Mi számít jó minőségű szénhidrátnak? És milyen hatása van?
Figyelt kérdés
2020. okt. 20. 11:18
1/4 anonim válasza:
Nagyon dióhéjban: a lassan felszívódó, aminek alacsony a glikémiás indexe és nincs tele cukorral. Pl. zab, hüvelyesek, teljes kiőrlésű tészta/kenyér stb.
Ez adja az energiát, sokáig eltelít.
2/4 anonim válasza:
A közepes és lassú felszívódású szénhidrát a jó, mivel ezek nem dobják meg hirtelen a vércukorszintet. A fel nem szívódó, ill. minimálisan felszívódók is jók, ezek a rostok, s az egészséges széklethez, bélflórához szükségesek, nagyban csökkentik a bélrák esélyét, de az aranyér kialakulását is (lágyabb széklet, ritkább szorulás).
3/4 A kérdező kommentje:
A zabpehely alapú műzlik jók? Azokban van valamennyi cukor. Kb 50 grammot szoktam enni reggelire.
2020. okt. 20. 11:34
4/4 anonim válasza:
Inkább natúr zabpehely, és azt kedvedre ízesítheted mindenféle finomsággal. Én szoktam kókuszreszelékkel, fahéjjal, holland kakaóporral, mazsolával, magvakat, gyümölcsökkel, túróval, mogyoróvajjal, és határ a csillagos ég. Sokkal finomabb is szerintem, mint a bolti társai, és nincs tele cukorral meg mesterséges anyagokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!