Pár hónapja változtattam az étkezésemen. Nem eszek annyit mint előtte, igaz az édességeket előtte is csak hébe-hóba ettem, de most egyáltalán nem. Pékárút szintén, barna magvas kenyereket szoktam. Le is ment 90+ kilóról 7-8. Viszont egy dolog megmaradt, az pedig hogy rettentő gyorsan eszek. Ne úgy képzeljétek el, mint a disznót, hamzsolva nyitott szájjal meg potyog minden fele a kaja :D csukott szájjal, hang nélkül, csak nagyon gyorsan rágom, lehet hogy nem is elégszer, és már le is nyeltem. Ez hatással lehet az emésztésre vagy hogy hatékonyabb lesz a fogyásom? Nem siettetem a dolgot, kalóriabázison heti felet állítottam be, de mégis foglalkoztat ez a dolog, hogy ez nagy baj-e?
A gyors evés megfekszi a gyomrod nem jó neki, és az emésztésed se lesz tökéletes ha darabokat nyelsz le
2020. jún. 20. 16:44
2/9 A kérdező kommentje:
Nem nyelem le félig egészben a falatokat, megrágom én viszonylag sokszor, csak mindezt gyorsan csinálom.
2020. jún. 20. 16:47
3/9 anonim válasza:
De hatással van. Ha lassan ennél, kevesebb étel elfogyasztásánál már teltségérzet jelentkezne (az agy éhségközpontjavnémibkesleltetéssel reagál) ergo kevesebb kajától már jóllakottnak éreznéd magadat.
Olvass erről szakirodalmat.
2020. jún. 20. 17:02
4/9 Kitty0978 válasza:
Ha elég foljadékot iszol akkor nem nagy probléma, de ha a fogyás a cél ajánlott lasaban enni
Tipikus nagyanyai tanács, de mennyire igaz! Ahhoz, hogy a telítettség jelzései a gyomorból az agyba jussanak, 20 percre van szükség, így aki lassan eszik, az már étkezés közben megérzi, hogy tele van, tehát kevesebb kalóriát is lapátol a szervezetébe. A rágás ráadásul önmagában is serkenti a telítettség jelzéseit, így megéri hosszan rágni, lassan enni. Ez pedig magát az étkezést is élvezetesebbé teszi. Ha lassan eszel, jobban élvezed az illatokat, az ízeket, az étel textúráját. Az étel élvezete egyébként az első falatok után a legnagyobb, szóval a finom, de nem kifejezetten egészséges ételekből (például az édességekből) 2-3 falat már bőven elég lesz a boldogsághoz.
2020. jún. 20. 17:10
6/9 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy van benne valami amit mondotok. Azért híztam meg 90+ kilóra, mert gyorsan ettem és sokat, tehát később éreztem a teltségérzetet mint kellett volna. Most meg hogy úgymond normális mennyiséget eszek, de gyorsan, így sokszor megmarad egy kicsit az éhségérzet, úgyérzem még férne belém, de tudom hogy nem szabad mert az már felesleg
2020. jún. 20. 17:21
7/9 anonim válasza:
Ha kalóriadeficitben maradsz, akkor fogyni fogsz, teljesen mindegy milyen gyorsan eszel. Az pedig, hogy az éhségérzet megmarad evés után, akkor is megmaradna, ha lassabban ennél. Sokszor elfelelejtjük, hogy ha fogyni akarunk és kcal deficitet idézünk elő, akkor szükségszerűen kevesebb kaját viszünk be, mint amire a szervezetnek szüksége van. Át lehet verni persze a testet a pohár vizekkel, vagy a minimál kalória tartalmú zöldek nagymennyiségű fogyasztásával, de attól az elnehezült teltségérzettől elbúcsúzunk, ami mondjuk nem is akkora baj.
2020. jún. 20. 20:58
8/9 A kérdező kommentje:
Nem érzem hogy baj lenne, de azért idővel ez csillapodni fog nem? Ha hozzászokik a szervezetem hogy mostantól kevesebb kaját kap
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!