amiket szeretsz csinálni! Ha rád jön a ráhatnék, vedd elő a listát, válassz onnan vmit, és csináld azt!
5-ös válaszoló, pedig ledobtam a 25kg-ot és nem hülyítek semmit. Azóta sem jött vissza! Miért írnám, ha nem úgy lenne?
Nem mellesleg heti 1,5 kg fogyás az nem drasztikus, számolj már utána, hogy heti 1,5 kg-mal mennyi megy le 4 hónap alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!