Ti készítettétek már a zabkását máktejjel? Vélemények érdekelnének.
Mennyire érdemes máktejjel készíteni a zabkását?
A zabkásához még túrót is szoktam adni.
Vagy esetleg csináljam más növényi tejjel?
Ez merőben ízlés dolga. Én eleve nem szeretem a zabot, de szinte mindig vízzel készítem s elég kókusszal (s opcionálisan mákkal is) egész jó s ezt főzve tulajdonképpen olyan, mintha máktejes vagy kókusztejes lenne (ha nem italról van szó, hogy zavarjon az, hogy nem selymes, ritkán teszek bármibe direkt kókusz- vagy máktejet).
A direkt kókusztejes zabkása persze még édesebb és ízesebb s nyilván működik máktejjel is, azt is szeretem, bár én gyakorlatilag mindig kókuszos máktejet készítek, jók együtt.
A diós kókusztejes (vagy diós-kókuszos) zabkása talán még jobb...
#1
Remek ötletet adtál!:D
Nem pontosan azt írtad, ami nekem végül ihletet adott, de neked köszönhetően találtam rá a diótejre.
Szerintem ezzel fogom elkészíteni, mert ez jobban is illik a túróhoz(azt is szoktam a zabkásába rakni) mert én mákkal nem nagyon tudom elképzelni, plusz olcsóbb is (a nagymamám készít diódarát), arról nem beszélve, hogy a visszamaradt diót szívesebben is raknám a reggelimbe, mint a mákot.
Arra lennék kíváncsi,hogy 40 g zabpehelyhez mennyi diótejet érdemes adni? Előre is köszi(;
Jöhetnek másoktól is válaszok, kíváncsi vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!