Miért nem fogyok? Részletek lejjebb...
Szóval. 45 éves nö vagyok. 167 cm, 100 kg.
Augusztusban voltam kivizsgáláson, labor, hormonok, pajzsmirigy, minden. Csak a koleszterin magas. Fogyjak le. Ha nem teszem, ráraknak koleszterin gyógyszerre.
Na akkor elkezdtem diétázni. Augusztus óta nincs kenyér, krumpli, cukor, üdítö, csoki, fagyi. Van helyette csirkemell, sok zöldség, bulgúr, halak, teljes kiörlésü cuccok, néha gyümölcs, natúr joghurt, túró, zabkása. Tehát semmi olyan rossz kaja, mint korábban.
És hetente 4x saját testsúlyos edzés itthon. 25-30 perc. Mégse fogytam semmit. Mit csinálok rosszul?
1600 kcal diéta, 400 kcal reggeli, 250 kcal tízórai, 500 kcal ebéd, 200 kcal uzsonna, 250 kcal vacsora .
Reggeli: kókuszos zabkása: 50 g zabpehely, 100 g sovány túró, 10 g kókuszreszelék, 2 tojásfehérje, 2dl víz
Tízórai: 3 db korpovit keksz, 100 g túró, 60 g uborka, 1 adag fehérje edzés után
Ebéd: 60 g teljes kiörlésü tészta, 140 g lazac, 2 evökanál natúr joghurt, 100 g brokkoli
Uzsonna: 2 db puffasztott rizs, 30 g csirkemell sonka
Vacsora: 140 g csirkemell, 200 g zeller, 10 g mandula
Ok. Ha nem testsúlyos edzés, akkor nem tudom a nevét.
Ez volt a tegnapi:
20 mp munka, 10 mp szünet
1. Guggolásból felugrás / guggolás statikus tartás felváltva 4x
2. Teljes felülés / felülésben tartás kar-!áb V alakban szintén felváltva 4x
3. Fekvötámasz / fekvötámaszban tartás 4x
4. Törzsemelés fekve / törzsemelés tartás 4x
5. Plank / plankban terpesz-zár 4x
6. 50-40-30-20-10 jumping jack és hasprés
Ez 28 perc. A pulzusom 140 és 160 között.
Igen. Az orvosom, a dietetikusom és az edzöm sem érti.
Ezekböl általában könnyített verziót csinálok. Pl. 4 ütemü fekvötámasz vagy jumping jack lépegetve, nem ugrálva. Fekvötámasznál nöi verzió.
Hajh... Én írtam a 6-os választ is, biztos így eszel és mozogsz? Tényleg nem a rosszindulat vezérel, de a saját agyunk tud a legjobban becsapni es észrevétlenül is könnyen hazudunk magunknak. Biztos ennyi a mennyiség mindenből? Nyersen mérsz? A fehérjét vízzel iszod? A csirkemellet hogyan készíted el? Biztos nem csúszik be más? Nincsenek falásrohamok?
Én ugyanilyen köröket futottam, tartottam a diétát, de mellette pl sokszor lecsúszott egy kis etcsoki, vagy még 20-30 g mandula, és a sok kicsitől máris nem voltam deficitben. Amire még gondolni tudok, hogy extrém alvasmegvonasban szenvedsz, mert az tudja még ennyire gátolni a fogyást.
Használd a Kalóriabázist és írj fel minden falatot: hogy megkóstolod az ebédet, hogy cukros üdítőt iszol, hogy cukrot teszel a kávéba, hogy megeszed a gyerek maradékát stb.
Egyből látni fogod, hogy sokat eszel vagy nem.
Ha van dietetikus és személyiedző a képben, akkor hogy lehetséges, hogy 3 hónapja nem fogysz?
Az első hét után közbe léptek volna, hogy "Héé itt van valami bibi" és nem néztek volna meredten előre 3 hónapon keresztűl, hogy "csak el indul nem sokára".
Mért nem őket kérdezed? Ők ezért vannak ott. Ők ismerik a helyzeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!