Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehet kaloriaszamlalas nelkul...

NemFogodKitalálni kérdése:

Lehet kaloriaszamlalas nelkul fogyni? (Hosszu)

Figyelt kérdés

Rengetegen mondjak, hogy muszaj szamolni. Kb 2 eve en is fogytam Lifetilttel 12kg-t, es ott grammra pontosan kellett szamolni mindent. Akkor nagyjabol bennem maradt, megtanultam hogy mikor mennyit ”szabad”.

Lassan 1 hete, hogy elkezdtem kondiba jarni ujra, meg dietazni. Vagyis inkabb eletmodot valtottam. Muszaj voltam, tavaly februarban voltam 65-66kg, most 80-al kezdtem megint...

kondiba ugy jarok, hogy 3-4 napot megyek (mindig masra edzek), es utana 1 nap piheno nap. Emellett minden nap jarok futni.

Kondiban kb 1-1 ora 20 percet szoktam, de folyik rolam a viz, tehat nem pihengetek. Futni pedig olyan 30-35 percet lassabb tempoban.

Pl a mai evesem:

Reggel 7.00 4db virsli, plussz egy kave keves tejjel

Utana kondi olyan 9.00-tol, ott egy feherjet ittam, meg bcaa-t

Ebed 13.00: 2 merokanal frankfurti leves

Uzsonna 16.00: 2 tojasbol rantotta, plussz egy kozepes pradicsom

Vacsora futas utan, 19.00: afonyas turmix, kb 2dl tej, 50g afonya.

Nem szeretek mennyisegeket szamolni, meg kaloriat. Semmi cukrosat nem eszek/iszok, oram igy napi ~1300kcal-t szamol, amit mozgassal egetek el. Igy mukodhet?

23/N

177cm / 80kg

(Azota nem mertem merlegre allni, multhet szerdan kezdtem)

2020. okt. 5. 20:27
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
90%
De akkor hogy lettel 80kg? Bocsi a kerdesert
2020. okt. 5. 21:36
 12/31 A kérdező kommentje:

Igazabol mennyisegre eddig sem ettem sokkal tobbet, csak a kajakon valtoztattam. Tehat nem most ezalatt az 1 het alatt kezdtem ennyit enni.

Csak eddig legalabb heti 2x ettem gyorskajat (burger king), neha becsuszott egy kis pizza, sultkrumpli, cola, stb. Meg a kisfiam eszi itthon a finom kajakat, es nehez (volt) ellenallni 😃 de ugy mennyisegre igazabol nem ettem tobbet eddig sem nagyon.

2020. okt. 5. 21:37
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Sztem lehet, csak tényleg önkontroll kell hozza, hogy ne zabálj, de közben eleget is egyél.

A lifetiltes diéták amúgy a legaszkétább fogyókúrák közé tartoznak, sztem ahhoz nagyon komoly elhatározás kell, mert totál egysíkú, és semmi komfort kaja nincs benne. Ezért nem tudtad fenntartani a súlyodat a fogyás után, mert senki nem tud úgy élni, csak az a maroknyi ember, akinek nem számít, mit vesz a szájába.

2020. okt. 5. 21:37
 14/31 A kérdező kommentje:
Meg nem most kezdodott. Masfel eve voltam 65kg. De azota a gyerek apjaval szetmenunk, es akkor egyszerubb volt kjat rendelni, vagy elmenni gyorkajaldaba, meg chips, csoki, volt hogy bevagtam 1 uveg nutellat egyaszerre, stb. Most kb fel eve kezdtem a mennyiseget visszavenni, de fogyni ugyan ugy nem fogyok. Hizni sem, de fogyni sem.
2020. okt. 5. 21:39
 15/31 anonim ***** válasza:
91%
Mennyi idos vagy? Sajnos az életkor is rengeteget számít, ezért fontos minél fiatalabban normális életmódot kialakítani, mert utána évről évre nehezebb... Sztem kb 30 év a választóvonal, ott még lehet jó eséllyel gyorsan változtatni, de utána beszakad sajnos és kb 3x annyi energiát igényel, mint előtte.
2020. okt. 5. 21:45
 16/31 anonim ***** válasza:
29%
Semmit nem számolok, 2 hónap alatt -13 kg úgy, hogy jelenleg nem sportolok.
2020. okt. 5. 21:48
 17/31 A kérdező kommentje:
23 vagyok.
2020. okt. 5. 21:52
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem elég jól működik a jóllakottság-érzés mint kalóriaszámláló műszer. Számolok is, és pont akkor szoktam túl degesznek érezni a gyomrom, mikor a szokásos kalóriaadagot túllépem. Persze ehhez figyelni kell, hogy mit eszem, túl sok hozzáadott cukorral nem biztos, hogy működne.

De az is elég, ha rátanulsz az adagméretekre. Meg persze arra, hogy mit egyél ahhoz, hogy a makrotápanyagokkal is kb kijöjjön a matek számolás nélkül.

(Az esti zöldtea mellett jól alszol? Nem látszik a fitnesz karkötőd alvásadatai alapján, hogy amikor estére esik a zöldtea, akkor felszínesebben alszol? A zöldteában ugyanúgy van koffein, mint a feketében, és elvileg az esti koffeinbevitel ezt okozhatja. A felszínes alvás pedig nehezíti a fogyást is. De persze te tudod, mit akarsz.)

2020. okt. 5. 22:13
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy lehet fogyni számolás nélkül is. Főleg ha nincs valami háttérbetegség.

Én csak az első pár hétben számoltam és csak tápanyagokat, mert erre anyagcsere betegség miatt szükség volt. Ezek után már nem kellett megtanultam mi hogy fér bele. 65 kilót fogytam eddig..

Amúgy a 160 ch nekem se vált be. 80-90 ch megy le egy nap. Ez hálisten működik és jól is érzem magam vele.

2020. okt. 5. 22:53
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Én se számolom a kalóriákat. Én nem tudom pontosan, hogy mennyi volt az induló súlyom, de 140kg felett lehett.

1 hónapja iszok Ukko fogyasztó teakeveréket, amiből egy nap 3x kell inni fél litert. Sokkal kevesebbet eszek mint előtte, illetve este 6 után nem eszek semmit. Én is csak addig eszek, amíg érzem, hogy oké, több nem kell ennyi elég volt. Fehércukrot és fehérlisztet próbálom elkerülni.

Eddig nem volt mérlegem, de ma reggel már 134,8kg voltam, nagyon szépen megy lefele egyelőre. Szobabiciklizni szoktam még. Szerencsére pajzsmirigy alulműködés, cukorbetegség nincs, se hormonzavar, viszont magasabb az inzulin szintem. A hüvelygyűrűt is elhagytam, mert elvileg nagyon nehéz mellette fogyni.

Neked se ártana kivizsgálni magad, mert kb lehetetlen, hogy így nem fogysz.

2020. okt. 6. 01:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!