Hogyan kezdtetek neki az életmódváltásnak?
26 éves nő vagyok 167cm és 92kg.... kb 3-4 éve “folyamatosan” diétázom. Jojo effektussal sikerül mindig 10 kilot ide oda mozognom, de tudom h nem célravezető. Szeretnék min. 30kgtól megszabadulni. Tanácsokat szeretnék tőletek kérni, természetesen szeretnék mozogni is mellé, ebben is adhattok tanàcsot. Előre is köszönöm! 🤗
+ ajánlanátok nagyon jó méregtelenítőket, nem a fogyás miatt, de most szeretnék így indítani, h “megtisztulok”😃
Első körben ajánlanám hogy csináltass kivizsgálást, van e pajzsmirigyproblémád, vagy szénhidrát- anyagcsere zavarod ( inzulinrezisztenciád). Utóbbi esetben fontos a szénhidrátbevitel csökkentése egyéni toleranciától függően.
Ha beteg nem vagy, akkor is jobb, ha minél többször lecseréled a tipikus köreteket ( tészta- krumpli-rizs) zöldségköretre. Kerüld a fehérlisztes, cukros terméketet, próbáld a minimumra csökkenteni az adalékanyagokkal, ízfokozókkal dúsított termékek fogyasztását.
Próbálj minél inkább teljes értékű élelmiszereket fogyasztani.
Húsok, zöldségek, tojás, olajos magvak , egyéni tolerancia függvényében tejtermékek, gyümölcsök, gabonafélék.
A rendszeres mozgás az egêszség miatt fontos, és mert az ad formát a testnek, ha van izom, nem érdemes hanyagolni. Próbálj ki többfélét, és válaszd azt amivel jól érzed magad és örömmel csinálod.
A bőröd és az izületeid védelmében ajánlom hogy szedj kollagént, és használj testápolót.
Én pl utálom ha mozgás miatt el kell menni itthonról, ezért itthon edzek gépeken. Hasizmot erősítek, súlyzózom, + van szobabiciklim, azt tekerem és futópadom amin gyorsgyaloglok:), közben pedig sorozatokat nézek a neten. :) Hamar elmegy így az idő.
Az étrend nálam szénhidrát-anyagcsere betegség miatt zsír alapú, mellé szênhidrátszegényen eszem, 80-85 grammot/ nap, néha 90, azt is legnagyobb részt zöldségekből. Már majdnem 19 hónapja, hogy életmódot váltottam, és -63 kg- nál járok. Az utam felén már túl is vagyok:)
Azzal kezdeném, hogy nincsenek "legjobb méregtelenítők", ez csak a hiszékeny embereknek lett kitalálva jó sok pénzért. A szervezeted automatikusan méregtelenít, ha nem így lenne, akkor már halott lennél.
Én legelőször is elkezdtem sétálni, és ezt már abba se hagytam. Ha minden nap (melegben, fagyban, esőben is) legyalogolsz 2-3 kilométert, akkor...egy év múlva már nagyon messze leszel. :) Aztán repültek a gyorskaják, pizza, csoki, kóla, stb. Aztán be lett fejezve az este 6 utáni evészet. Kevesebb szénhidrátot eszek, de több zöldséget gyümölcsöt. Minden nap mérem magam, így nem fordulhat elő, hogy "kicsit nem figyeltem, és felugrott 15 kiló". Heti 1x-2x megeszek egy szelet csokit, de nem egy kilót, vagy megiszok egy sört, de nem hatot. Nincs lelkiismeretfurdalásom, mert ember vagyok, nem gép. És majd lefutkosom. Meg nem 3 nap alatt híztam el, nem is 3 nap alatt akarok lefogyni. A fentiekkel -15 kiló 6 hónap alatt. 44/F
A méregtelenítő kúrák az alternatív módszerek közé tartoznak. Mint ilyen, tudományosan nincs bizonyítva a hatásossága, de a hatástalansága sem. Ha bizonyítva lenne, akkor már nem lenne alternatív. Ezért is nincs értelme vitatkozni rajta. Aki akarja az kipróbálja, aki nem az nem. Kockázat nincs benne, ha működik, akkor jó, ha nem akkor legfeljebb vesztett az ember valamennyi pénzt és nyert valamennyi tapasztalatot.
A feleségem is csinált egy ilyen kúrát a fogyókúrája előtt közvetlenül. 4-5 kilóval lett könnyebb. Aztán elkezdte a "fogyókúrát" egy olyan táplálékkiegészítővel, ami nem fogyasztószernek van minősítve, hanem rendbe rakja az emésztést, beindítja az epeműködést. Ezzel újabb 23 kilót fogyott 4 hónap alatt. Koplalás, kalóriaszámolgatás, sportolás nélkül. Persze ennek a hatásossága sincs bizonyítva a konvencionális módszerekkel. Egyszerűen látta, hogy másnál működik, ő is kipróbálta. Sok veszítenivaló nincs, legfeljebb az árát lehet elbukni.
Különben én is kipróbáltam kíváncsiságból azt a méregtelenítő kúrát. Azt nem tudom, hogy engem valóban méregtelenített-e, viszont a kúra alatt minden ürítésnél annyi salakanyag távozott, mint máskor 3 alkalommal együttvéve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!