E két csalónap közül melyiket mondanátok kevésbé ártalmasnak a diétára nézve?
1.opció: heti egy csalónap, kb.2000 kcal kalóriatöbblettel.
2.opció: havi 1 csalónap, kb. 8000 kcal kalóriatöbblettel.
Mindkét esetben csoki és süti adja a kcal többletet. Jól gondolom, hogy a második opció jobban belefér, holott a kcal többlet havi szintre lebontva ugyanannyi?
Tudom, hogy nehéz megállni de nem szabad ennyi édességet fogyasztani. Később szívás lesz , ha ne adj isten diabéteszed lesz és nem ehetsz semmi ilyesmit majd. Gondolj erre mikor benyalod azt a sok vackot.
Nem hasra ütésszerűen beszélek. Cukorbeteg vagyok, és ha megennék egy pár kanál Nutellát, kómába eshetnék, vagy akár a lábamat is levágnák. Nem kellemes hidd el ezek nélkül élni életed végéig, mikor mindenki megeheti körülötted.
Inkább az első, de semmiképpen ne csak csoki meg süti legyen, hanem mindenféle olyan kaja, amiket egyébként a diétád alatt nem eszel. Ha már csalónapozol, akkor mindenképpen inkább ez.
Ha diétázol egy hónapig, aztán hirtelen bezabálsz 8000 kalóriányi cukrot, attól csak hihetetlenül rosszul leszel akár több napig is, hosszabb távon pedig beteg. Semmi pozitív hatása nem lesz. A csalónap azért van, hogy jókat egyél, nem azért, hogy rosszul legyél és tönkretedd a szervezeted, csak azért, hogy bezabálhass sütiből.
A második nemhogy a diétába nem fér bele, hanem az egész életbe se! Egy hónapon át diéta, aztán hirtelen ennyi cukor? Csak simán kinyírod magad, vagy egy életre töbkreteszed a szervezeted, ráadásul még rosszul is leszel. Komoly megér neked ennyit a mértéktelen csokizabálás?
Egyébként ha csak csokieg süti, akkor az elsőtől csak szarul fogod magad érezni. Csak egyszer próbáld ki, hogy milyen diétázás után egy ilyen mértékű cukorsokk! Akkor elmegy a kedved ettől a hülyeségtől.
Kinek mi. Én havi 1 tudatosan beillesztett csalónapot tartok csipsszel, cukros édességekkel, hagyományos péksütivel. Sose számoltam ki de szerintem 4000-nél biztos nincs több kcal, és bár a mindennapokban se érdekel a kalóriák száma, inkább konkrét tápanyagokra fókuszálok, de 8000 kcal azért szerintem már tényleg túlzás. Ezt azért gondold meg.
Egyébként azért jó ritkábban a csalónap, mert a cukor pl simán tud függőséget okozni. Nálam ïgy volt, minêl gyakrabban nyúltam hozzá, annál többet kívántam. A végleges eltiltást nem tudom hosszútávon elviselni, ezért a havi 1 csalónap. Ezt meg tudom tartani simán, ugyanakkor ez még annyi amennyi nem hozza vissza a függőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!