Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van itt olyan, akinek a...

Van itt olyan, akinek a fogyókúrája során táplálkozás zavar alakult ki? Mesélnél róla?

Figyelt kérdés
2010. aug. 12. 10:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Éb bulimiás lettem, mert nem bírtam leállni. Olyannyira a rögeszmémmé vált az egészésges életmód (gyakorlatilag a kevés étel, a sanyargatás), hogy minden gondolatom ekörül forgott, az egész életem erről szólt. Valamiféle dicsőségnek éreztem, ha éhes voltam, és élveztem, hogy ellenállok a testem parancsának.

Lefogytam. namost annyit kell tudni, hogy én alkatilag nagy vagyok, széles vállak, széles csípő, így egy határon túl nem vékonyodtam, hanem laposodtam. Se fenekem, se mellem nem volt már, tényleg (ma már belátom) iszonyúan néztem ki, de én csak tovább és tovább akartam fogyni, pirulákat szedtem, és hánytattam magam (amúgy ettem, de csak nyúlkaját, mert az az egészséges, ugye...). Tízezreket költöttem shake-ekre, és minden nap órákon át tornáztam.

Aztán a szüleim elkezdtek fenyegetni, hogy ha nem állok le, orvoshoz visznek (23 éves voltam). Valahogy megijedtem, elérték a céljukat, és felhagytam az egésszel. Lazítottam a szigoron, hízni kezdtem. Mára ismét ott vagyok, hogy fogynék egy keveset, ha lehetne, de tudom, hogy újrakezdődne, mert a fejemben az egész egy iszonyatos szigorba megy át, valósággal játszottam magammal azon, hogy mennyire tudok kemény lenni a testemmel. Beteges. Viszont ha tehetném, viosszatérnék ahhoz, kitartó és elszánt voltam, ami most hiányzik belőlem, és lenne is mit lefogynom. Persze a betegséget nem akarom vissza.

Azt viszont ennek a korszaknak köszönhetem, hogy megtaláltam a nekem való sportot (soha életemben nem sportoltam, a tesiórák kivételével, de ott is csak lötyögtem, és azzal takaróztam, hogy nem vagyok atletikus alkat). Azóta rendszeresen aerobikozom, kick-boxolok. Csak sajna szeretek enni is...

25/L

2010. aug. 12. 11:23
 2/5 anonim ***** válasza:

vigyázz!!! ne ess túlzásba. anno én is elkezdtem fogyókúrázni, és 22 kg-t adtam le. mindenki szerint jó vagyok már így, én mégis ugyanolyan kövérnek érzem magam,( 170 cmhez vagyok 59kg )ha belenézek a tükörbe néha sírhatnékom van, az ételt kb rám kell tukmálni, és csak akkor eszem, amikor már majd' éhenhalok. ez nagyon rossz. eszem valamit amit " nem szabadna' és kb 1-2 óráig utána azon gondolkodom, h adhatom le a kalóriákat, vagy hogy egyáltalán miért vittem be őket a szervezetembe.

és az egész miért volt? -mert arra figyeltem h megszólnak- e érte mások, hogy milyen az alakom. tehát hiába fogytam, a testem változott de a lelkemben nem sikerült " átalakulnom".

:(

és az a legrosszabb, hogy mindehhez vagyok 17 éves....

ezt még egy régebbi kérdésre írtam válaszként( kb 3-4 héttel ezelőtt)>>

azóta nem javult a helyzet, sőt, romlott is azt hiszem.

most ott tartok,hogy akkor sem eszem ha éhenhalás érzést érzem, van, hogy majd' 2 napon keresztül egy falat se megy le, ha rá is készülök arra h eszem, általában a levesnél kipukkadok, pedig én már nem akarok tovább fogyni. 57 kiló vagyok, ez így már jó, igy is sokan azt mondják h már nyeszlett vagyok:S

2010. aug. 12. 12:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem 2 éve kezdödött a kálváriám. Nagyon magas vagyok 187 cm és 78 kg voltam, iszonyatosan soknak éreztem, volt olyan hogy ettem a szendvicsem néztem magam a tükörben és közben sírtam. Aztán elkezdtem mindenféle esztelen diétákat, de egyiket sem bírtam betartani. Egyre jobban a rögeszmévé vállt hogy fogyni szeretnék. Jött egy mélypont és onnan elkezdtem sanyargatni magam nagyon durván. Volt h este 10-kor ettem elöször akkor is két almát. A testem szenvedett a lelkem pedig szárnyalt hogy lám képes vagyok erre is! Lementem 69 kg-ra és akkor jött egy modell felkérés. 3 hónap múlva fotózás. Na akkor kellett volna leállnom, hisz elismerte ezzel a külvilág, hogy már nem vagyok kövér sőt, de innen kezdödött a pokol és mai napig tart. Ha reggelire megeszek egy kis zöldséget agy joghurtot és mondjuk ebédre eszek húst körettel betegesen lekiismeretfurdalásom van és bizony meghánytatom magam. Felnőtt művelt tanult lány létemre tudom mennyire butaság mennyire önsanyargató dolog amit csinálok, de sajnos nem tudok vele leállni. Mindenkinek szajkozom, a fogadd el önmagad, napi 5 szöri kevés evés rendszeres sport stb nézeteimet és a saját testemmel ezt teszem. Szóval kedves kérdező, remélem Te nem tartasz már ilyen helyzetben ha pedig igen akkor látod sajnos vagyunk egy páran ilyen gondokkal és segítünk:)
2010. aug. 12. 14:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát...tavaly elkezdtem fogyózni,pedig nem volt rajtam sok felesleg,sőt.155cm-hez voltam 48 kg.

De valahogy nem éreztem jól magam,szóval elkezdtem fogyózni...régebben is voltak ilyen kényszereim,hogy ha sokat eszek akkor megkell szabadulnom a kajától de nem tudtam hogyan kell...szóval mikor a fogyó alatt sokat ettem egyszer kétszer,akkor marha nagy bűntudatom volt....nem is fogytam úgy ahogy akartam.Először eszeveszett tornázásba kezdtem...aztán elkezdtem csökkenteni a kaja adagom.Szép lassan 34 kilóra fogytam...aztán felhízlaltak 40re,és most újra próbálok fogyni,de már csak 2kg-t.Bár...tudom,hogy utána az lesz,hogy megint és megint...de...Amúgy most ebben a pár napban rendesen próbálok enni,mert stagnál a súlyom...elég rossz...most is fagyit készülök enni :S

De amúgy ez nem tudom mi...anorexia,bulímia keveréke...mert mikor kicsit többet eszek akkor muszáj kihánynom,de mosanában próbálok egészségesen fogyózni,csak az a baj,hogy én már attól hízok,ha megeszek egy normál kaja adagot.Szóval szar ez az egész...:/

2010. aug. 12. 18:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Sajnos már én is benne vagyok ezekbe a dolgokba. :( Hogy lehet erről leállni? :( Most is annyira éhes voltam,hogy megettem 1 kiflit egy kis husival és most azon gondolkozom mi legyen a sorsa... :( Pedig én is fogytam sikeresen 17 kilót,de most azt hiszem bekattantam. :( Nagyon rossz! De látom nektek nem kell mondani.
2010. aug. 12. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!