Mit lehet tenni székrekedés ellen? Házi megoldások érdekelnének elsősorban
Gyakran van székrekedésem , általában nem nyáron csak a többi évszakban, mit lehet ellene tenni, vagy miből kellene többet enni? Mert nem csak, hogy kellemetlen de káros az egészségre is , azt hiszem. A másik meg, azt hallottam, hogy ha valaki sok száraz ételt eszik, pl. kekszeket meg ilyeneket akkor gyomorfekélyt lehet kapni. Ez igaz lenne?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én nap, mint nap küzdök ezzel. Múlt vasárnap reggel 8-kor olyannyira volt székrekedésem, hogy olyan görcsök jöttek rám, ami még életemben sem. Olyan volt, mintha 4-5 percenként a fenekedbe döfnének egy kést.
Aztán jött a stadalax kétszer actimel kíséretében, majd egy adag tejeskávé. Na ez így együtt 4 óra alatt segített annyira, hogy már nem görcsöltem, de a valódi áttörés csak délután 6 körül történt meg.
S mindezt miért? Mert egyes ételeket kerülnöm kellene, vagy csak jobban kombinálni.
- Sok rostosat kell enni (zabkása, gyümölcsök, de hasznos lehet a joghurt is),
- megfelelő mennyiségű folyadékot inni !!!
- S ne egyél túl gyakran nagy mennyiségben vagy huzamosabb ideig karalábét, karfiolt, brokkolit, káposztát, mákot, banánt, csokit, illetve túl sok kenyeret/száraz dolgot.
Házi praktikákról (én mindet próbáltam)
- szilvalekvár kanál számra
- este lefekvés előtt pár szem aszalt szilva (egy hétig használt, utána már nem)
- langyos víz éhgyomorra
- van valami spéci lekvárféle
- tejes kávé
- langyos tej
Ezek mit sem használtak!
Próbálok megoldást találni, s igyekszem megfelelő ételt és italt magamhoz venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!