Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az életmódváltástól megváltozh...

Az életmódváltástól megváltozhat az emésztés és az ürítés?

Figyelt kérdés
Régebben, amikor össze-vissza ettem mindent, pizzától kezdve a szendvicsekik, meg fehér lisztből készült ócska pogácsákat, általában mindig dél és 14 óra tartományban jött rám a nagydolog, szinte minden munkanapon. Amikor hazaértem a munkából, ez kellett hogy legyen az első dolog. És amióta másképpen eszek, próbálom hanyagolni az fehérlisztes, finomított cukros dolgokat, valamint lassan (mivel nem tudom hirtelen, így nőttem fel) teljesen elhagyni az állati eredetű ételeket (tojás, tej, hús) kevesebb a székletem, és nem is jön rám a munkahelyen, ami nem rossz dolog, csak furcsállom. Ez a másképp történő étkezés miatt lehetséges?

2020. júl. 29. 16:00
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Igen. A megváltozott táplálkozáshoz hozzá kell szoknia az emésztésnek, a bélflórának, ez eltarthat pár hónapig.
2020. júl. 29. 17:40
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Számít az elfogyasztott ételek mennyisége, minősége és a bélflóra összetétele is. Ha már van rendszer az étkezésedben, akkor a bevitel elosztása is változott; az emésztéshez idő kell, így ha később kerül be, később is jön ki. A zöldségeket tovább tart megemészteni, mivel első körben a bélflórádnak kell lebontania a sejtfalat, addig nem fér hozzá semmihez a szervezet.
2020. júl. 30. 12:12
 3/3 A kérdező kommentje:
Ugyanabban az időpontban eszek már évek óta. Igazad lehet, ilyesmit olvastam a Kína tanulmányba is. Nagyon kis adag húst eszek, a többi mind zöldség meg gyümölcs.
2020. júl. 30. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!