Hogy lehet vízzel megenni a zabkását?
Higgyétek el, hogy sokkal több munkát tettem bele az átalakulásomba, mint ti együtt. Csak én valóban nem voltam igazán kövér. A teljesítmény nem ott kezdődik, amikor valaki +40kg zsírfeleslegből fogy 20-at. Hanem amikor kockás lesz a hasad (akárhonnan is indultál), és az izomtömegedet is megtartod, hogy ne legyen olyan a tested mint egy csöves focistának.
"A zabpehely nagyon is egeszseges gabona, egesz delelottre biztositja a lassu CH-t, tehat fogyasohoz nagyon is idealis!"
Mondd a magadét te is. Bullshit. Ha annyira PRO lennél,már régen normális lenne a tested.
Saját tapasztalat: reggel 7-kor megeszek 60g zabpehlyet (nyersen, hogy lassabban emésztődjön!!!) , 15g mazsolát, meg 25g tejsavófehérje koncentrátumot. Alig bírom kivárni a 11 órát,mert már kopog a szemem. A zabpehely testépítőknek való.
Aki meg napi több tábla csokit evett eddig, és nem hajlandó letenni róla, az nem fog jól kinézni. SOHA.
A másik: mandula meg ilyenek? Miért nem rögtön csokoládét javasolsz neki a zabpehelybe?! Már tudom: mert 100g csoki kevésbé hízlal, mint 100g olajos mag.
21:57-es, te se okoskodj. Egyszerűen nincs elég eszed ahhoz, hogy lefogyj. Nézd már meg miről beszélsz:
"minden olajos magban, hüvelyesben, gabonában sok a kalória"
Zöldbab: 35kcal/100g
Zöldborsó: 81kcal/100g
A borsóban még valamennyi fehérje is van. Persze ennek a biológiai értéke nem túl jó.
Reggelre nagy térfogatú, és kis energiatartalmú cuccot faljatok. Ilyenkor a sejtek inzulinérzékenysége sem jó még. Majd délutánra, vagy edzés után mehet a zab.
Tejjel még nem próbáltam, de az a kcal ami a "tejbe" van, szerintem simán belefér bármelyik diétába, akár a 0,1-es, vagy az 1,5-ös is.
Viszont van egy finom csokis Dr Oetker, ezt érdemes kipróbálnod, vizzel is finom, de biztos hogy tejjel is.
A vaníliásnak semmi íze.
Az én kedvenc kombóm a következő
-50 g zabpehely
-sok sok víz
-10 g natúr kakaópor
-fahéj
-szerecsendió
-100 g tojásfehérje (volumennövelő+extra fehérje, ne ijedjen meg senki, nincsen íze!)
-20-35 g mogyoróvaj
-160 g fagyasztott málna/áfonya stb.
1. Rakd fel a zabot vízzel, add hozzá a kakaót és a fűszereket
2. Miután krémes és sok vizet vett fel, öntsd bele a tojásfehérjét és keverd el jól
Kész
Szórd rá a fagyasztott gyümölcsöt és utána locsold meg mogyoróvajjal
Ez kb 450-500 kcal, 6 órán keresztül nem gondolok kajára és egyszerűek isteni.
A lényeg, hogy mindem étkezésed tartalmazzon fehérjét, szénhidrátot és zsírt, hogy fokozd a jóllakottság érzetet.
Meg amúgy is, az egész napi energia beviteled és aktivitásod határozza meg a súlyod.
Ha a kötekedő kommentelő ezen is fogást talál, akkor tényleg mindenkinek át kell térni a fotoszintetizálára.
Diéta alatt zabpehely volt az egyik menüm mondjuk úgy reggelre. Én megfőztem vízben, öntöttem rá kis tejet es vagy igy simán, vagy zsírszegény kakaó por, fehérje por, gyümölcs pl. szamóca....
Elvoltam vele. Munkában ha ezt ettem fél 8kor, 11kor volt szünetem a másik és kihúztam vele. Mai napig. Elég jól laktatott ahhoz képest.
Vagy volt a joghurtos verzióm. Natur joghurtba bele a zabpehely meg gyümölcs (szamóca, meggy, szeder stb... ami itthon volt). Megszívta a zab magát és tök jó volt, puha is lett. Vagy chia magot tettem zab helyett, vagy zabkorpát.
Aztán mikor meguntam minden ilyet, simán tejbe bele szórtam meg mazsolát bele aztán úgy ettem. Egy kis mazsola jó volt bele, szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!