Az, hogyha valakinek van mindennap szeklete az azt jelenti, hogy gyors az anyagcsereje?
Ha valaki csak egy heten egyszer megy el wcre lassu az anyagcsereje? Egyaltalan a szeklet = gyorsanyagcsere vagy a szekletnek nincs koze hozza?
Mert pl ismertem olyan embert aki tok vekony volt es megis volt,hogy heti 1x volt wcn. De ugye sokszor olvasom hogy annak akinek gyors az anyagcsereje az mindennap van wcn.. most akkor mi az igazsag?
Az anyagcsere teljesen más, nincs köze ahhoz, hogy milyen gyakran van wc-n az ember.
Teljesen logikus, hogy akinek sok salakanyaga van, az várhatóan többször székel. Aki ritkán és bitang sokat ürít, s nem lajhár (szegény állatnak a biztonsága miatt így éri meg s neki ez normális), annál valami gond van.
Nekem napi többször szokott székletem lenni, világéletemben túlsúlyos voltam, de ebből még mindig nem derül ki semmi az anyagcserémről ;) Nos, az átlagnál picit gyorsabb, de ezt csak onnan tudom, hogy tisztában vagyok a súlytartó kalóriamennyiségemmel adott aktivitás mellett. Lehetne tök lassú is.
S várhatóan egy adott anyagcseréjű embernél más a gyakoriság, ha 1200 vagy ha 3700 kcalt eszik. Persze lehet, hogy nem, csak az ürített anyag mennyisége tér el, de egy bizonyos szint fölött várhatóan nem fér a puffertartályba annyi salakanyag :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!