Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha naponta edzek 1 órát(200kca...

Ha naponta edzek 1 órát(200kcal talán) az elég lenne a fogyáshoz?

Figyelt kérdés
Nyilván normális kaja mértékkel/egészséges kajákkal.

2020. dec. 11. 17:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezzel energiahiányos állapotba kerülsz, akkor elég.
2020. dec. 11. 17:28
 2/13 A kérdező kommentje:

Hát volt párszor hogy neki ugrottam a 300kcalnak de egyszerűen fájdalom volt felkelni másnap azzal a gondolattal hogy na basszus ma is 70-80perc.

Egy óra után is elfáradok de másnapra szerintem feltudok töltődni.:c

2020. dec. 11. 17:35
 3/13 anonim válasza:
100%

Én most kezdtem el fogyókúrázni, és én napi 2x edzek (10-15 perc 2x), ezzel megvan a fix 250 kalória. Ezenkívül követem az étkezésem, miből mennyit es mit ehetek. Ha diétázol, mellette 1 órát edzel tuti le tudsz fogyni (már ha több kalóriát égetsz el mint amit beviszel).

Sok sikert ☺️

2020. dec. 11. 17:45
 4/13 anonim válasza:
Érdemes lehetne kipróbálni a futást. Nem kell gyorsan futni elég ha lassan, kényelmesen futsz de legalább egy 15-20 percig. Aztán ezt persze lehet növelni.
2020. dec. 11. 18:24
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy intenzívebb edzéssel 400-500 kalóriát is el lehet égetni, mit csinálsz, hogy ennyire kevés? Ez kb egy nagyon könnyed séta 1 órán át...
2020. dec. 11. 19:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Hetente összesen 7000 kalóriával kell többet elégetni, mint amennyit elfogyasztunk ahhoz, hogy hetente 1 kg fogyást érjünk el. Vagyis napi 1000 kcal deficitet kellene elérni, ezt mozgással, és étkezéssel együtt teljesítve.

Ha csak napi 200 kcal deficitet tudsz összehozni, azzal bizony sok időbe telik összerakni a 7000 kcal deficitet = 1 kg fogyást.

2020. dec. 11. 19:16
 7/13 A kérdező kommentje:

Kedves 3.-ik,köszönöm szépen ,neked is sok sikert kívánok!:) 4-es nem tudom hogy lehet e így fogalmazni de én "nem bírom" a futást,5perc után elfáradok,próbáltam folyamatosan és fokozatosan növelni de egyszerűen nem ment:( lehet a nagy túlsúly/rossz légzés vétel miatt

5.ik egy órát elipszis trénerezek folyamatos tempóban és ilyen 200-250között szokta kiírni:c Nem tudom hogy akkor ez lehet e több,mert a pulzusom is magas szokott lenni/meg izzadok/szívem pumpál de inkább hiszem azt hogy stabilan megvolt a 200(még ha több is)mint hogy nagy számokkal hitegessem magam:c

2020. dec. 11. 19:19
 8/13 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os a 7000 az rengeteg:O Úgy tudom sokan fogytak 4-5 kilókat egy hónap alatt de nem hiszem hogy naponta 1000kalóriát elégettek hogy meg legyen a 7000....ez brutális.
2020. dec. 11. 19:25
 9/13 anonim ***** válasza:
Attól is függ, hogy mekkora a túlsúly, de 1 óra gyenge kardio (zsírégető zónában tartva a pulzusod) kb. 300-400 kalória. Ha intenzívebb (aerob) akkor ez simán felmehet 500-600-ra is. A gépek nem mérnek pontosan, mert nem tudja pontosan, hogy hány éves vagy, milyen súllyal. Azt javaslom, hogyha belefér, és jobban szeretnéd ezt nyomon követni, akkor szerezz be egy aktivitás mérő órát, ezek már elég megbízhatóak és edzés közben folyamatosan tudod monitorozni a pulzusod, illetve nagyjából az elégetett kalóriát is mutatja (jóval kisebb eltéréssel, mint az ellipszis tréner).
2020. dec. 11. 19:32
 10/13 anonim ***** válasza:
77%

Pedig tényleg ennyi. De nem az a lényeg, hogy 1000 kalóriát égess el edzéssel, hanem hogy napi 1000 kalóriával kevesebbet vigyél be, mint amennyit elégetsz (de azért a napi kb. 1000-t muszáj megenned, az alatt koplalás).

A kalóriaégetésnél minden elégetett kalória számít, nem csak az edzés. Tehát ha kimész sétálni, ha elmosogatsz, kiporszívózol, ablakot tisztítasz vagy csak egyszerűen hazacipeled a bevásárlást, autó helyett gyalog vagy biciklivel mész. Sőt, autovezetessel is égetsz el kalóriát, de aránylag keveset. Azzal is, ha alszol, ha egyszerűen létezel.

2020. dec. 11. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!