Mit gondoltok erről az étrendről és edzésről? Mennyi idő alatt érem el a célom?
Ezeket variálom:
Húsok: csirkemell,pisztráng,csirkemáj(mert szeretem).
Zöldségek: jégcsapretek, paradicsom, paprika, saláta, uborka, répa, hagyma,zeller,főtt krumpli(heti 1-szer).
Gyümölcsök: alma, banán, szeder, szőlő, barack, szilva. Nem vagyok nagy gyümölcsös, úgyhogy ezeket nem eszem mindennap.
Mostanában eszem sütőtököt is.
Néha főzök 1-1 tojást is.
Rizst, kenyeret, tésztát nem fogyasztok. Hüvelyeseket sem. Köretként a zöldségeket fogyasztom nyersen(kivéve főtt krumpli).
Minden főzést olaj és zsiradék nélkül oldok meg. Tehát vagy megfőzöm, vagy sütőzacskóban sütöm.
Csak mentes vizet iszom. Se tea, se kávé, se semmi.
Tejtermékeket nem fogyasztok laktóz intolerancia miatt.
Több mint két hónapja étkezem így és rengeteget fogytam
(nadrág44->38,póló:XL->M,melltartó:90D->75D), de még nem vagyok elégedett a méreteimmel. 2 hete tornázom. Heti 3 erősítő edzést és két kardiót csinálok. Ezt szeretném növelni legalább 4 erősítőre és 4 kardióra. Szóval a méreteim a következők: 175 cm, mell:97cm, derék: 79cm, csípő: 98cm. Mennyi idő alatt és mennyi edzéssel tudnék lefogyni derékból 19 centit és csípőből 8 centit?
Ja és csalókajáknak nem engedtem/engedek teret. Remélem ez meggyorsítja a folyamatot. Esetleg kiegészítenétek valamivel?
Ebből nem derül ki, hogy mennyit eszel, hány kg vagy, mennyit fogytál.
Minden esetre valószínűleg éhezteted magad, elegendő zsírt biztos nem viszel be, és erősen korlátozó az étkezésed, amit a tested meg fog bosszulni. Mi lesz, ha elkezdesz normálisan enni?
Teljesen jó a heti 5 edzés, durva túlzás a 8, a testednek pihenésre is van szüksége, az, hogy egyáltalán valaha lesz -e 60m-es derekad, vagy 90-es csípőd az alkati kérdés is, van akinek soha sem, csak anorexiás vékonysággal.
Köszi a választ!
Kalóriát nem számolok, de mindig annyit eszem, amennyitől jóllakom. Nem érzek éhséget.
A súlyomat nem tudom, mert nem mertem még mérlegre állni. Centikben és képeken, illetve ruhákon látom a változást. Ez idő alatt derékből lement 11 centi, csípőből 8 centi. Azért 60-as derék a célom, mert pár éve még annyi volt, aztán nagyon meghíztam. Elvileg alkatilag lehetne.
Én ezt egyfajta életmódváltásként fogom fel. Soha többé nem szeretnék elhízni. Emiatt nem is kívánom a pékárukat, olajos ételeket, vagy a cukros üdítőket. Az a tervem,ha elérem a kitűzött célt, akkor majd beépítem az étrendembe a hüvelyeseket, gabonákat. Olyanokat, amiket am is javasolnak diéta során.
Ez nagyon drasztikus diéta, nem csoda, hogy ennyit fogytál két hónap alatt.
Mivel mennyiségeket nem írtál, nehéz megsaccolni, mennyi kalóriát viszel be, milyen makrókkal. Nem ártana legalább pár napig számolnod, megírhatnád, mi jött ki.
Tippem szerint vagy nagyon sok a fehérje, vagy nagyon kevés a zsír, mivel a fehérjeforrásaid elég zsírszegények, más zsírforrásod pedig nincs. Egyik lehetőség se valami egészséges hosszabb távon.
A csirkemáj nagyon jó vitaminforrás, de ne egyél belőle túl sokat, az A-vitamin miatt.
Az jó, hogy eszel sütőtököt és néha krumplit, mert a ch beviteled nélkülük valószínűleg túl alacsony lenne. De nyugodtan ehetnél párolt zöldségeket is (pl. brokkoli, kelkáposzta), vagy zöldbabot, zöldborsót. (Meg persze más dolgokat is, attól függően, milyen makrók jönnek ki és mennyi kalória.)
Ennyi edzés bőven elég, a pihenés fontos az izmoknak is. Se a túledzés, se a túl nagy kalóriadeficit nem egészséges.
Összességében szerintem egy kicsit lassíthatnál, fogyás és edzés terén is.
Köszönöm a kedves szavakat Jácint! Jólesik 😊Igyekszem a végsőkig kitartani. A célom 51 kg, mert ehhez a magassághoz ez a súly volt nekem a legoptimálisabb. Utána mindig kövérnek éreztem magam. Aztán furcsa mód, amikor meghíztam már nem láttam magam kövérnek.😅 Szerintem már nem érdekelt. Lelki problémák miatt ettem egyre többet és többet. Aztán depressziós lettem, amikor elhíztam, hiszen ha a tükörben nem is, de képeken és a ruháimon láttam, hogy nagyon nem okes a helyzet. Egy idő után ki se mozdultam emberek közé,mert szégyelltem magam. Nem szerelmi csalódás volt az ok,hanem komolyabb. Sajnos az evést választottam pszichológus helyett. Na de már minden oké. :)) Fel tudtam dolgozni egyedül is és nem gondolok negatív dolgokra, csak a célomra.
Amúgy nem szedek gyógyszert a laktóz intoleranciámra.Most kísérletezni akarok, hogy mennyit tudok belőle fogyasztani, mert néha nincs tőle semmi bajom. 🙄
Ja és korábban rendszeresen sportoltam mindenfélét:futottam, bicikliztem, táncoltam, karatéztam. Tényleg elfoglaltam magam. Az étkezésem viszont akkor is kaotikus volt. Albérletben laktam 3 évig és csak hétvégén ettem amikor hazamentem. Hétköznap napi 1-szer ettem valamit. Talán ott rontottam el nagyon, mert olyan volt mintha eheztettem volna magam. Viszont akkoriban a súlyommal/kinézetemmel meg voltam elégedve.
Na bocsi, egy regényt írtam 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!