Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » E két csalónap közül melyiket...

E két csalónap közül melyiket mondanátok kevésbé ártalmasnak a diétára nézve?

Figyelt kérdés

1.opció: heti egy csalónap, kb.2000 kcal kalóriatöbblettel.

2.opció: havi 1 csalónap, kb. 8000 kcal kalóriatöbblettel.

Mindkét esetben csoki és süti adja a kcal többletet. Jól gondolom, hogy a második opció jobban belefér, holott a kcal többlet havi szintre lebontva ugyanannyi?

2020. okt. 21. 14:09
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Csokival, sütivel mindkettő hülyeség, főleg ilyen nagy mértékben. Ha ennyire édesszájú vagy miért nem eszel 1 sor csokit minden nap, ami belefér a keretedbe, vagy eszel egy szelet süteményt, és utána lemozgod?
2020. okt. 21. 14:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy nehéz megállni de nem szabad ennyi édességet fogyasztani. Később szívás lesz , ha ne adj isten diabéteszed lesz és nem ehetsz semmi ilyesmit majd. Gondolj erre mikor benyalod azt a sok vackot.

Nem hasra ütésszerűen beszélek. Cukorbeteg vagyok, és ha megennék egy pár kanál Nutellát, kómába eshetnék, vagy akár a lábamat is levágnák. Nem kellemes hidd el ezek nélkül élni életed végéig, mikor mindenki megeheti körülötted.

2020. okt. 21. 14:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Inkább az első, de semmiképpen ne csak csoki meg süti legyen, hanem mindenféle olyan kaja, amiket egyébként a diétád alatt nem eszel. Ha már csalónapozol, akkor mindenképpen inkább ez.

Ha diétázol egy hónapig, aztán hirtelen bezabálsz 8000 kalóriányi cukrot, attól csak hihetetlenül rosszul leszel akár több napig is, hosszabb távon pedig beteg. Semmi pozitív hatása nem lesz. A csalónap azért van, hogy jókat egyél, nem azért, hogy rosszul legyél és tönkretedd a szervezeted, csak azért, hogy bezabálhass sütiből.

2020. okt. 21. 15:03
 4/7 anonim ***** válasza:
92%
Ez nem csalónap,hanem én se tudom mi,de nagyon rosszul hangzik.A csalónap nem azt jelenti,hogy kétszer-háromszor többet eszel,hanem,hogy megeszed azt az ételt,amely nem fér bele a diétába.Mondjuk egy tábla csokit.Amúgy rendben van a vércukrod?
2020. okt. 21. 15:10
 5/7 anonim ***** válasza:
78%

A második nemhogy a diétába nem fér bele, hanem az egész életbe se! Egy hónapon át diéta, aztán hirtelen ennyi cukor? Csak simán kinyírod magad, vagy egy életre töbkreteszed a szervezeted, ráadásul még rosszul is leszel. Komoly megér neked ennyit a mértéktelen csokizabálás?

Egyébként ha csak csokieg süti, akkor az elsőtől csak szarul fogod magad érezni. Csak egyszer próbáld ki, hogy milyen diétázás után egy ilyen mértékű cukorsokk! Akkor elmegy a kedved ettől a hülyeségtől.

2020. okt. 21. 15:11
 6/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy igazatok van, és magam se tudom, hogy mi van velem. Mindig is édesszájú voltam, nagyon is. Már rengeteg mindent kipróbáltam, abban a kategóriában, amit az első hozzászóló is írt, hogy minden nap enni egy kis édességet. Nem jött be. Már egy éve próbálkozom. Rengeteg jó ötletet olvastam itt a topikban mások kérdései alatt, egy csomót kipróbáltam közülük. Pl.minden nap megenni egy kis édességet, 80-90 %-os étcsokit enni, forró teát inni, minden étkezés előtt meginni pár pohár vizet, házi készítésű cukormentes édességeket készíteni, csokis fejérjeturmixot inni, mozgással elterelni a figyelmem, picire vágott zöldségeket és gyümölcsöket rágcsálni, rágózni, fogat mosni, fehérjebevitelt növelni, kalóriát növelni, komolyan mindent kipróbáltam amit csak olvastam és jónak tűnt. De csak rövid ideig működik, annyira kiéhezek egy kis idő után a csokira, hogy nem bírom már ki és ha nincs itthon, elmegyek venni, és olyankor többnyire nem keveset. Egyébként érdekes, mert nem vagyok elhízott, hanem olyan vékonyan zsíros. Egy éve elkezdtem sportolni, de így sajnos nincs sok eredménye. Jobb a közérzetem, erősebb lettem, de a testemen minimális a változás, ha van is azt mindig elrontom a becsokizással. A cukrom rendben van, egészséges vagyok, boldog is vagyok, jó az életem, ez nem ilyen érzelmi evés vagy ilyesmi, egyszerűen csak irtóra kívánom a csokikat, nagyon szeretem őket. Pizzáról, hamburgerről, chipsekről, tésztáról simán lemondtam, hébe-hóba eszek már csak ilyeneket, nem hiányoznak, pedig szeretem ezeket is. De a csoki egyszerűen nem megy és már eléggé el vagyok keseredve. Jajj, bocsánat a hosszú litániáért, nem is akartam annyit írni, csak most hirtelen kikívánkozott minden.
2020. okt. 21. 15:28
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kinek mi. Én havi 1 tudatosan beillesztett csalónapot tartok csipsszel, cukros édességekkel, hagyományos péksütivel. Sose számoltam ki de szerintem 4000-nél biztos nincs több kcal, és bár a mindennapokban se érdekel a kalóriák száma, inkább konkrét tápanyagokra fókuszálok, de 8000 kcal azért szerintem már tényleg túlzás. Ezt azért gondold meg.

Egyébként azért jó ritkábban a csalónap, mert a cukor pl simán tud függőséget okozni. Nálam ïgy volt, minêl gyakrabban nyúltam hozzá, annál többet kívántam. A végleges eltiltást nem tudom hosszútávon elviselni, ezért a havi 1 csalónap. Ezt meg tudom tartani simán, ugyanakkor ez még annyi amennyi nem hozza vissza a függőséget.

2020. okt. 21. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!