Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A zabkása mióta egészséges?

A zabkása mióta egészséges?

Figyelt kérdés
Vannak ezek a Vitalis instant ízesített zabkásák, sokan ezt eszik diétás reggeliként, gondoltam én is kipróbálom, Sparban pont akciós. De ahogy néztem a csomagolást, tele van szénhidráttal, cukorral, kalóriával, kb.semmi hasznos tápanyag nincs benne. Nem vettem inkább. Most én látom rosszul? Legalább eltelít egész délelőttre, vagy mi benne a húha?
2020. jan. 22. 07:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
67%

Ez a fajta zabkása nem egészséges. Ahogy irod, tele van minden sz.rral.

Azért eszik sokan, mert 1. tudatlanok az emberek, 2. mert aki pl kalóriát számol, annak teljesen jó, hiszen rá van írva hogy van benne pl 200 kalória, megeszi ezt az ember és akkor a reggeli ki van pipálva.

Viszont ha veszel rendes zabot, és azt eszed vízben főzve, vagy natúr joghurtba keverve kevéske gyümölcscsel, az úgy egészséges.

2020. jan. 22. 07:37
 2/19 anonymousreview60 ***** válasza:
86%

Régesrégóta. De amiről te beszélsz, az nem "zabkása", hanem ipari s.z.a.r., megbűvölve marketing chiamaggal stb.

Amiben hozzáadott cukor van, olyant ne (v)egyél. Ilyen oetkeres izét próbáltam. Nem tetszett. Eltelített, de hamarabb megéheztem.

Rendes tiszta, nagyszemű zabot vegyél, azt keverheted dióval, mandulával, amilyen maggal akarod. Áztathatod/főzheted vízben/tejben. És csak annyi aszalt/nem aszalt gyümölcsöt adj hozzá, amivel neked már élvezhető. Rakhatsz bele mézed is, ha kell egy kis cukor, de inkább ne. A zab lényege a lassan felszívódú szénhidrát.

Reggelire zabkását eszek és 12-13-ig elvagyok vele (iroda). 2 púpozott kanál nagyszemű zab. 2 púpozott kanál lenmagpehely. 1 kanál szezámmag. 2 kanál puffasztott quinoa/amaránt. 1 kanál mazsola. 2-3 dl tej. 10-30 perc ázás.

2020. jan. 22. 08:25
 3/19 anonim ***** válasza:
88%

Amióta ismerjük. Nem kell még ízseíteni sem. Veszel zablisztet vagy zabpehlyet (én az utóbbit szoktam): ha akarod, veszel mellé mazsolát, diót, mogyorót, szárított gyümölcsöt és kókuszreszeléket és máris megvan a müzlid, hozzáadott cukor, só és egyebk nélkül. Vegyél joghurtot, és keverd össze.

A síma zabkása is kiváló, az angolok nagyon szeretik.

2020. jan. 22. 09:19
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Zabkása mindig is tele lesz szénhidráttal, mivel a zab szénhidrát dús. Növényi eredetű élelmiszerek közül csak a margarin és más olajok és zsírok azok, amik szénhidrátszegények.

Biztos Vitalist néztél nem más instant zabkását? Csak mert abban kevesebb, mint tíz százalék a cukor, míg más termékeknél ez akár harminc is lehet.

2020. jan. 22. 09:55
 5/19 anonim válasza:
80%

Mindig is egészséges volt.

A szénhidrát nem egészségtelen, habár ez gyakori tévhit.

2020. jan. 22. 11:16
 6/19 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! Igen, Dr.Oetker Vitalis, amit néztem.

Már néztem a natúrakat, teljes kiőrlésűeket, de azoknak is vészesen magas a kalória-, szénhidrát- és cukortartalma. Így i kabb abból sem vettem. Azt hiszem nem nekem való ez, továbbra is nagyon egészségtelennek ítélem meg, nem tudom.

2020. jan. 24. 20:25
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Szóval szerinted minden egészségtelen, aminek magas a szénhidrát-tartalma, ill. van benne némi cukor is? Csak mert ilyen kritériumoknál az összes zöldség és gyümölcs is egészségtelenné válik.
2020. jan. 25. 10:12
 8/19 A kérdező kommentje:
Nem, de ezeknek szinte magasabb a szénhidrát- és cukortartalma, mint pl.egy túrórudinak vagy gyümölcsjoghurtnak, és akkor már inkább megeszek egy turorudit vagy gyümölcsjoghurtot, mert azok finomabbak.
2020. jan. 25. 10:20
 9/19 anonymousreview60 ***** válasza:

Auchan zab/100g:

60 g szénhidrát, amiből 1,8 g cukor.

Rost 10 g.

Fehérje 13 g.

Ez az alap. A többi, amit hozzáteszel.

2020. jan. 25. 13:10
 10/19 anonymousreview60 ***** válasza:
#6: Kérdező! Ne bolti előkevertet vegyél, hanem csináld te! Ahogyan írtuk.
2020. jan. 25. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!