Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ti készítettétek már a zabkásá...

Ti készítettétek már a zabkását máktejjel? Vélemények érdekelnének.

Figyelt kérdés

Mennyire érdemes máktejjel készíteni a zabkását?

A zabkásához még túrót is szoktam adni.

Vagy esetleg csináljam más növényi tejjel?



2017. okt. 6. 19:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez merőben ízlés dolga. Én eleve nem szeretem a zabot, de szinte mindig vízzel készítem s elég kókusszal (s opcionálisan mákkal is) egész jó s ezt főzve tulajdonképpen olyan, mintha máktejes vagy kókusztejes lenne (ha nem italról van szó, hogy zavarjon az, hogy nem selymes, ritkán teszek bármibe direkt kókusz- vagy máktejet).

A direkt kókusztejes zabkása persze még édesebb és ízesebb s nyilván működik máktejjel is, azt is szeretem, bár én gyakorlatilag mindig kókuszos máktejet készítek, jók együtt.

A diós kókusztejes (vagy diós-kókuszos) zabkása talán még jobb...

2017. okt. 6. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

#1

Remek ötletet adtál!:D

Nem pontosan azt írtad, ami nekem végül ihletet adott, de neked köszönhetően találtam rá a diótejre.

Szerintem ezzel fogom elkészíteni, mert ez jobban is illik a túróhoz(azt is szoktam a zabkásába rakni) mert én mákkal nem nagyon tudom elképzelni, plusz olcsóbb is (a nagymamám készít diódarát), arról nem beszélve, hogy a visszamaradt diót szívesebben is raknám a reggelimbe, mint a mákot.

Arra lennék kíváncsi,hogy 40 g zabpehelyhez mennyi diótejet érdemes adni? Előre is köszi(;

Jöhetnek másoktól is válaszok, kíváncsi vagyok.

2017. okt. 7. 09:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!