Anyagcsere fokozására kinek mi vált be?
Nem, nem hashajtóval akarok fogyni. Igyekszem egészségesen táplálkozni, kevés szemetet eszek (ez alatt a finomított dolgokat értem), és többnyire a mértéket is igyekszem tartani, 90%-ban nem megyek 1800 kcal fölé.
(Lement már pár kg, kb 4-et szeretnék még.)
De gyakran puffadok, és gyakori az is, hogy 2-3 naponta tudok csak wc-re menni. Tudom, hogy elvileg normális.... De zavaró és kellemetlen.
Mivel lehetne befolyásolni? Akinek voltak/vannak hasonló gondjai, mi az, ami hatásos volt?
előző jókat írt nagyon. sok rost, igyál sok vizet, illetve naponta inkább többször egyél keveset. nàlam is nagyon hasonló volt a helyzet, mint nálad, lassú emésztés, puffadás, kb 3 naponta nagywc... nekem egyértelműen azt volt a bajom, hogy napi 2× ettem nagy adagokat (időszakos böjtölés szerint ettem, kb du 2kor ettem először és este 8-kor utoljára. nem fogyási céllal, egyszerűen így esett jól). sok rostot, zöldséget gyümit ettem, eleget ittam, megis ez volt. kipróbaltam a jobban elosztott kisebb adagokat, napi 5x-i kajálást, és kb azonnal megszűnt a puffadás, feszülő has, és minden nap tudok rendesen nagywc-zni. elég szomorú vagyok, mert UTÁLOK reggelizni, meg egyszerre sokat szeretek inkább kevesebbszer kajálni, de ez van :D de mindenki máshogy működik, sokaknak pl nem lesznek ilyen bajai az intermittent fastingtól.
persze valószínű neked nem ez a bajod, meg fogalmam sincs hogy osztod el az étkezéseid, csak a saját példámat írtam le. ha hosszú távon sem változik a helyzet próbálkozások ellenére sem, érdemes lehet amúgy gasztroenterológushoz is elmenni akár, kizàrni a különböző ételallergiákat..
Nagyobb adagokat nem nagyon eszek. 5-nél többször eszek, változatosan.
Igazából az utolsó terhességem alatt kezdődött ez a probléma, hogy össze-vissza tudok csak wc-re menni. Lassan 1 éves lesz a babám, január óta különös figyelmet fordítok a kajára, hát hol jobb, hol rosszabb... :/
Különféle teákkal szoktam még kísérletezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!