Táplálkozás zavar. Szerintetek forduljak orvoshoz? Nem fog hülyének nézni?
Érzem, hogy valami nincs rendben az evési szokásaimmal, amitől egyre depressziósabb, ingerültebb és lehangoltabb vagyok. Gondoltam arra, hogy felkeresek egy orvost (vagy pszichológust), de nem vagyok olyan vészesen sovány, ezért félek, hogy hülyének nézne. Ezt pedig nem szeretném.:-( Most 170 cm és 51 kg vagyok, 22 éves.
Nem tudom, mi az a határ, ahol már "jogosult" vagy "érdemes" vagyok segítségre. 68 kg voltam, amikor elkezdtem fogyókúrázni. Köszönöm a választ.
De, szerintem vészesen sovány vagy.
Ha az orvos nem vesz komolyan, akkor keress egy másikat (harmadikat, negyediket), mert pancser.
háziorvos aztán gasztroenterológia és pszichológus illetve keress fel egy dietetikust is.
dietetikus
Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor azt hiszem az lesz először, hogy elmegyek a körzeti orvosomhoz, ő meg majd eldönti, hogy hova ad beutalót. Nem tudom, hogy tudok-e egyedül változtatni, de kb. 55 kg voltam, amikor elhatároztam, hogy megállok, és hát nem sikerült, mert ŐRÜLT lelkiismeretfurdalásom van mindne falat után. 4 hónap alatt ment le a 17 kg. De a tv-ben, akiket hasonló zavarral szoktak "mutagtni" ők 30 valahány kg-osak, én meg hol vagyok ettől...ezért gondoltam, hogy nem venne egy orvos komolyan.
Azt hiszem abból tudom, hogy baj van, hogy nagyon beszűkült a gondolkodásmódom a kalóriákra...pl. sírni tudnék, ha valami olyat kell megennem, amit nem akartam, mert mondjuk szíros, vagy cukros. Pl. ha a párolt zölség máj vajon meg lett pirítva vagy főzve stb. már nem kell. Kicsit mintha megszállott lennék. Vagy sima abonettet eszek (egy darabot), és mustárt teszek rá feltétként, mert az csak 10 kcal, a hagymás ketchup, amivel még mondjuk ehető is lenne, az már 25 kcal (egy adag - ez van a tubuson). Fél túrórudi, három szem ropi az ebédem. Na jó, nem akarok tovább példálózni, mert tudom, hogy gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!